u-kiko 30.06.09, 20:23 Paskudny, lepki, paraliżujący wszelkie działanie. Na pohybel takiej pogodzie :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola.iza1 Re: Alle upał! 30.06.09, 20:39 SieM zgadzam:) Ja to chyba w rodzinie miałam niedźwiedzia polarnego:) Psyt Kikoś, znowu ci "kazali" zmienić nicka?:) Odpowiedz Link
mariefurie Re: Alle upał! In šāʾ Allāh! :))) 30.06.09, 20:51 Tyżżżżżż, po prostu zaraz wykorkuję. Nie ma jak z domu wyjść.... I tak źle, i tak niedobrze.... Odpowiedz Link
u-kiko Re: Alle upał! In šāʾ Allāh! :))) 30.06.09, 20:57 smutek tropików człowieka ogarnia... Odpowiedz Link
mariefurie Re: Alle upał! In šāʾ Allāh! :))) 30.06.09, 21:00 Dobrze , że nie tam, a tu...bo tam...kto by to 60 C w cieniu wytrzymał....chyba że wielbłąd. A to błąddddddddd ....:)) Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Alle upał! In šāʾ Allāh! :))) 30.06.09, 21:07 mariefurie napisała: > Dobrze , że nie tam, a tu...bo tam...kto by to 60 C w cieniu wytrzymał....chyba > że wielbłąd. > > A to błąddddddddd ....:)) No popatrz??:) Dałam radę wytrzymać -40 w Kazachstanie, a nie dam ciut powyżej +_22 Od innej małpy jestem :) Odpowiedz Link
mariefurie Re: Alle upał! In šāʾ Allāh! :))) 30.06.09, 21:17 Ale serio mowisz? Ja bym chyba nie wytrzymała...ale swoją drogą kto to wie, jakbym musiala to i pewnie wytrzymałabym... Z tym ze 40 a 60.... to troche jest różnica, chyba że ....przy zupełnie innej wilgotności powietrza... Ale nie wiem. osobiście nie mam doświadczenia w tym temacie. Tylko z opowieści :)) Więc tak sobie wnioskuję, skoro przy tej temperaturze/wilgotności ledwo dycham, to co by było gdyby.... www.youtube.com/watch?v=I9-vczcZsfA Odpowiedz Link
mariefurie Re: Na ochłodę 2 30.06.09, 21:02 www.youtube.com/watch?v=VH7c8bsv0Uc&feature=related Odpowiedz Link
venus99 Re: Alle upał! 30.06.09, 21:58 moje miłe Panie,to nie upał zabija ale wigotność.u mnie w tej chwili jest 88%. z tej kiepskiej sytuacji są 2 wyjścia:albo zimne piwo albo whisky z lodem. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Upał, upałem: ) 30.06.09, 22:11 Ja mam jeszcze to: miasta.gazeta.pl/lublin/1,48724,6771655,BOR_chcial_usunac_z_Lublina_ogrodki_piwne_.html Odpowiedz Link
mariefurie Re: Upał, upałem: ) 30.06.09, 22:35 u-kiko napisała: > Łomatko :)) Ogródki tak, ale piwne - nie! zdecydowa-nie! :)) Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Upał, upałem: ) 30.06.09, 22:44 mariefurie napisała: > Ogródki tak, ale piwne - nie! > zdecydowa-nie! :)) Jakie ogródki? Zwykły deptak:) Tak to było tak to jest:) Odpowiedz Link
humbak Re: Alle upał! 01.07.09, 10:04 Skandynawia, piękna Skandynawia.... co roku kluje się w mej głowie plan przeprowadzki... ciekawe czy nadejdą wakacje tak niezdatne, że nie będę miał wyboru innego jak zwiewać. Odpowiedz Link
rybak Re: Alle upał! 01.07.09, 10:46 Sposób na upał. 1) Odkręcić zimną wodę. Poczekać, aż spłynie ta cieplejsza i wejść pod zimniejszą. Stać tak 15 do 20 minut, nucąc wesoło "Sopki Mandżurii" etc. Wyjść i z upodobaniem poczuć na zmrożonej skórze miłe delikatne 33 st C. W razie nawrotu udaru termicznego - powtarzać do woli. Uwaga - niewskazane dla osób słabszej kompleksji (anginy, zapalenia płuc, zejścia śmiertelne z wychłodzenia) 2) Dieta. Rano po wyjściu spod... zjeść pomidora dużego i mały jogurt naturalny. W południe spożyć wyłącznie arrrrrbuza! Kawałek. Wieczorem zjeść kolację. Gdy już pochłodnieje nieco. Obadwa sposoby wypróbowałem w klimacie gorącym suchym. Działają. Odpowiedz Link
u-kiko Re: Alle upał! 01.07.09, 11:13 rybak napisał: Wszystko OK, ale "Sopki Mandżurii". Jak to idzie? Odpowiedz Link
hajota Re: Alle upał! 01.07.09, 11:27 u-kiko napisała: > Wszystko OK, ale "Sopki Mandżurii". Jak to idzie? Służę www.youtube.com/watch?v=vyjYY_dUlPg&feature=related Odpowiedz Link
gat45 W zasadzie ze wszystkim się zgadzam tylko te Sopki 03.07.09, 13:59 za bardzo mi się z ciepełkiem kojarzą. Osobiście pod prysznicem slucham tego : www.youtube.com/watch?v=K2k4B2VsIGU Można też zanucić z melancholią "Pada śnieg, puszysty, biały, gęsty" lub - to dla osób energiczniejszych - "U-ha, u-ha, nasza zima zła !". Nie wszyscy są podatni na sugestię, ale zaszkodzić nie może. Odpowiedz Link
gat45 Bardzo Ważna Korekta 03.07.09, 16:40 MIĘKKI. Powinno być "miękki", a nie "gęsty". Ten śnieg znaczy. Pod prysznicem mi się przypomniało. Odpowiedz Link
u-kiko Re: Alle upał! 01.07.09, 11:10 To byłoby jakieś wyjście ale nie ma to jak rodzime krajobrazy... Odpowiedz Link
humbak Re: Alle upał! 01.07.09, 11:11 Coś nowego nie zaszkodzi... nikt nie broni na urlop wracać w rodzinne strony:) SZczególnie że taka północna Norwegia na przykład ma wizualnie sporo do zaoferowania jeśli się nie mylę. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Alle upał! 01.07.09, 11:22 humbak napisał: > Skandynawia, piękna Skandynawia.... > co roku kluje się w mej głowie plan przeprowadzki... ciekawe czy nadejdą wakacj > e tak niezdatne, że nie będę miał wyboru innego jak zwiewać. Jestem ZA:) Bardzo, baardzo Za! Olać języki, ważny klimat, niekoniecznie tylko pogodowy:) Odpowiedz Link
u-kiko Modlitwa dziękczynna 02.07.09, 22:49 Wielkie dzięki, że żyję w kraju, gdzie jest 6 pór roku, teren jest pięknie ukształtowany, są góry, jeziora, lasy a nawet morze i to ze ślicznym piaskiem a nie jakimiś kamorami jak nad innymi wielkimi wodami, czasem bywa i mróz i śnieg, bywają też deszcze, ddżu krople i kapuśniaczek, a w listopadzie jest chmurno mgliście i wilgotno, dni i noce są raz krótkie raz długie, schyłek lata i początek jesieni to magiczne kolory i okres obfitości różnorodnych jabłek i gruszek klapsów oraz placków ziemniaczanych z kwaśnym mlekiem, gdzie nie ma owoców morza (fuj), terra rossy, kiczowatych palm i bezdrzewnych skalistych krajobrazów a Wielki Wóz jest postokroć ciekawszy i bardziej tajemniczy niż Krzyż Południa. Dziękuję! Odpowiedz Link
gat45 Ja właściwie też jestem całkiem zadowolona 02.07.09, 23:19 z kraju, w którym mieszkam. Moja wyliczanka też miałaby zdecydowaną przewagę plusów dodatnich, a nawet pozytywnych. No i mam ten komfort, że mogę sobie nań dowolnie psioczyć. Tubylcy dają takie przyzwolenie także cudzoziemcom i ludności napływowej. Dziwni jacyś. Odpowiedz Link
belgijska Re: Ja właściwie też jestem całkiem zadowolona 02.07.09, 23:26 Wlasciwie, to ja tez jestem zadowolona - czasem tylko sobie popsiocze na deszcz ale to psioczenie zbiorowe wiec nie czuje sie specjalnie wyalienowana ... Odpowiedz Link
u-kiko Już w starożytności: 03.07.09, 11:06 Żadne miejsce nie powinno być dla ciebie milsze od ojczyzny. — Cyceron (106 p.n.e.-43 p.n.e.) Nam się udało:)) Odpowiedz Link
belgijska Re: Już w starożytności: 03.07.09, 11:12 u-kiko napisała: > Żadne miejsce nie powinno być dla ciebie milsze > od ojczyzny. > — Cyceron (106 p.n.e.-43 p.n.e.) Jakis dowod - na tego tam .... ;)) Mial chlop pecha - na wygnaniu ;)) > Nam się udało:)) Wam??? To picie te piane ... z piwa ;)) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Już w starożytności: 03.07.09, 11:46 belgijska napisała: > Nie czumam - za goraco! ;) Chociaż RAZ Pani nie czuma ;-) Napisała Pani o spijaniu piany z piwa (uwarzonego) => to piwo nazywa się KWAK. Kojarzy się z kaczkami => Kaczyńscy i ich zwolennicy, na przykład Pani interlokutorka, nawarzyli piwa w Polsce. To moje skojarzenia ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Już w starożytności: 03.07.09, 11:52 who.is.who napisał: > belgijska napisała: > > > Nie czumam - za goraco! ;) > > Chociaż RAZ Pani nie czuma ;-) > Napisała Pani o spijaniu piany z piwa (uwarzonego) => to piwo nazywa się KW > AK. Kojarzy się z kaczkami => Kaczyńscy i ich zwolennicy, na przykład Pani > interlokutorka, nawarzyli piwa w Polsce. > To moje skojarzenia ;-) Ale to bardzo renomowane piwo BELGIJSKIE - a co ja, badz nawarzone belgijskie piwo ma wspolnego z Kaczynskimi/kaczkami/kwak?:) Dlaczego, na przyklad nie KRIEK??? ;)) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Już w starożytności: 03.07.09, 12:01 Znam to piwo. Okay, skojarzenie było do LUFTu, kaczki kwaczą bez sensu, widać ja też ;-( KWAK => okay, zostawiam to, sorry :-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Już w starożytności: 03.07.09, 12:10 who.is.who napisał: > Znam to piwo. Okay, skojarzenie było do LUFTu, kaczki kwaczą bez sensu, widać j > a też ;-( > > KWAK => okay, zostawiam to, sorry :-) Prosze sie nie winnic - to tylko piwo! ;) images.amazon.com/images/I/41EW2J97TML.jpg Odpowiedz Link
who.is.who Re: Już w starożytności: 03.07.09, 12:17 No tak :-( Będzie cdn? ;-))) Proszę postawić znak X przy właściwej odpowiedzi: TAK .... NIE .... NIE WIEM .... Odpowiedz Link
who.is.who Re: Już w starożytności: 04.07.09, 12:53 Tak to jest, jak sie nie zna odpowiedniego JEZYKA ;-( images.amazon.com/images/I/41EW2J97TML.jpg Zyrafy z placu Pigalle do szafy z kasztanami! ;-) Odpowiedz Link
u-kiko Re: Już w starożytności: 04.07.09, 13:08 jaki jest dla ciebie odpowiedni, by wart był twego poznania?? Odpowiedz Link
who.is.who Re: Już w starożytności: 04.07.09, 13:32 Kazdy, z wyjatkiem wolszczyzny ;-) Odpowiedz Link
gat45 Ooooooooooooooo ! To jest właśnie ta szklanka, 03.07.09, 14:04 who.is.who napisał: > Z tego: > > > którą Ginusia jest winna Ave !!!! Znalazła się ! Odpowiedz Link
who.is.who Re: Ooooooooooooooo ! To jest właśnie ta szklanka 03.07.09, 16:20 Z tamtego wątku ją "pobrałem" ;-) Odpowiedz Link
u-kiko kultura, empatia i inne duperele.................. 03.07.09, 17:38 "znalazłem synonimy do terminu wredność: jad, uszczypliwość, wrogość, złośliwość." Jak znalazł :))))))))))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: wersja II, optymistyczna 05.07.09, 20:00 u-kiko napisała: > ...jak gęś z prosięciem... Jak kaczka z kaczką ;) :p Odpowiedz Link
mariefurie Re: wersja II, optymistyczna 05.07.09, 20:01 ave.duce napisała: > u-kiko napisała: > > > ...jak gęś z prosięciem... > > Jak kaczka z kaczką ;) Jak patyk patykowi ;) > > :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: wersja II, optymistyczna 05.07.09, 20:18 Hominis est errare, insipientis perseverare ;) :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: wersja II, optymistyczna? 05.07.09, 20:42 u-kiko napisała: > homo homini lupus est, i już :( Nie obrażaj wilków! ;) :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: wersja II, optymistyczna? 05.07.09, 20:48 u-kiko napisała: > Ooo, racja ;) Ano ;) :p Odpowiedz Link
mariefurie Re: wersja II, optymistyczna 05.07.09, 20:55 Eeee tam, własnego języka ni ma , cy co? Zaraz tam obczyzną jaką sie podpierasz :))) Powiem po naszemu (znaczy, no, niewazne po jakiemu): kto piznoł w pysk, ten dostoł w pysk! :)) Odpowiedz Link
ave.duce Re: wersja II, optymistyczna 05.07.09, 20:59 Przepraszam, ale muszę spytać: czy piszesz to w odpowiedzi na mój post z "łaciną", czy "o ssso chozzzi"? ;) :p Odpowiedz Link
mariefurie Re: wersja II, optymistyczna 06.07.09, 00:11 Abstrakcyjnie... :) w86.wrzuta.pl/audio/6pFwDNSXmPQ/krambam_tekila :)) Odpowiedz Link
who.is.who Re: ZNOwu :(( 06.07.09, 16:53 Skojarzenie TYLKO: spiewnik.wywrota.pl/32602_biesiadne_czerwone_jabuszko.html :-) Доброе утро! :-) Odpowiedz Link
mariefurie Re: ZNOwu :(( 06.07.09, 17:21 who.is.who napisał: > Доброе утро! :-) No woem pan coooooo!? Ja tu sie męczę budzikiem rzucam o sciane o godzinie szóstej rano, a Pan mi tu takie rzeczy insynuuje...nie godzi się tak, nie godzi ;) www.youtube.com/watch?v=CTqbT747qqg Odpowiedz Link
who.is.who Re: ZNOwu :(( 06.07.09, 17:43 Добрый вечер! :-) Nie czas na: www.youtube.com/watch?v=H1WK9VrnT-o ;-) Odpowiedz Link
mariefurie Re: ZNOwu :(( 06.07.09, 17:50 who.is.who napisał: > Добрый вечер! :) www.youtube.com/watch?v=lvFXwItXEyU&feature=related Odpowiedz Link
who.is.who Re: ZNOwu :(( 06.07.09, 17:55 To juz nie wiem :-( Good afternoon? Na to za pozno in Pl. Good evening! ;-) Odpowiedz Link
who.is.who Re: ZNOwu :(( 06.07.09, 18:08 www.youtube.com/watch?v=1h1oRP7FfBw&hl=pl - "sunny" ;-) Odpowiedz Link
u-kiko Jesrt nadzieja :) 07.07.09, 06:54 "Od Świętej Anki zimne wieczory i ranki". To przysłowie pogodowe sprawdza się,jak rzadko które! Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Jesrt nadzieja :) 05.01.10, 08:22 Gdy w styczniu deszcz leje, robi złe nadzieje. Odpowiedz Link
narod.wolski Re: Jesrt nadzieja :) 05.01.10, 16:07 Fascynująca jest ta dezintegracja zmysłowego poznania, kiedy napotyka brutalną prawdę i czmycha w popłochu, zastępując realność mirażami i budując kruche bufory, mające chronić przed atakami zbyt przerażającej egzystencji! Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Jesrt nadzieja :) 06.01.10, 02:08 Lepiej czmychnąć gdzieś w popłochu, niż się ukryć w dworskim lochu. Odpowiedz Link
airam.as Re: Alle upał! 06.01.10, 08:49 Podniesienie wątku o takim tytule to jakieś celowe znęcanie się nad człowiekiem ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Alle upał! 06.01.10, 18:03 I tak źle, i tak niedobrze. W takie upały wysłałam kiedyś Gat45 fot. mojej chatynki wśród śnieżnych zaspów. Też uznała, że to było znęcanie się. Może w CA jest właśnie upał?! :p Odpowiedz Link
airam.as Re: Alle upał! 06.01.10, 19:43 Tiaaa, szczegolnie w CA>. Ostatnio rodzinkie namierzylam w Ottawie na facebook, wyslę zapytanie w tej sprawie, czy tam promienie sloneczne jeszcze docierają do ziemi o tej porze roku ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Alle upał! 06.01.10, 19:57 Trzeba było wcześniej powiedzieć > przed momentem rozmawiałam z moją Ciotką z O. ;) :p Odpowiedz Link
airam.as Re: Alle upał! 06.01.10, 20:16 ave.duce napisała: > Trzeba było wcześniej powiedzieć > przed momentem rozmawiałam z moją Ciotką > z O. ;) > Zaraz sie jeszcze okaze że to ta sam Ciotka :-D Znasz powiedzenie (i nie tylko, bo podobno to jest udowodnione): ze jak znasz osobiscie pięć osób, to znaczy że znasz cały swiat. Osobiscie juz sie byłam pare razy przekonalam w prawdziwości tego tweirdzenia. Świat jest mały. I dobrze! :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Alle upał! 06.01.10, 20:22 Nie ta sama, for sure, ale jakby pokopać, to kto wie, czy się nie zetknęły "osoby ludzkie" w O. Też tak uważam > dobrze dla tych, którzy nie łżą, dla megalomanów gorzej znacznie. :p Odpowiedz Link
airam.as Re: Alle upał! 06.01.10, 20:34 ave.duce napisała: > Też tak uważam > dobrze dla tych, którzy nie łżą, dla megalomanów gorzej znacznie. > Czuję sie osobiście dotknięta tym tekstem. Wiesz czemu? Bo zupelnie nie dotyczy naszej wymiany zdań, za to pozostawia mocną sugestję (niedomówienie? zawisło w powietrzu) w moim kierunku i w pewnym sensie jest manipulacją. Jesli się mylę, to mnie popraw i wytłumacz z łaski swojej jaki jest sens tego zdania w kontekście naszej rozmowy. Jeśli można prosić, uprzejmie. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Alle upał! 06.01.10, 20:53 airam.as napisała: > ave.duce napisała: > > > Też tak uważam > dobrze dla tych, którzy nie łżą, dla megalomanów > gorzej > znacznie. > > > > Czuję sie osobiście dotknięta tym tekstem. > Wiesz czemu? Bo zupelnie nie dotyczy naszej wymiany zdań, za to pozostawia mocn > ą > sugestję (niedomówienie? zawisło w powietrzu) w moim kierunku i w pewnym sensie > jest manipulacją. > Jesli się mylę, to mnie popraw i wytłumacz z łaski swojej jaki jest sens tego > zdania w kontekście naszej rozmowy. > Jeśli można prosić, uprzejmie. > Chryste, dobrze że zajrzałam, bo już zamykałam komputer! Ok, spokojnie tylko > Napisałaś tak: Znasz powiedzenie (i nie tylko, bo podobno to jest udowodnione): ze jak znasz osobiscie pięć osób, to znaczy że znasz cały swiat. Osobiscie juz sie byłam pare razy przekonalam w prawdziwości tego tweirdzenia. Świat jest mały. I dobrze! :) Też uważam, że dobrze! Źle dla tych (nie ma to NIC wspólnego z Tobą i ze mną), którzy coś kręcą. Dla NICH to źle, że świat jest mały, bo czasem przypadek weryfikuje to, co o sobie opowiadają. TYLKO to miałam na myśli. Żadnych podtekstów. Ok, nie ma się co tutaj rozpisywać. To wszystko. :p Odpowiedz Link
airam.as Re: Alle upał! 06.01.10, 20:58 ok, dzieki za tel. Zbyt dalekie asocjacje mam widocznie. Odpowiedz Link
airam.as Re: Alle upał! 06.01.10, 21:51 Gut , gUt Kalifornia - CA Kanada - CA (1955–1958), obecnie CDN ps. Ciąg Dalszy Nastąpi :) Odpowiedz Link
gat45 Re: Alle upał! 06.01.10, 21:55 airam.as napisała: > Gut , gUt > > Kalifornia - CA > Kanada - CA (1955–1958), obecnie CDN > > > ps. Ciąg Dalszy Nastąpi > > :) i będzie pachniał żywicą czy spalenizną ? Odpowiedz Link
airam.as Re: Alle upał! 06.01.10, 22:09 Karnawałem :) www.youtube.com/watch?v=ZNqMnfCxxC4 Odpowiedz Link
ave.duce Re: Alle upał! 07.01.10, 09:04 Ufff... gorąco było, ale > na szczęście > temperatura nieco spadła :) :p Odpowiedz Link