ave.duce 28.05.09, 21:35 Głowa konia *** Konik Jaskinia Lascaux/Akwitania/Francja > paleolit/kultura magdaleńska +/- 17 tys. lat temu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce <<< STAJNIE >>> 28.05.09, 21:39 Koń Jaskinia Lascaux/Akwitania/Francja > paleolit/kultura magdaleńska +/- 17 tys. lat temu Odpowiedz Link
tojajurek Re: <<< STAJNIE >>> 28.05.09, 21:49 Mącisz ludziom w głowach. 17 tys. lat temu Panbuk dopiero się drapał w brodę i zastanawiał: Sdiełat' li swiet, ili niet? Te kopytne nie miałyby wtedy jeszcze po czym skakać. A bezbożniki tylko by o tym waleniu konia, w kółko gadali. Odpowiedz Link
tojajurek A chlewik może być? Z Wieprzem! 29.05.09, 00:30 Pewien Pietrek zamieszkały nad Wieprzem Nacierał stale swego wieprza pieprzem, Zaś uszczęśliwiony wieprz Kwiczał: Pieprz mnie, Pietrze, pieprz, A świńskie plotki my wspólnie odeprzem. Odpowiedz Link
ave.duce Re: <<< STAJNIE >>> 29.05.09, 08:50 Dar cesarza Qin Shi Huanga Trochę personelu przybyło ;) Xi'an, grobowiec, 210 rok p.n.e Odpowiedz Link
ave.duce Re: <<< STAJNIE >>> 29.05.09, 13:34 NA STRAŻY FzD >>> Piotr Nikołajewicz Gruziński 1887 rok Dar od cara Aleksandra III Aleksandrowicza z dynastii Romanowów (z domu Holstein-Gottorp-Romanow) Odpowiedz Link
ave.duce Re: <<< STAJNIE >>> 29.05.09, 21:31 CRAZY HORSE Dar Narodu Amerykańskiego www.crazyhorsememorial.org/museums/ Very interesting: Korczak Heritage. www.shop.khonline.biz/main.sc Odpowiedz Link
tojajurek Re: <<< STAJNIE >>> 29.05.09, 22:02 Ten widok mi cosik przypomniał, ale stary łeb już kiepsko pracuje. Otóż kilka lat temu czytałem reportaż ze zdjęciami o jednym Polaku w USA, który od 20 lat rzeźbi jakiś gigantyczny monument w skale. Chyba tę skałę kupił, a do rzeźbienia zagonił żonę i kilku synów. O ile pamiętam - zaplanował to rzeźbienie jeszcze na jakieś 10 lat. Czy to właśnie to, czy takich pomyleńców jest więcej? Odpowiedz Link
ave.duce Re: <<< STAJNIE >>> 31.05.09, 07:59 Życiorys Korczaka-Ziółkowskiego masz w linku ;-) :p Odpowiedz Link
who.is.who Re: <<< STAJNIE >>> 29.05.09, 22:33 CRAZY HORSE www.lecrazyhorseparis.com/ www.yv.hu/play_a_video.html?uploadedfileidhash=ca8423b9a83592d057d627850a0add2d Odpowiedz Link
who.is.who Re: <<< STAJNIE >>> 06.07.09, 22:53 www.youtube.com/watch?v=Ku8ga-krBe4&hl=pl www.youtube.com/watch?v=HGd-SfsAl08&feature=related Odpowiedz Link
who.is.who Re: <<< STAJNIE >>> 30.05.09, 01:22 VIP => Marek Aureliusz Muzeum Kapitolińskie/Rzym Odpowiedz Link
belgijska Re: <<< STAJNIE >>> 30.05.09, 01:28 Cesar. Juliusz ;)) upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/93/Siege-alesia-vercingetorix-jules-cesar.jpg Odpowiedz Link
dziwka_marchewka Re: <<< STAJNIE >>> 30.05.09, 11:18 Boski GWARDZISTA Wow!!! Żal go tu zostawiać. Odpowiedz Link
ave.duce Re: <<< STAJNIE >>> 30.05.09, 14:13 Mistrzostwo świata! Piotr Michałowski > Studium głowy końskiej, 1846 dar Muzeum Narodowego z Krakowa. ps. kiedy jestem w Krakowie, staram się wpaść do Sukiennic i choć przez chwilę popatrzeć... Odpowiedz Link
ave.duce Re: <<< STAJNIE >>> 30.05.09, 14:21 Współczesne Mistrzostwo świata Roses in May, 2006 > Bogusław Luśtyk > wg mnie najlepszy współczesny "twórca" koni. Odpowiedz Link
belgijska Re: <<< STAJNIE >>> 31.05.09, 13:35 ka.mu napisała: > Merci pour Le petit cheval blanc > :-) Cala przyjemnosc ze wszystkich stron zatem ;)) Suplement: www.youtube.com/watch?v=6ZmiDGaVbU8 :) J'étais vraiment, j'étais bien plus heureux Bien plus heureux avant, quand j'étais ch’val Que je traînais, Madame, votre landau Jolie Madame, dans les rues de Bordeaux Mais tu as voulu que je sois ton amant Tu as même voulu que je quitte ma jument Je n'étais qu'un cheval oui, oui, mais tu en as profité Par amour pour toi, je me suis déjumenté. Et depuis toutes les nuits Dans ton lit de satin blanc Je regrette mon écurie Mon écurie et ma jument J'étais vraiment, vraiment bien plus heureux Bien plus heureux avant, quand j'étais ch’val Que tu t’foutais, Madame, la gueule par terre Jolie Madame, quand tu forçais le cerf Mais tu as voulu qu’j'apprenne les bonnes manières Tu as voulu qu’je marche sur les pattes de derrière Je n'étais qu'un ch’val oui, oui, mais tu m'as couillonné, hein Par amour pour toi je me suis derrièrisé Et depuis, toutes les nuits Quand nous dansons le tango Je regrette mon écurie Mon écurie et mon galop J'étais vraiment, vraiment bien plus heureux Bien plus heureux avant, quand j'étais ch’val Que je te promenais, Madame, sur mon dos Jolie Madame, en forêt d’Fontainebleau Mais tu as voulu que je sois ton banquier Tu as même voulu qu’je me mette à chanter Je n'étais qu'un ch’val oui, oui mais tu en as abusé Par amour pour toi, je me suis variété Et depuis toutes les nuits Quand je chante "Ne me quitte pas" Je regrette mon écurie Et mes silences d'autrefois Et puis et puis, tu es partie radicale Avec un zèbre, un zèbre mal rayé Le jour, Madame, où je t'ai refusé D'apprendre à monter à cheval Mais tu m'avais pris ma jument Mon silence, mes sabots Mon écurie, mon galop Tu ne m'as laissé que mes dents Et voilà pourquoi je cours, je cours Je cours le monde en hennissant Me voyant refuser l'amour Par les femmes et par les juments J'étais vraiment, vraiment bien plus heureux Bien plus heureux avant quand j'étais ch’val Que je promenais Madame, votre landau Quand j'étais ch’val et quand tu étais chameau ! Odpowiedz Link
belgijska Ten, moze nie byl "wielki".... 31.05.09, 22:07 ale .... ;) www.licencephoto.com/mini_photos/dB1EHuBe0L/Monuments-Monuments.jpg Odpowiedz Link
ka.mu Re: Ten, moze nie byl "wielki".... 02.06.09, 22:25 Fajna fota.. tylko gdzie kuń? Odpowiedz Link
belgijska Facteur Cheval 03.06.09, 11:06 ka.mu napisała: > Fajna fota.. tylko gdzie kuń? Tu: www.pointsdactu.org/IMG/jpg/le_facteur_cheval.jpg Fils de paysan je veux vivre et mourir pour prouver que dans ma catégorie il y a aussi des hommes de génie et d'énergie. Vingt-neuf ans je suis resté facteur rural. Le travail fait ma gloire et l'honneur mon seul bonheur ; à présent voici mon étrange histoire. Où le songe est devenu, quarante ans après, une réalité. » — Ferdinand Cheval, 15 mars 1905. www.facteurcheval.com/ Odpowiedz Link
belgijska Re: <<< STAJNIE >>> 30.05.09, 20:21 republika.pl/blog_yu_976505/1959303/tr/konik-i-kropelka.jpg i dla towarzystwa: foto.moon.pl/zdjecia_d/1935.jpg Jan Brzechwa Konik polny z bożą krówką Poszli raz ku Kalatówkom. Patrzą w górę - a tu góra Cała szczytem tonie w chmurach. Konik polny rzekł, pobladłszy: “Popatrz, góra jak się patrzy!” Boża krówka aż struchlała: Idzie na nas góra cała!” Co tu robić? Konik polny, Do decyzji szybkich zdolny, Rzecze: “Mam ja wyjście proste; Trzeba jej dorównać wzrostem, W walce z górą ten coś wskóra, Kto się stanie sam jak góra!” Szybko wzięli się do dzieła, Boża krówka się nadęła, Rosła, rosła i pęczniała, Wkrótce miała metr bez mała. Rósł też dzielnie jej towarzysz I wciąż pytał: “Ile ważysz?” Bo im przecież z każdą chwilą Przybywało po pięć kilo. Tak więc rośli, rośli, rośli, Aż wyrośli znad zarośli, Aż się stali, daję słowo, Jedno koniem, drugie krową. :) Odpowiedz Link
who.is.who Re: <<< STAJNIE >>> 30.05.09, 20:52 Wspomnień czar www.stadnina-ochaby.com.pl/ P/S. Obietnica wciąż aktualna? :-) Odpowiedz Link
tojajurek Re: <<< STAJNIE >>> 30.05.09, 22:04 W walce z kaczką ten coś znaczy, Kto ją kopnie w kuper kaczy. Odpowiedz Link
ave.duce Re: <<< STAJNIE >>> 31.05.09, 08:01 Lepiej trafić do chlewika, niźli z kaczką - do kacznika. ps. ToJaJurku, nie poznaję Cię :((( :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: <<< STAJNIE >>> 31.05.09, 14:59 To się okaże, ale fajnie, że wkleiłeś ;) Właśnie "dodałam" Zosię ;))) :p Odpowiedz Link
belgijska Re: <<< STAJNIE >>> 31.05.09, 13:18 www.youtube.com/watch?v=z_ORamcf8G0 Konik na biegunach ""Za rok może dwa schodami na strych odejdą z ołowiu żołnierze przeminie jak wiatr uśmiechów twych świat kolory marzeniom odbierze za rok może dwa schodami na strych za misiem kudłatym poczłapią beztroskie te dni I zobaczysz że jednak wspaniały był on ... Konik - z drzewa koń na biegunach zwykła zabawka mała huśtawka a rozkołysze rozbawi konik - z drzewa koń na biegunach przyjaciel wiosny uśmiech radosny każdy powinien go mieć kłopotów masz sto I zmartwień masz sto bez przerwy to trwa karuzela nie lalka co łka ni piłka co gra bez reszty twój czas dziś zabiera ulica szeroka wystawa - to tu na chwilę przystajesz zdumiony uśmiechnij się więc i zawołaj jak wtedy gdy na grzbiecie cię niósł ... Radosny to dzień wspaniały to dzień wracają z ołowiu żołnierze ze strychu znów w dół schodami aż tu wracają lecz już nie do ciebie by ktoś tak jak ty beztroskie miał dni powrócił przyjaciel ten z wiosny dlaczego to każdy już powie na plecach przyniosłeś go tu ..."" :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: <<< STAJNIE >>> 31.05.09, 14:58 Najlepsza w "zdejmowaniu" koni > www.zpaf.pl/pl/prezentacje/?id=46 Komorów tak blisko, a tak daleko :) ThnX > pozdrawiam! :))) :p Odpowiedz Link
who.is.who Re: <<< STAJNIE >>> 31.05.09, 16:58 SMUTEK P/S. Fot. Zofii R. są wspaniałe, ale to zdjęcie siedzi mi w głowie, odkąd je zobaczyłem. Odpowiedz Link
ave.duce Re: <<< STAJNIE >>> 01.06.09, 07:59 ....... o, w mordę jeża! ....... faktycznie. ThnX! Pewnie mnie też "wejdzie" ;) :p Odpowiedz Link
who.is.who Re: <<< STAJNIE >>> Powóz zajechał! ;-))) 31.05.09, 16:40 Podarek od Amiszów z Pensylwanii ;-) Jedziemy na targ? ;-) Odpowiedz Link
who.is.who Re: <<< STAJNIE >>> Powóz 31.05.09, 18:12 www.youtube.com/watch?v=FIL8PxLmjm4&hl=pl To nie muzyka wysokich lotów :-((( Odpowiedz Link
belgijska Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 18:12 www.youtube.com/watch?v=gBEDbP5rVpI :))) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 18:26 belgijska napisała: > > www.youtube.com/watch?v=gBEDbP5rVpI > :))) > Zdążyła Pani w ostatniej chwili, już miałem odjeżdżać! ;-) Bon soir! Pojedzie Pani ze mną na targ? Bez przysłowiowych/porzekadłowych zobowiązań? ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 18:33 who.is.who napisał: > > Zdążyła Pani w ostatniej chwili, już miałem odjeżdżać! ;-) > Bon soir! > Pojedzie Pani ze mną na targ? Bez przysłowiowych/porzekadłowych zobowiązań? ;-) Pojade ale od czasu do czasu bede wysiadac, bo Treser Mlodszy mi wesola kompanie sprowadzil i gram na garach etiudy rewolucyjne! ;)) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 18:37 Zgoda! ;-) Pojedziemy tam, powoli i dostojnie jak Amisze: www.ojaicertifiedfarmersmarket.com/ Odpowiedz Link
belgijska Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 19:37 who.is.who napisał: > Zgoda! ;-) > Pojedziemy tam, powoli i dostojnie jak Amisze: Ze az musialam zajrzec: fr.wikipedia.org/wiki/Amish Jak Ci? ;)) Oni jakby troche zielEni ;)) Moze byc ta zupa z salsefii ;)) www.owoce-warzywa.com/salsefia.htm Odpowiedz Link
who.is.who Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 19:43 belgijska napisała: > Jak Ci? ;)) > > Oni jakby troche zielEni ;)) Moze byc ta zupa z salsefii ;)) Szanowna Pani! Czy sposób jazdy sprawi, że zmienimy się w Amiszów? ;-) To piękna trasa, naprawdę. Samochodem jakieś 20 minut, powozem, dostojnie, o wiele dłużej, bo droga w zasadzie górska ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 19:49 who.is.who napisał: > Szanowna Pani! Czy sposób jazdy sprawi, że zmienimy się w Amiszów? ;-) A dlaczego nie? Dla Pana moge byc Amiszka_Chwilowa - a Pan Amiszem_Momentalnym, dla mnie - ""Yes, we can" & "Tout est possible""! ;)) > To piękna trasa, naprawdę. Samochodem jakieś 20 minut, powozem, dostojnie, o wi > ele dłużej, bo droga w zasadzie górska ;-) Gorska, czy pod gore? Jesli pod gore, to ja bede musiala zejsc - Pan tak dba o konie... ;)) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 20:05 belgijska napisała: > A dlaczego nie? Dla Pana moge byc Amiszka_Chwilowa - a Pan Amiszem_Momentalnym, > dla mnie - ""Yes, we can" & "Tout est possible""! ;)) Odmawiam nawet w imaginacji, sorry ;-) > Gorska, czy pod gore? Jesli pod gore, to ja bede musiala zejsc - > Pan tak dba o konie... ;)) Chce Pani sama zobaczyć? :-) ;-))) Chciałaby Pani, ale nie pozwolę Pani zejść, chyba że w celach, nazwijmy to "normalnych" ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 20:22 who.is.who napisał: > Odmawiam nawet w imaginacji, sorry ;-) Trudno. Rozumiem. Ja, odmawiam tylko pacierz ;) > Chce Pani sama zobaczyć? :-) Jak to, sama? Z Panem! ;)) > ;-))) Chciałaby Pani, ale nie pozwolę Pani zejść, chyba że w celach, nazwijmy t > o > "normalnych" ;-) Podniose raczke do gory w tego typu ... pierwszej potrzebie.. ;) Prosze prowadzic tym wozem ;)) W razie czego wezme lejce w swoje dlonie :))) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 20:27 Proszę przeczytać post niżej ;-) Na ten odpowiem, jak wrócę ;-) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 21:51 belgijska napisała: > Trudno. Rozumiem. Ja, odmawiam tylko pacierz ;) Wie Pani, że jestem ateistą, więc ani pacierza, żeby się uchwycić ;-) > Jak to, sama? Z Panem! ;)) Ze mną to niemożliwe, ale proszę: tiny.pl/37c7 W "pokaż trasę" (lewy górny róg) proszę wpisać: Ventura - Ojai (tam są częste wstrząsy, poważnie). I nastawić na "teren" (prawy górny róg). Wybrałem polską wersję, może niepotrzebnie? Szkoda, że pochmurno jest, ale trudno. > Podniose raczke do gory w tego typu ... pierwszej potrzebie.. ;) > > Prosze prowadzic tym wozem ;)) W razie czego wezme lejce w swoje dlonie :))) Powoziła Pani kiedyś? ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 22:12 who.is.who napisał: > Wie Pani, że jestem ateistą, więc ani pacierza, żeby się uchwycić ;-) To Pan wyskoczyl z Amiszami wiec myslalam, ze cos tam albo czegos tam Pan odmawia ;)) > Ze mną to niemożliwe, ale proszę: Eee - zaprasza Pan a potem niemozliwe ... od poczatku wiedzialam ;)) > Powoziła Pani kiedyś? ;-) Z furmanem! ... ;))) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 22:21 belgijska napisała: > To Pan wyskoczyl z Amiszami wiec myslalam, ze cos tam albo czegos tam Pan > odmawia ;)) Wyskoczyłem, bo "our landlady" miała przygodę u Amiszów, związaną właśnie z takim powozem ;-) Tak mi się to skomponowało z wycieczka z Panią na targ ;-) > Eee - zaprasza Pan a potem niemozliwe ... od poczatku wiedzialam ;)) Ze mną - "palcem po mapie". Podoba się Pani droga? ;-) > Z furmanem! ... ;))) Na pewno Z czy jednak bez Z? ;-))) Odpowiedz Link
belgijska Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 22:37 who.is.who napisał: > Wyskoczyłem, bo "our landlady" miała przygodę u Amiszów, związaną właśnie z tak > im powozem ;-) Tak mi się to skomponowało z wycieczka z Panią na targ ;-) Prosze opowiadac ... (czy moze to Geheimnis) ... :) Pan ciagle o wycieczkach ... hmmmm... rozumiem ;)) > Ze mną - "palcem po mapie". Podoba się Pani droga? ;-) A co ma mi sie nie podobac droga - jesli tylko nie wywiedzie/zie mnie Pan w pole ... ;)) > > Z furmanem! ... ;))) > > Na pewno Z czy jednak bez Z? ;-))) Watpi Pan, widze, w "sceny wiejskie" ... a jednak ... ;)) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 22:53 belgijska napisała: > Prosze opowiadac ... (czy moze to Geheimnis) ... :) Chyba nie :-) Tylko trochę długie na pisanie. W każdym razie, kiedy jakiś czas potem specjalnie zbaczając z trasy zajechałem do tej mieściny w Pennsylvanii - pamiętano o Polce, która "przewiozła" jednego Amisza jego powozikiem tak, że nie zapomni tego do końca życia ;-))) > Pan ciagle o wycieczkach ... hmmmm... rozumiem ;)) Co "hmmm... rozumiem"? ;-) Pani nie lubi wycieczek? :-( > A co ma mi sie nie podobac droga - jesli tylko nie wywiedzie/zie > mnie Pan w pole... ;)) Przypominam, że w pole i manowce to Pani mnie ;-) > Watpi Pan, widze, w "sceny wiejskie" ... a jednak ... ;)) Skoro tak, to tak :-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 23:16 who.is.who napisał: > Chyba nie :-) Tylko trochę długie na pisanie. W każdym razie, kiedy jakiś czas > potem specjalnie zbaczając z trasy zajechałem do tej mieściny w Pennsylvanii - > pamiętano o Polce, która "przewiozła" jednego Amisza jego powozikiem tak, że ni > e zapomni tego do końca życia ;-))) Znaczy, dala mu lekcje ...? ;) > Co "hmmm... rozumiem"? ;-) Pani nie lubi wycieczek? :-( "Osobistych"? Uwielbiam! ;))) > Przypominam, że w pole i manowce to Pani mnie ;-) Mial Pan "miec sukces" a nie ofiare z siebie robic! ;)) > Skoro tak, to tak :-) www.photo-evasion.com/images/photo_cheval_trait_ardennais_attelage_guedelon_444.jpg ;)) Odpowiedz Link
gat45 Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 23:19 Tak się zastanawiałam - da się wejść czy nie ? Już się nie zastanawiam :)))))))) Odpowiedz Link
belgijska Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 23:24 gat45 napisała: > Tak się zastanawiałam - da się wejść czy nie ? W co? Gdzie? > Już się nie zastanawiam :)))))))) Bardzo enigmatyczna refleksja .... Odpowiedz Link
gat45 Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 23:30 Ależ nic enigmatycznego, niech mnie wszystkie kończyny boskie bronią ! Wejść - w rozmowę. Waszą. Nieśmiało spróbowałam. Ale to jakbym usiłowała napisać 158-my rozdział książki, której nawet prologu dobrze nie przeczytałam. Patrzę na zegar na pasku ekranu - jeszcze 20 minut i maj przekształci się w czerwiec... Straszne !!!! Dobranoc :))))))))0 Odpowiedz Link
belgijska Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 23:37 gat45 napisała: > Ależ nic enigmatycznego, niech mnie wszystkie kończyny boskie > bronią ! Myslalam, ze Ci sie bloto zle skojarzylo - nadinterpretacja! ;) > Wejść - w rozmowę. Waszą. Nieśmiało spróbowałam. Ale to jakbym > usiłowała napisać 158-my rozdział książki, której nawet prologu > dobrze nie przeczytałam. A to moja wina, ze to dialog - chyba udam sie w kat ... ;) > Patrzę na zegar na pasku ekranu - jeszcze 20 minut i maj > przekształci się w czerwiec... Straszne !!!! Dlaczego? Alleluja i do przodu ;))) > Dobranoc :))))))))0 Juz????? - Ja tez zaraz ide (nie, nie na szezlag;))) "w posciel" :))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Horse & Carriage ;)) 01.06.09, 08:12 gat45 napisała: > Tak się zastanawiałam - da się wejść czy nie ? > > Już się nie zastanawiam :)))))))) Właź! Podobają Ci się nasze dworskie stajnie? ;) :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: Horse & Carriage ;)) 02.06.09, 09:46 Z tego, że nie odpowiadasz, wnioskuję, że Ci się nie podobają ;( Trudno ;( :p Odpowiedz Link
who.is.who Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 23:25 belgijska napisała: > Znaczy, dala mu lekcje ...? ;) Tak, ale w przeciwieństwie do Amisza - koń był happy, bo wreszcie sobie pogalopował! ;-) > "Osobistych"? Uwielbiam! ;))) Czyli "zwykłych" wycieczkowych - nie? ;-) > Mial Pan "miec sukces" a nie ofiare z siebie robic! ;)) To się Pani tak tylko wydaje ;-) Czy nie jest SUKCESEM dawać się wyprowadzać w pole i sprowadzać na manowce WYBRANEJ osobie i nikomu innemu? ;-))) > www.photo-evasion.com/images/photo_cheval_trait_ardennais_attelage_guedelon_444.jpg > ;)) Twarzowa bryka! ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 23:46 who.is.who napisał: > Tak, ale w przeciwieństwie do Amisza - koń był happy, bo wreszcie sobie pogalop > ował! ;-) To znaczy, Amisze zwierzeta krepuja!!! ;) > Czyli "zwykłych" wycieczkowych - nie? ;-) Mialam na mysli "bez biur podrozy" :))) > To się Pani tak tylko wydaje ;-) Czy nie jest SUKCESEM dawać się wyprowadzać w > pole i sprowadzać na manowce WYBRANEJ osobie i nikomu innemu? ;-))) Tak Pan scenariusz napisal - ja ide za glosem ... :))) Nie, glosow nie slysze, prosze sie nie martwic a, ze w duszy gra, to niech sobie gra, n'est pas? ;)) > Twarzowa bryka! ;-) A kon??? Kon!!!! :)) www.bellapix.com/STORAGE2/BELLAPIX/ALBUMS/USER45/USER45cf/USER45cf6e71b6a00/images/PICT0741.jpg Odpowiedz Link
who.is.who Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 23:57 belgijska napisała: > To znaczy, Amisze zwierzeta krepuja!!! ;) Koń nie może tylko człapać, musi czasami popędzić, poczuć wiatr w nozdrzach i rozwianej grzywie ;-) > Mialam na mysli "bez biur podrozy" :))) BEZ. Absolutnie BEZ. Tam sie nie da uniknąć "la foule" ;-) > Tak Pan scenariusz napisal - ja ide za glosem ... :))) Nie, glosow nie slysze, > prosze sie nie martwic a, ze w duszy gra, to niech sobie gra, n'est pas? ;)) www.youtube.com/watch?v=ncSU4CtGJk4&hl=pl Zgadzam się z Panią całkowicie ;-) > A kon??? Kon!!!! :)) > > www.bellapix.com/STORAGE2/BELLAPIX/ALBUMS/USER45/USER45cf/USER45cf6e71b6a00/images/PICT0741.jpg Rasowy! ;-) P/S. Nie znam się na rasach takich dzielnych rumaków, więc wybaczy Pani, że nie określę bliżej ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Horse & Carriage ;)) 01.06.09, 00:25 who.is.who napisał: > Koń nie może tylko człapać, musi czasami popędzić, poczuć wiatr w nozdrzach i r > ozwianej grzywie ;-) Nie tylko kon - mam na mysli wszystkie psy mysliwskie, na przyklad: apel.szorstkie.pl/images/psy/wyzel/homer7.jpg Piekny, prawda? ;) A przyuczony, jedynie na cudze kury poluje ;) > > BEZ. Absolutnie BEZ. Tam sie nie da uniknąć "la foule" ;-) Wlasnie! ;) La foule est mortelle ... pour les poules ;) > Zgadzam się z Panią całkowicie ;-) Ciesze sie - wokol same rebelianty ;) > Rasowy! ;-) No coz - konie, jak baby - jedne do parady, inne do roboty - rasowy, jak najbardziej ;) > P/S. Nie znam się na rasach takich dzielnych rumaków, więc wybaczy Pani, że nie > określę bliżej ;-) konikiglt.republika.pl/grafika/arden.jpeg Le cheval de trait Ardennais - belge ;))) www.agris.be/fr/chevaux/race/traita.htm Dobranoc :) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Horse & Carriage ;)) 01.06.09, 00:32 belgijska napisała: > > Nie tylko kon - mam na mysli wszystkie psy mysliwskie, na przyklad: > > apel.szorstkie.pl/images/psy/wyzel/homer7.jpg > Piekny, prawda? ;) A przyuczony, jedynie na cudze kury poluje ;) Wolę owczarki niemieckie, ale wszystkie psy są wspaniałe. W ogóle - zwierzęta jako takie ;-) > > Wlasnie! ;) La foule est mortelle ... pour les poules ;) Najgorzej na fermach :-( > Ciesze sie - wokol same rebelianty ;) Mam pokazać "żółte papiery"? ;-) > No coz - konie, jak baby - jedne do parady, inne do roboty - rasowy, jak > najbardziej ;) Nie tylko "baby", "dziady" też ;-) > > P/S. Nie znam się na rasach takich dzielnych rumaków, więc wybaczy Pani, > że nie > > określę bliżej ;-) > > konikiglt.republika.pl/grafika/arden.jpeg > Le cheval de trait Ardennais - belge ;))) > > www.agris.be/fr/chevaux/race/traita.htm > Dobranoc :) Dobranoc. Szkoda. Cóż. Pani Gat. Dziwne. Dobranoc. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Horse & Carriage ;)) 01.06.09, 08:08 Popamiętasz TY mnie, KTOSIU > Ochaby sobie wybij z głowy, zdrajco! :))) ps. mężczyźni to więksi plotkarze od kobiet - zgadzam się z tym sądem w 100%! ;) :p Odpowiedz Link
who.is.who Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 20:26 Nie mogę być Amiszem, bo jestem idiotą i Amisze mogliby się obrazić. Naprawdę muszę jechać na ten targ; będę za 1,5 godziny i - jak zwykle - bardzo miło mi będzie spotkać się z Panią, o ile znajdzie Pani czas i chęci. Pour vivre heureux, vivons caché, czyli - unikać tłumu, czy tak? ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 20:48 who.is.who napisał: > Nie mogę być Amiszem, bo jestem idiotą i Amisze mogliby się obrazić. Prosze zatem zostac AMIGIEM ;)) Tez na AMI :) > Naprawdę muszę jechać na ten targ; będę za 1,5 godziny i - jak zwykle - bardzo > miło mi będzie spotkać się z Panią, o ile znajdzie Pani czas i chęci. To ja w tym czasie umyje baterie ;)) > Pour vivre heureux, vivons caché, czyli - unikać tłumu, czy tak? ;-) Nie Szanowny Panie - zalatwil Pan sprawe hybrydowo i jednoznacznie, jak "Prawdziwa_Mezczyzna" ;))) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 21:51 belgijska napisała: > Prosze zatem zostac AMIGIEM ;)) Tez na AMI :) A...MIGiem wróciłem, wolałem zostawić zapas na nieprzewidziane zdarzenia, ale obyło się bez ;-) AMI idiota czy AMIgo idiota to niespecjalnie korzystny układ ;-) > To ja w tym czasie umyje baterie ;)) Udało się? ;-) > Nie Szanowny Panie - zalatwil Pan sprawe hybrydowo i jednoznacznie, jak > "Prawdziwa_Mezczyzna" ;))) "Prawdziwa_Mezczyzna" => prawdziwy mężczyzna => co to takiego? Zechce mi Pani zdradzić, kogo tak Pani określa ? ;-) P/S. fool => foule => jaka podobna wymowa, prawda? ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 22:21 who.is.who napisał: > A...MIGiem wróciłem, wolałem zostawić zapas na nieprzewidziane zd > arzenia, ale obyło się bez ;-) Dobrze Pan to ujal! O tego miga chodzilo ;) > AMI idiota czy AMIgo idiota to niespecjalnie korzystny układ ;-) Rozni sa "Idioci" ;)) - Na uklady, (podobno), nie ma rady ;) > Udało się? ;-) Nie bylo niczego, co mialoby najmniejsza szanse na nieudanie sie ;) > "Prawdziwa_Mezczyzna" => prawdziwy mężczyzna => co to takiego? Zechce m > i Pani zdradzić, kogo tak Pani określa ? ;-) Mam nadzieje, ze sie uda! ;))) Na razie, walczymy z pryszczami! ;))) > P/S. fool => foule => jaka podobna wymowa, prawda? ;-) A do tego jeszcze full, prawda? ;) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 22:26 belgijska napisała: > Dobrze Pan to ujal! O tego miga chodzilo ;) Mam sukces?! ;-))) > Rozni sa "Idioci" ;)) - Na uklady, (podobno), nie ma rady ;) Lubi Pani Dostojewskiego? ;-) > Nie bylo niczego, co mialoby najmniejsza szanse na nieudanie sie ;) No to też sukces! ;-) > Mam nadzieje, ze sie uda! ;))) Na razie, walczymy z pryszczami! ;))) I see ;-) > > P/S. fool => foule => jaka podobna wymowa, prawda? ;-) > > A do tego jeszcze full, prawda? ;) Nie, to całkiem inna wymowa => inaczej brzmi ;-) - Odpowiedz Link
belgijska Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 22:50 who.is.who napisał: > Mam sukces?! ;-))) Az sie prosi! ;))) www.youtube.com/watch?v=TqaifNhQ-aM > Lubi Pani Dostojewskiego? ;-) Ja go "lubie" ale szkoda, ze on ludzim rozne glupie pomysly podsuwal ;)) A poza tym, sam nikogo nie lubil ... :) > No to też sukces! ;-) Nie, to 'szczypty' ;)) > I see ;-) Trudno byloby nie widziec! ;) > > A do tego jeszcze full, prawda? ;) > > Nie, to całkiem inna wymowa => inaczej brzmi ;-) Chyba pojde za rada dziwki_marchewki .... albo moze juz czas na aparat sluchowy ... ? ;)) > - Odpowiedz Link
gat45 Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 22:53 belgijska napisała: > > > Mam sukces?! ;-))) > Oczywiście, masz ! Odpowiedz Link
belgijska Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 22:57 gat45 napisała: > belgijska napisała: > > > > > > Mam sukces?! ;-))) > > > > > Oczywiście, masz ! To nie bylo "moje pytanie" ale jesli "mus, to mus" ;) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Horse & Carriage ;)) 31.05.09, 23:02 belgijska napisała: > Az sie prosi! ;))) > > www.youtube.com/watch?v=TqaifNhQ-aM Aż taki to on nie był, to raczej =>>> > Ja go "lubie" ale szkoda, ze on ludzim rozne glupie pomysly podsuwal ;)) > A poza tym, sam nikogo nie lubil ... :) Co prawda, to :-( Ale genialny był. > Nie, to 'szczypty' ;)) =>>> www.youtube.com/watch?v=TqaifNhQ-aM > > I see ;-) > > Trudno byloby nie widziec! ;) W sensie "rozumiem" ;-) > Chyba pojde za rada dziwki_marchewki .... albo moze juz czas na aparat sluchowy... ? ;)) Co Pani! Marchewki się Pani będzie słuchać? Surowej?! ;-) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Horse & Carriage ;)) 01.06.09, 08:19 Potwierdzam > to idiota > do kwadratu ;) :p Odpowiedz Link
who.is.who Re: <<< STAJNIE >>> Konik z brązu 01.06.09, 01:03 Muzeum Mazowieckie Płock (?) Odpowiedz Link
ka.mu Re: <<< STAJNIE >>> Konik 01.06.09, 20:51 Bardzo ładna rzeźba. Nie mógłbyś sprawdzić skąd pochodzi? Pliiiiz :-) Odpowiedz Link
who.is.who Re: <<< STAJNIE >>> Konik 01.06.09, 22:22 W/g tego, co pamiętam - z Muzeum Secesji w Płocku, ale jak się upewnię, dam znać :-) Odpowiedz Link
who.is.who Re: <<< STAJNIE >>> Konik jest z Zakopanego! : 21.06.09, 09:31 Z Muzeum Tatrzańskiego. Odnalazłem stare notatki, szczegółów brak :-( Odpowiedz Link
ave.duce HOROSKOP chiński dla KONIA >>> 01.06.09, 11:22 na rok Ognistego Dzika > www.czary.pl/tao/tao_zodiak07_2007.php Charakter Konia www.czary.pl/tao/tao_charakter07.php KOŃ ps. Belgijsko, dzięki za TE znaki :) :p Odpowiedz Link
ave.duce <<< STAJNIE >>> 01.06.09, 19:01 Moje/nie moje KONIE mechaniczne > autopixx.de/bilder/1859/ford-capri-turbo.jpg images50.fotosik.pl/136/08c8aadcc6d444cfmed.jpg Zjeżdżam... ;) Odpowiedz Link
ave.duce <<< STAJNIE >>> 02.06.09, 12:40 Chińskie konie > dar Victoria and Albert Museum, Londyn, UK by Ave Odpowiedz Link
ave.duce <<< STAJNIE >>> 03.06.09, 20:23 Żeby się nie dać zbić z pantałyku ;))) Stirrups, my love ;))) Typ wschodni Typ zachodni Ho, ho i jeszcze więcej >>> www.sportingcollection.com/stirrups/stirrups.html Odpowiedz Link
belgijska Re: <<< STAJNIE >>> 03.06.09, 22:20 ave.duce napisała: > Żeby się nie dać zbić z pantałyku ;))) Dookola rozgardiasz - w glowie pantalyk - na nogach ostrogi:) > Stirrups, my love ;))) Mordeczko Ty moja - dobrze, ze posylasz - bendEM sie jeszcze dodatkowo grzywy trzymala. Dobranoc ;) Odpowiedz Link
who.is.who Re: <<< STAJNIE >>> 03.06.09, 22:53 Bóg istnieje ;-) Dziecko czyste. Czas na mnie, udanego weekendu :-) www.youtube.com/watch?v=AAg_mJueEmM&hl=pl Yes, yes, yes! :))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: <<< STAJNIE >>> 04.06.09, 07:55 No nie! Per "MORDECZKO"?! Do leciwej staruszki ze WSI?! O, ja biedna sierota bez ojca i matki :((( ps. bierz te strzemiona jak swoje! Mam ich nieco w zapasie. Właśnie trafiłam na stronkę, gdzie jest zerżnięta prawie słowo w słowo z mojej pracy typologia strzemion. Ha! Nie wiem > martwić się czy wicewersja > oto jest pytanie! Baw się dobrze, PYSZCZKU! ;))) :p Odpowiedz Link
domitrax Re: <<< STAJNIE >>> 27.09.17, 23:59 Bardzo ładne :). ____________ www.horoskop360.pl/horoskop-tygodniowy Odpowiedz Link