Dodaj do ulubionych

czerwone, gorące policzki

18.03.11, 09:04
Moj syn od kilku dni wieczorem ma gorace, czerwone policzki. Od 2 tyg. rozszerzam diete, je słoiczki, na razie po 4. miesiacu, czyli warzywa i jabłko.
Polczki zaczerwieniaja sie wieczorem. Co to moze znaczyc?
Mały nie ma jeszcze zabkow.
Obserwuj wątek
    • mk271 Re: czerwone, gorące policzki 18.03.11, 09:26
      w przypadku mojego synka jest to znak ze za kilka dni rozwinie się jakaś infekcja - tak zaobserwowałam.
      • ana_pe Re: czerwone, gorące policzki 05.04.11, 11:58
        podnosze wątek
        • verdana Re: czerwone, gorące policzki 06.04.11, 18:18
          U mojego synka nie oznaczało to nic. bez przerwy mierzyłam temperaturę - w normie. Alergii nie miał. Nie mam pojęcia co to było, ale minęło bez śladu.
          • agoosek82 Re: czerwone, gorące policzki 08.04.11, 15:47
            mi powiedzial lekarz ze dzieci tak maja zwlaszcza w sezonie grzewczym (choc wczesniej tak nie mial a urodzil sie w listopadzie) i ze bedzie lepiej. Ja jednak mysle ze to jest podraznienei slina. Maly mozno sie slini, pcha wszystko do buzi, do tego ulewa i ma to wszystko na buzi rozmazane. Wieczorem jest najgorzej, przez noc wszystko znika. Myje mu buziaka i smaruje kremem i tyle..
    • madzius5 Re: czerwone, gorące policzki 08.04.11, 23:48
      My tak mieliśmy i zaczęło się to dokładnie jak nasza córeczka miała 4 miesiące...a skończyło się dokładnie tego samego dnia którego wyszły pierwsze ząbki:) Przy kolejnych dwóch też miała czerwone i gorące policzki. Teraz mamy już 6 zębów, siódmy i ósmy w drodze buźka jak zwykle czerwona :)
    • blue003 Re: czerwone, gorące policzki 12.11.14, 19:51

Mój synek miał identycznie- cały dzień buźka normalna a wieczorem gorące i czerwone poliki. Metoda prób i błędów doszłam , że to jabłko! jadł je codziennie, a to tarte, albo soczek z jabłkiem albo mus, może za często, nie wiem, w kazdym razie odstawiłam jabłko i buzia od rana do nocy jest normalna. Najbardziej alergizujące są: gluten, marchew, banan i jabłko!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka