Dodaj do ulubionych

biegunka u dziecka (prawie czterolatek) - cd

10.09.10, 15:58
wiem, ze jestem upierdliwa ale dzisiaj mija 6 dzien problemow z brzuszkiem mojego synka. Rozwolnienie sie zmniejszylo - juz nie ma 20 ale 10 kup dziennie, juz nie sa takie wodniste bo smecta zrobila swoje i teraz bardziej sa papkowate ale wciaz SĄ!!! Synek mial robiony posiew kalu w kierunku salmonelii - posiew jalowy. Krew w kupie wciaz sie pojawia, brzuch go wciaz boli. dzisiaj w nocy wstawalismy 3 razy :-( Wszyscy jestesmy zmeczeni i zniecheceni. Na szczescie nie jest odwodniony ale cierpi :-(
Syn mial kontakt z piaskownica w ktorej znalezlismy kupy (psie, kocie???) - bylo to 5 tyg temu - czy moze byc z tym jakis zwiazek. Mowilam o tym lekarzowi i pytalam sie o odrobaczanie ale to podobno pozniej - jak bedzie zdrowy. No ale kiedy on bedzie zdrowy?
ile czasu mozna brac smecte? mam takie wrazenie, ze jak ja odstawimy to znowu wyjdzie z niego woda?
Obserwuj wątek
    • elwira126 Re: biegunka u dziecka (prawie czterolatek) - cd 10.09.10, 19:01
      ja podawałam lek ENDIEX na biegunke bez recepty i probiotyk DICLOFOR 30
    • alpepe Re: biegunka u dziecka (prawie czterolatek) - cd 10.09.10, 22:07
      ja bym przede wszystkim dawała węgiel i posłała kał do analizy na pasożyty.
      • karina.1978 Re: biegunka u dziecka (prawie czterolatek) - cd 11.09.10, 14:12
        U nas przy ostrej biegunce smecta sie nie sprawdzila. Za porada lekarki odgazowana oryginalna coca cola pół szklanki co 10 minut łyzeczka. Do tego enterol 3*1 saszetka i syrop nifuroksazyl to chyba na receptę był. Dodatkowo zakaz cukru i slodzilam herbatki glukozą do kupienia w aptece.
        Zycze zdrówka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka