Dodaj do ulubionych

czy to biegunka/nutramigen?

10.02.11, 17:05
Witam,
córeczka - obecnie 6 tygodni i 4 dni od 1.02 je nutramigen. Od tego czasu ma luźne, wodniste kupki. W sobotę miała ich 7. Od niedzieli podaję jej smectę oraz Lakcid-L. Mimo tego kupki są takie jak wcześniej - minimum 4 w ciągu dnia. Teraz nie wiem czy to "zasługa" zmiany mleka czy to biegunka i boję się odstawić smectę, by nie doszło do ewentualnego odwodnienia dziecka. Czy któraś z mam karmiących nutramigenem ma podobne doświadczenia lub czy to nie ma związku z pokarmem i należy szukać innej przyczyny takich kupek?
Obserwuj wątek
    • czarna_12 Re: czy to biegunka/nutramigen? 11.02.11, 21:58
      nutramigen czy nie wcale mnie nie dziwi ta ilość kup takie maluszki te cyckowe robia i 12 wodnych żółtych kup i nie jest to biegunka,jeżeli wcześniej tego nie było jest spowodowane pewnie zmianą mleka,a nie zwykłą biegunka wirusową bo gdyby była to do tego czasu by przeszło, a dlaczego nutramigen???alergia od urodzenia stwierdzona...
      • terpuka Re: czy to biegunka/nutramigen? 11.02.11, 22:48
        moja córka robiła wodnistą kupkę po każdym posiłku ( karmiłam piersią) ale robiła tak od urodzenia, wychodziło ok 10-12 na dobę
        skoro zmiana zbiegła się z podaniem nowego mleka to może być to przyczyna
        jeżeli kupki te wyglądają jak rzadka jajecznica, nie mają ostrego zapachu ani dużej ilości śluzu to prawdopodobnie takie już przy nutramigenie zostaną
        chyba, że ilość kupek będzie się zwiększać wtedy warto skonsultować z pediatrą
        a jest możliwość odstawienia nutramigenu na kilka dni??? i karmienia tak jak wcześniej?? aby zobaczyć czy kupki wrócą do normy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka