Dodaj do ulubionych

Odmrożenie

12.12.10, 22:03
Witam.

Moja 15-miesięczna córeczka odmroziła sobie policzki. Wyszłam z nią na dwór w duży mróz (-10 st). Na jednym policzku zrobiło się zgrubienie, jakby po ukąszeniu owada. Potem rumień z lekką wysypką, potem to samo na drugim. Z jednego policzka już zeszło, na drugim jeszcze utrzymuje się zgrubienie, które sinieje na dworzu lub jak mała płacze. Trzymałam ją w domu, wychodziłyśmy tylko na chwile i już nie na taki mróz. Niestety ma takie mniejsze zgrubienie teraz na brodzie. Dzwoniłam do przychodni i lekarka kazała smarować bepantenem, ale to chyba marnie działa. Co robić?
Obserwuj wątek
    • scarlet_s Re: Odmrożenie 14.12.10, 19:29
      up
      • mim100 Re: Odmrożenie 14.12.10, 20:51
        natłuszczać np wazeliną jeśli pojawią się pęcherze to lepiej iść do lekarza po maść by nie doszło do nadkazeń.
        • scarlet_s Re: Odmrożenie 15.12.10, 11:10
          Byłam u dwuch i natłuszczam. Już prawie zeszło, ale lekarze nnie widzieli jeszcze takiej reakcji, więc się troche martwie.
          • sprucexl Re: Odmrożenie 15.12.10, 12:40
            moje dzieci dostaly czegos podobnego z tym, ze zeszlo po paru godzinach. bylo to dla mnie dosc dziwne bo nigdy z takim czyms sie nie spotkalam. pozniej za kazdym razem gdy wychodzilismy to samo. winna okazala sie nivea na kazda pgode dla dzieci.
            • scarlet_s Re: Odmrożenie 15.12.10, 23:44
              Ja używałam Bambino.
    • scarlet_s Proszę o pomoc panią doktor 31.12.10, 19:04
      Małej po dzisiejszym spacerku pojawiła się znowu ta gulka pod skórą. Spora, podan centymetr. Co to może być?
    • scarlet_s fotka 02.01.11, 11:10
      https://www.scarletgallery.republika.pl/forum/policzek1.jpg
      • terpuka Re: fotka 03.01.11, 18:37
        moja córka jest alergiczką i jak wyszło jej coś takiego jak opisujesz to nie wiedziałam czy to znowu uczulenie na coś czy odmrożenie,
        ma takie krostki na policzkach i chwilami wychodzą takie bardzo intensywne rumieńce, pediatra oglądała i powiedziała, że na odmrożenie to raczej nie wygląda, ale ja widzę, że policzki są teraz bardzo wrażliwe na temperaturę
        zrezygnowałam z kremu na mróz i z emolium, smaruje codziennie alantanem (tym niebieskim) i jest lepiej, ale do gładkiej skóry dużo brakuje

• scarlet_s Re: fotka 03.01.11, 21:49
          Dzięki. JA smaruje alantanem, bepantenem i nic nie pomaga :(
    • kasiaalbrecht Re: Odmrożenie 06.01.11, 06:48
      ew maść cholesterolowa i warto wybrać się do dermatologa
      • scarlet_s Re: Odmrożenie 07.01.11, 22:00
        Byłam dzisiaj u dermatologa i lekarka niestety nie wiedziała. Mamy maść na trądzik i poleciła nam innego specjaliste.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka