mps61132 15.03.11, 09:14 Dziewczyny czy leki na depresję może mi przepisać lekarz rodzinny czy tylko psychiatra???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edw-ina Re: Depresja.... 15.03.11, 11:03 Ale depresji nie wyleczy się lekami! To nie przeziębienie! Potrzeba pomocy innej niż farmakologiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: Depresja.... 15.03.11, 15:53 Ale depresji nie wyleczy się lekami! To nie przeziębienie. no cóż pani nie powie! depresja owszem nie przeziębienie ale inna jednostka chorobowa i jak najbardziej leczy się ją różnymi lekami... psychoterapie, medytacje ... są wskazane ale są takie fazy tej choroby, że tylko farmaceutyki są w stanie pomóc... Odpowiedz Link Zgłoś
edw-ina Re: Depresja.... 15.03.11, 21:20 no co ty??? nie wpadłabym! rany, dzięki, że mnie uświadomiłaś. wow. są jednak mądrzy ludzie na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: Depresja.... 15.03.11, 11:17 rodzinny może. Na chęć do wstania z łóżka - cital lub podobne, na próbę wyłączenia awarii systemu - "tabletusie z krzyżykiem". Porady psychologiczne są również nieodpłatne, a problemy generujące takie objawy - lepiej rozwiązywać na tej drodze niż wspomagać się lekami, to tylko pomoże przetrwać wstępny okres. Odpowiedz Link Zgłoś
mps61132 Re: Depresja.... 15.03.11, 12:18 Dziewczyny strasznie Wam dziękuję za rady. Jestem obecnie w trakcie terapi u p.psycholog.To ona stwierdziła u mnie silną depresję na podstawie obserwacji, rozmowy i testu i ona zaleciła mi branie leków. Powiedziała do jakiego lekarza mam iść ale w tym załamaniu nie pamiętałam. Byłam 2h temu u lekarza rodzinnego,mam leki ale lekarz stwierdził że jest to silna depresja i niewykluczone że potrzebna będzie wizyta psychiatry a na taką czeka się 1,5 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
melani73 Re: Depresja.... 15.03.11, 21:06 a więc idziesz do psychiatry i am dopiero dostaniesz receptę na leki. Odpowiedz Link Zgłoś
kejzi-mejzi Re: Depresja.... 15.03.11, 15:01 Myslę, ze dobtrze jest w takich przypadkach zainteresować się także medytacją, relaksacją. Może Kabat-Zinn? Odpowiedz Link Zgłoś
melani73 Re: Depresja.... 15.03.11, 21:03 Nie bierz zby mocno po uwagę tych "ttestów" :):) Niemal każdemu kto pójdzie do psychologa pokażą " silną" depresję:) Jesli Psycholog zapisał ci jakiekolwiek leki-dal ci równiez wytyczne dla lekarza rodzinnego. tty, te wytyczne tzw. "komlepksówkę" zanosisz do swojego lekarza POZ. On, na tej podstawie kontynuuje ci tte leki prze rok. Odpowiedz Link Zgłoś
melani73 Re: Depresja.... 15.03.11, 21:05 A ak na marginesie-jakim cudem Psycholog wypisał ci receptę??? przecież on nie ma takich uprawnień :) on nie jest lekarzem :) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia460 Re: Depresja.... 16.03.11, 10:18 melani73 napisała: > A ak na marginesie-jakim cudem Psycholog wypisał ci receptę??? > przecież on nie ma takich uprawnień :) on nie jest lekarzem :) No przecież napisała, że była u rodzinnego i On wypisał jej receptę....... Odpowiedz Link Zgłoś
mps61132 Re: Depresja.... 16.03.11, 10:41 melani ja nie pisałam, że psycholog wypisał mi receptę tylko że na podstawie tej terapi 2 m-ce p.psycholog stwirdziła że tutaj u mnie potrzebne są leki i zaleciła wizytę u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
melani73 Re: Depresja.... 16.03.11, 11:24 więc powinnaś udać się do psychiatry-bo chyba o takim lekarzu mówił twój psycholog. Lekarz psychiatra przepisze ci leki, które później do roku czasu może konynuować twój lekarz rodzinny.( w zalezności od zaleceń specjalisty) Odpowiedz Link Zgłoś
mps61132 Re: Depresja.... 16.03.11, 16:38 Dzięki dziewczyny za pomoc. Pozdrawiam Was mps Odpowiedz Link Zgłoś
melani73 Re: Depresja.... 16.03.11, 16:44 Powodzenia mp:) :) Twój etap dawno temu przechodziłam-i jestem zywym przykładem że będzie lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
mps61132 Re: Depresja.... 16.03.11, 22:47 Dzięki melani73,od wczoraj biorę leki i już jest obrobinę lepiej. mps Odpowiedz Link Zgłoś