Dodaj do ulubionych

POMOCY!!!!!

12.10.10, 17:37
mój synek - prawie 6 lat ju trzeci sezon zaczął suchym , duszącym, kaszlem. W lato jest okazem zdrowia, nawet katraru nie ma a teraz koszmar...
ostatnio jak dostał antybiotyk to kaszel zaczął się zmniejszać już rtego dnia. Tym razem mały dostaje antybiotyk już 4 dzień i nic- kaszel nasilił sie do tego stopnia że w nocy wymiotuję....
Dostaje następujące leki:
STODAL 3 * łyżeczka
CLEMASTINUM 2* 5 ML
FENSPOGAL 2*15ML
DUOMOX 750MG 10 DNI 2*1 TABLETKa
berodual 3 *15 kropli do inchalacji
PULMICORT 2 * 1 AMPUŁKA
ZYRTEC 1*10kropli
singular 1 * 1 tabletka
dodam że jest podejrzewany o alergię i astmę ale miał robione testy i nic nie wykazało... ;-(
jak mogę mu pomóc???????????????????????
jestey co drugi dzię u lekarza i nic... :-(
może ktoś słyszał o dobrym lekarzu od płuc, oskrzeli w okolicach Pułtuska, Warszawy???????
czy w Międzylesiu lub Dziekanowie zajmuja się tym?????
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: POMOCY!!!!! 12.10.10, 18:44
      tyle leków na raz?
      Zrób mu syrop z cebuli a resztę odstaw, niech organizm wróci do siebie.
      • mama-1983 Re: POMOCY!!!!! 12.10.10, 18:49
        Dokładnie zrób mu syrop z cebuli... zdrówka życze .
        • mamabeauty Re: POMOCY!!!!! 12.10.10, 21:30
          Na taki duszacy kaszel bardzo dobrze dziala herbatka z majeranku,lyzke majeranku zalewasz szklanka wrzatku,zaparzasz jakies 10 min.Dziecko nie musi wypic od razu calej szklanki,pare lykow chociaz.Na moje dzieci dziala.Moze warto wyprobowac.
          • tylkolondon Re: POMOCY!!!!! 13.10.10, 03:33
            czyli syrop z cebuli i herbatka z majeranku.........? a jak odstwie leki i pogorszy sie mu???
            podajcie przepis na ten syrop
            dzieki
      • nowi-jka Re: POMOCY!!!!! 14.10.10, 08:38
        tak tak
        leki rozkurczowe i wykrztusne nie pomagaja ale syrop z cebuli to na pewno pomoze albo herbatka malinowa z cytrynką

postaraj sie o pobyt diagnostyczno rehabilitacyjny
        np tu www.wcpkubalonka.com/
        zrobia wam kompleksowe badania, pokaza jak robic pozadny drenaz płuc

a pulmonologa polecam prof. Kuny wiem ze w Łodzi przyjmujew Luxmedzie a czy w wawie tez gdzies to nei wiem ale z Wawy do Łodzi nie taki znów kawał, ja dojezdzam do niego z Cze-wy
    • katisza Re: POMOCY!!!!! 13.10.10, 09:08
      Leki silne na astmę , do tego antyb a Wy radzicie odstawić leki i podać syrop z cebuli?
      Sama leków nie odstawiaj , można wykonać badania krwi , morfologie , crp , może badanie w kierunku pasozytów .Kaszel taki pojawia się też przy glistach .
      Może badania w kierunku bakterii atypowych np mykoplazma ( jezeli takie są to ten antyb nie pomoże )
      Ja jednak lekarzem nie jestem , więc pogadaj z lekarzem nie tym to z innym
      • tylkolondon do katisza 13.10.10, 10:22
        dzięki :-) dziś po raz kolejny idę do lekarza :-( wczoraj cały dzień kasłał, co drugi oddech wywoływał duszący kaszel i tak przez cały dzień... :-( jedynie w nocy było już dziś trochę lepiej... kasłał mokro jedynie nad ranem...tak jak mówisz poproszę o wykonanie badań . Nie mogę znieść tego że moje dziecko się tak męczy a ja nie jestem w stanie mu pomóc... :-( :-( :-(
    • fossetta Re: POMOCY!!!!! 13.10.10, 10:24
      Bardzo współczuję Twojemu synkowi i Tobie..zasugerowałabym lekarzowi pobranie wymazu z gardła..to tak niewiele, a czasem daje rozwiązanie..może okazać sie, że u synka w organizmie jest bakteria, która wywołuje kaszel, wówczas leczenie bedzie skuteczne..Nie daj sie zwieść, nie zawsze lekarze przyjmują sugestie pacjentów, ale na Twoim miejscu nie odpuściłabym, szkoda żeby synek tak się męczył, życzę powodzenia i dużo zdrowia!
      • zuzanka.0 Re: POMOCY!!!!! 13.10.10, 11:00
        Czy mały nie śpi przypadkiem na poduszce z pierza? Moja koleżanka miała podobny problem, jak odstawiła poduchę, minęło.
        Nie macie jakiegoś grzyba w domu? Ja jestem astmatykiem, alergikiem, jesienią kaszlę bo większa wilgoć w domu, trawa i liście gniją, unoszą się pleśnie itd.

Pozdrawiam
    • ila79 Re: POMOCY!!!!! 13.10.10, 11:14
      Macie odkręcone grzejniki? Jaki macie poziom wilgotności w domu? Robisz mu inhalacje, ale nie z leków, tylko takie normalne? Jest duzo na dworze? Dostał bardzo dużo leków, sama bym nic nie zmieniała, tylko skonsultowała z dobrym pulmunologiem. To bardzo dobry pomysł. Koniecznie zrób też badanie w kierunku robaczycy i grzybicy w felixie.
      • tylkolondon Re: POMOCY!!!!! 13.10.10, 18:38
        lekarz dzisiaj osłuchał go i powiedział że jest poprawa, dziś kasłał naprawdę mało _ kazał podawać taką ilość leków do wtorku i na kontrol ;-)
        spytałam się o badania to powiedział że jak się uspokoi to można zrobić testy na alergię .... i że poleca szczepienie przeciwko grypie... w tamtym roku był szczepiony po raz pierwszy podwójną dawką FLUARIXEM.
        często jest na powietrzu, chodzi do przedszkola - pięciolatki.
        mały śpi na poduszce bez pierza, antyalergicznej.
        jedna z was powiedziała że taż ma alergie jak zaczyna sie jesień i zwiększa się poziom wilgoci czy masz jakiś sposób żeby sie zabezpieczyć przed tym????
        a propo grzyba to faktycznie mamy pleśń w pokoju małego ale walczymy z tym cały czas.
        • ila79 Re: POMOCY!!!!! 14.10.10, 02:32
          Może kup jakiś najtańszy higrometr. Norma wilgoci dobra dla śluzówek to 55-65%. Może sie okazać, że potrzebny będzie np osuszacz. My mamy zawsze za sucho i włączam nawilżacz. Grzyb na ścianie - fatalna sprawa, ale to właśnie wskazuje na zbyt dużą wilgotność. Co do pogody to dla podrażnionych śluzówek wilgotna i dźdźysta jest lepsza niż słońce. Ale to dotyczy raczej gardła, tchawicy.
    • blina Re: POMOCY!!!!! 14.10.10, 09:58
      czegos nie rozumie: napisalas, ze jest podejrzewany o astme i alergie, ktorych nie stwierdzono a mimo to dostal takie silne leki? Dlaczego dostal antybiotyk- cos bylo osłuchowo nie tak?

Pomysl o kroplach na kaszel tartephedreel (nam polecila je laryngolog, bo ponoc dobrze dzialaj razem ze stodalem). Witek tez mial dlugo straszny kaszel, ktory rano powodowal wymioty i lekarze zaczeli nam wmawiac alergie i atme. Trafilismy do dobrego laryngologa, ktory przeplukal kilka razy zatoki, zalecil te krople i po kilku dniach bylo lepiej i ponad 4 miesiace w miare spokoj. Choc oczywiscie u Twojego synka moze byc inna przyczyna. No i pomysl nad pasozytami, mykoplazma i chlamydia
      • tylkolondon Re: POMOCY!!!!! 15.10.10, 13:57

osłuchowo lekarz stwierdził zę są zmiany w oskrzelach...
        synek od małego podejrzewany był o alergię pokarmowa - zmiany skórne, niechęć do kilkunastu pokarmów w tym wszystko co mleczne... dostawał zyrtec i maści, kremy.
        Kaszel zaczął się na jesieni jak mały miał ok 3,5 roku. Zwykłe leki i antybiotyki nie pomagały... miał robione prześwietlenie żeby wykluczyć trzeci migdał, laryngolog stwierdził że nosogardło jesyt ok. Pytałam o zatoki to stwierdził że zatoki u tak małego dziecka są jeszcze nie ukształtowane i że badanie nie wykarze nic konkretnego... dostawał ventolin przez tubę i flixotide (chyba porawnie napisałam) - pomagało.
        Pediatrów zmieniałam z cztery razy.... każdy odradzał zrobienie testów na alergię twierdząc że u dzieci do 6 roku życia wyjda niewiarygdne...
        W lutym tego roku wymusiłam skierowanie na testy i wyszło że teoretycznie nie ma alergii pokarmowej ani na alergeny wziewne... Z tym że zdziwiło mnie to że lekarka wykonująca te testy przwie nic już nie miała w tych próbkach (testy na kasę chorych) i wydaje mi się że było to zrobione "na odwal"... :-(
        jak mały skończy brać leki teraz to znów poproszę o skierowanie do pulmunologa lub alergologa.Czy do prywatnego tez musi być skierowanie na testy alergiczne????
        mamy chomiki ale wydaje mi się że gdyby miał alergię na nie to by się to objawiało całym rokiem, a on kaszle dopiero jesienią...
        zastanawiam się czy rybki króre stają przy tej scianie co występuje pleśń nie przyczyniają sie do tego... walczymy z nią specjalnymi preparatami na bazie chloru i wietrzymy porządnie.
        CZY TE KROPLE tartephedreel SĄ NA RECEPTĘ?
        • mama-1983 Re: POMOCY!!!!! 15.10.10, 14:20
          Bez recepty.
          • kika48 Re: POMOCY!!!!! 15.10.10, 21:46
            Sprawdż czy NA PEWNO nie ma pasożytów. Moja starsza córka przez 3 miesiące kasłała, często kaszel powodował wymioty. Sprawdzałam wszystko co możliwe - rtg płuc, mykoplazmę i mnóstwo innych "dziwacznych" chorób, które wynalazłam w necie. A potem okazało się, że przyczyną były pasożyty. Po podaniu leków nastąpiło ostre pogorszenie - kaszel i wymioty, potem zapalenie oskrzeli a potem... jak ręką odjął. Moje dziecię mialo glistę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka