belgijska 24.04.09, 07:20 Ministerstwo nazywa sie Ministerstwem Imigracji, Integracji, Tożsamości Narodowej i Solidarnego Rozwoju a Pan Minister Besson chce zlikwidowac "dzungle": uk.news.yahoo.com/22/20090423/tpl-uk-france-migrants-ed79be6.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gat45 Dopóki tutaj głównodowodzącym jest ta wiecznie 24.04.09, 07:47 podskakująca mendoweszka, która wtrąca się dosłownie do wszystkiego (człowiek może zapomnieć, kto jest premierem, że o ministrach nie wspomnę), to ja nie odpowiadam na pytania, dotyczące francuskiej polityki. W żadnej dziedzinie. Przegrałam ostatnie wybory i ogłaszam swoje całkowite désinteressement. Wiem, że tak się nie powinno, ale nie mam zdrowia się użerać z ekipą aktalnie żłobu. Mam dwa paszporty i dwóch prezydentów. Tylko pozazdrościć ewyników losowania. A wyjeżdżać chcą, bo przepisy brytyjskie dla imigrantów są o niebo korzystniejsze niż we Francji czy w ogóle na kontynencie. Odpowiedz Link
belgijska Re: Dopóki tutaj głównodowodzącym jest ta wieczni 24.04.09, 07:52 gat45 napisała: > A wyjeżdżać chcą, bo przepisy brytyjskie dla imigrantów są o niebo > korzystniejsze niż we Francji czy w ogóle na kontynencie. Poza tym, chyba wielu z nich ma rodzine osiadla w W.Brytanii i sa w wiekszosci anglojezyczni. Odpowiedz Link
gat45 Re: Dopóki tutaj głównodowodzącym jest ta wieczni 24.04.09, 07:56 belgijska napisała: > gat45 napisała: > > > > A wyjeżdżać chcą, bo przepisy brytyjskie dla imigrantów są o niebo > > korzystniejsze niż we Francji czy w ogóle na kontynencie. > > Poza tym, chyba wielu z nich ma rodzine osiadla w W.Brytanii i sa w wiekszosci > anglojezyczni. > Taaaaaaaa jest ! I zajrzyj do pudełeczk@, o wierna poddana Króla Belgów ! (czy taki powinien być wołacz od poddanej ?) Odpowiedz Link
belgijska Re: Dopóki tutaj głównodowodzącym jest ta wieczni 24.04.09, 08:04 gat45 napisała: > Taaaaaaaa jest ! > > I zajrzyj do pudełeczk@, o wierna poddana Króla Belgów ! > > (czy taki powinien być wołacz od poddanej ?) Nie wiem - ja mam obywatelstwo jako "sujet' - teraz juz chyba nawet 'sujette' ;) Na wyczucie "nie poddanej" KaczoroWstwu V = N ;) Odpowiedz Link