Dodaj do ulubionych

contract agents

06.10.05, 20:28
są już wiadomosci w epso porta
Obserwuj wątek
    • Gość: byly_eurokrata Re: contract agents IP: *.netcologne.de 06.10.05, 21:02
      I potwierdza sie moja teza, ze tlumaczy jez. polskiego jest wiecej niz
      potrzeba, bo takowi w ogole nie byli uwzgledniani. Moglem podac, ze moj glowny
      jezyk to niemiecki (skonczylem w niemczech studia) i juz bym mial ponownie
      kontrakt w reku, tyle tylko ze ja juz nie chce. ale zabawne to wszystko jest
      mimo to
      • Gość: dianette Do bylego eurokraty IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.10.05, 22:25
        Przeciez pisales , ze chcieli ci przedluzyc kontrakt a sam zrezygnowales bo nie
        chciales pracowac w Luksemburgu . Jezeli chcesz byc kontraktowym jako tlumacz
        jez. polskiego lub startujesz w konkursie na tlumacza jez. polskiego to raczej
        na 90% wyladujesz w Luksemburgu. Po co w ogole probowales, skoro juz raz miales
        szanse i z niej nie skorzystales? Jezeli chodzi o niemiecki, wiele razy
        pisales, ze trudno jest konkurowac z native speakerami. Sadzisz , ze wygralbys
        z Niemcami i Austriakami?
        • paw_dady Re: Do bylego eurokraty 06.10.05, 22:35
          Gość portalu: dianette napisał(a):

> pisales, ze trudno jest konkurowac z native speakerami. Sadzisz , ze
          wygralbys
          >
          > z Niemcami i Austriakami?

z Bawarczykami - hy hy a oni mowia po niemiecku? ;o)
        • Gość: byly_eurokrata Re: Do bylego eurokraty IP: *.netcologne.de 07.10.05, 03:30
          Nie sadze, ze bym wygral z Niemcami, tylko wiem, ze bym wygral, bo w 2004
          zdalem skrocony egzamin zarowno na kontraktowych "niemcow" jak i na
          kontraktowych "polakow", tyle ze oferta od "polakow" przyszla predzej.
          Mi chodzilo o cos innego: skoro w bazie danych jest ZERO zapotrzebowania na
          tlumaczy kontraktowych z jezykiem polskim, to potwierdza sie moja teoria, ze
          konkurs na tlumaczy jezyka polskiego to pic na wode, bo skoro nie ma "brakow" w
          tym zakresie w tym roku, to skad ma sie wziac w przeciagu przyszlych 2-3 lat
          100 etatow dla tlumaczy jez. polskiego? Zglosilem sie z ciekawosci, zeby
          wysondowac sytuacje, bo ja probuje zawsze myslec logicznie. I moje dedukcje sie
          potwierdzaja. U Niemcow wystarczylo miec 2 lata doswiadczenia zawodowego i
          niemiecki jako glowny jezyk.
    • anbxl Re: contract agents 07.10.05, 08:56
      czy ktos wie cos wiecej w jaki sposob mozna sobie wybierac date i godz
      egzaminow-czy przyjdzie dodatkowe info???
      • bamaza42 Re: contract agents 07.10.05, 09:16
        To jest napisane w informacji - ok. 31 października pojawi sie na epso-porta
        info, jak, gdzie i kiedy sie zapisywac, a zapisy bodaj do 18 listopada...o ile
        dobrze pamietam, wszystko on-line...
      • bamaza42 Re: contract agents 07.10.05, 09:18
        ja mam natomiast inne pytanie, moze glupie, ale mam watpliwosci - czy contract
        agent to taki, co czasowo wypelnia "luke", do czasu znalezienia odpowiedniego
        epsa konkursowego?...tzn. sa to krotkie - kilkumiesieczne kontrakty? Czy ktos
        juz pracowal jako contract agent?...
        • Gość: anbxl Re: contract agents IP: *.241.81.adsl.skynet.be 07.10.05, 09:25
          ja pracowalam jako kontraktowy i jako interimaire-obecnie mozna byc
          kontraktowym do 3 lat,ale znam wiele przypadkow gdzie ktos jest juz latami na
          takim stanowisku,czego nie zapewnia interime-niedawno mialam kilka propozycji
          interimaire ktore odrzucilam i ktos z tego forum skorzystal.Podobno od
          przyszlego roku maja byc zmiany co do kontraktowych-czy ktos moze to
          potwierdzic?????
          • Gość: mk Re: contract agents IP: *.upc.chello.be 07.10.05, 10:09
            ale czasowi ktorzy pracuja latami to juz przeszlosc. tak bylo do maja 2004. od
            rozszerzenia i po zmianie statusu po 3 latach niestety koniec. za duzo
            chetnych, za duzo list i jest obligo zatrudniania z list rezerwowych tych, co
            egzaminy zdali...
            • Gość: a Re: contract agents IP: 195.144.77.* 07.10.05, 10:18
              jak sie na to zapisac ? :-)
              • Gość: adm za pozno zapisy zamkniete IP: *.cec.eu.int 07.10.05, 10:24
                a odp na pytanie na jak dlugo: wszystkie info sa na stronie epso, tym niemniej,
                kontraktowi maja pierwszy kontrak na maks 3 lata, z mozliwoscia przedluzenia na
                kolejne 3...i raczej nie sa pozycje na krotkie zastepstwo- osobna linia
                budzetowa, osobna kategoria personelu... to sa dawni auxi, jakby ktos jescze
                pamietal o co sie tu kiedys krew lala:-))
                widzialam komunikat w ktorym bylo napisane ze zatrudnianie kontraktowych na
                krotkie zastespstwa raczej nie bedzie mialo miejsca ze wzgledu na dluga
                procedure...
                • Gość: a Re: za pozno zapisy zamkniete IP: 195.144.77.* 07.10.05, 10:31
                  za pozno ? ktos wspomnial date 18 listopada...
                  • tomi_22 zapisy byly do... 07.10.05, 10:33
                    25 lipca chyba...
                  • Gość: b Re: za pozno zapisy zamkniete IP: *.awf.gda.pl 07.10.05, 10:34
                    tak, do 18 listopada ci, ktorzy sa zakwalifikowani, beda sie umawiac na testy...
                    Termin zgloszenia uplywal bodaj w lipcu tego roku...
                    • Gość: a Re: za pozno zapisy zamkniete IP: 195.144.77.* 07.10.05, 10:39
                      aaa-to znow musztarda po obiedzie, ehh
                      • bamaza42 Re: za pozno zapisy zamkniete 07.10.05, 10:54
                        no cóż...trzeba śledzić stronę epso...tam są ogłaszane konkursy, tam są też
                        zapowiedzi konkursów...teraz zdaje się tez zbieraja chętnych na contract
                        agents, ale w innych kategoriach i do agend w krajach pozaunijnych...
                        • Gość: a Re: za pozno zapisy zamkniete IP: 195.144.77.* 07.10.05, 11:10
                          no coz, trzeba zagladac, ale trzeba miec tez na to czas :-); niemniej - dzieki
                          • dominiqus CA in delegations 07.10.05, 12:53
                            Ktos z Was sie zapisal na Contract Agent w delegacjach KE w krajach trzecich?
                            Jakie kraje wybieraliscie? Podobno ma byc przyspieszona procedura w zaleznosci
                            od potrzeb w poszczegolnych delegacjach - sama rozmowa kwalifikacyjna bez
                            testow typowych dla konkursow... ktos moze potwierdzic?
                            Rekrutacja podobno juz od konca tego roku do 2007
            • Gość: anbxl Re: contract agents IP: *.247.81.adsl.skynet.be 07.10.05, 21:25
              Oj jak ty bardzo sie mylisz-ja znam bardzo dobrze co najmniej 9 osob i to
              wiekszosc na A,a nawet sa wsrod nich 2 Poli tylko z obcymi paszportami,raszta
              to Francja i Wlochy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka