Dodaj do ulubionych

poszukuje domu samotnej matki

07.04.12, 23:23
witam mam problem. pposzukuje domu samotnej matki dla siostry i jej dzieci. nie ma gdzie sie podziac maz alkoholik bije ja i poniewiera od lat dzis ja wyrzucil z dziecmi z domu siedziala z dziecmi na polu pojechala do kolezanki na swieta ja jej nie moge wziac poniewaz mieszkam z maezem i 2 dzieci u tesciow i jej rodziny nie mam mozliwosci jej wziac do jednego pokoju a chcialabym jej bardzo pomoc nie mamy wiecej nikogo niestety pomozcie prosze chodzi mi o woj podkarpackie no rzeszow krosno
Obserwuj wątek
    • konto_jest_zajete Re: poszukuje domu samotnej matki 07.04.12, 23:53
      Rzeszów

• anula36 Re: poszukuje domu samotnej matki 08.04.12, 06:16
        Niech siostra nawiaze kontakt z pracownikiem socjalnym w swojej miejscowosci, do domu samotnej matki trudno trafic z ulicy, chyba ze na parodobowy pobyt interwencyjny.

tu ci wklejam cytat z artykulu ktory jest ponizej w linku:
        Jeśli nie masz dachu nad głową i jesteś w trudnej sytuacji materialnej, możesz znaleźć pomoc i opiekę w domu samotnej matki. Wystarczy zgłosić się do miejskiego lub gminnego ośrodka pomocy społecznej. Tam dostaniesz skierowanie do najbliższego domu samotnej matki, w którym znajdzie się dla ciebie miejsce. Będziesz miała nie tylko zapewnione na pewien czas mieszkanie, ale też utrzymanie, opiekę medyczną i pomoc psychologa, a opiekunowie społeczni pomogą ci w znalezieniu pracy, mieszkania i miejsca dla dziecka w żłobku lub przedszkolu.

Więcej
        www.se.pl/twoje-pieniadze/poradnik-se/co-przysuguje-samotnej-mamie_139744.html
    • kol.3 Re: poszukuje domu samotnej matki 08.04.12, 08:14
      A chlejącego męża nie da się wyrzucić z domu?
      • ewad123 Re: poszukuje domu samotnej matki 08.04.12, 14:20
        no niestety to jest dom jego mamusi ktora jest po jego stronie potrafila nawet spoliczkowac moja siostre wiec to odpada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka