gagu
01.10.09, 13:53
Właśnie przeczytałem artykuł o kobietach kochających za bardzo, uzależnionych od miłości (www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53664,7051812,Kobiety__ktore_kochaja_za_bardzo.html). Zacząłem się zastanawiać, czy przypadkiem nie jestem facetem uzależnionym od miłości. przypadki opisane w tym artykule w pewnych kwestiach pasują do moich własnych doświadczeń. Zrobiłem sobie nawet testy, które znalazłem na stronie fundacji, o której mowa w tym artykule. Wyniki potwierdzają moje przypuszczenia, ale... te testy skierowane są do kobiet i moje pytanie: czy działają one w drugą stronę i czy może ktoś wie, czy gdzieś w internecie są takie strony dla facetów.
Mam żonę i małe dzieci. Mój związek przechodzi problemy, żeby nie powiedzieć - kryzys. Ciągle zastanawiam się po czyjej stronie leży wina, wyczuwam jakiś opór przed chęcią zrozumienia mnie przez moją żonę, niepewność co do własnych zachowań, decyzji, postanowień, słów - już mnie to męczy. No właśnie: i jeszcze użalanie się nad sobą, ale to już tak na marginesie.
Stąd moje pytania.