Dodaj do ulubionych

krew w wymiotach

20.03.11, 17:41
Moja córka ma 3lata i 3 m-ce. Czy zdarzyło się u waszych dzieciaczków że przy wymiotach pojawia się krew.
Gabi ma wirusa od paru dni z przerwami pare razy wymiotowała były to 3 razy w ciągu paru dni, nie chodziła do przedszkola, obserwowałam ją, podawałam priobiotyk itp. Od wczoraj niestety nasiliło się, wczoraj wymiotowała pare razy i miała kilka brzydkich wodnitych kup (od wczoraj kup brak) ale niestety wymioty są, wymiotowała 4 razy przy dwóch ostatnich pojawiła się krew, wystraszyłam się tak bardzo że pojechaliśmy do szpitala, dyżurująca pediatra stwierdziła że to z pękniete pewnie naczynko od wysiłku, zaleciła ścisłą dietę, nifurokzazyd, elektrolity, priobiotyk, w razie gdyby wymioty nie ustępowały najwyżej do szpitala na kroplówę. Dodam że nie ma gorączki, apetyt też jakiś tam jest, ale ograniczam ją bardzo bo po jedzeniu wymiotuje.
Czy miałyście kiedyś podobnie? POMOCY
Obserwuj wątek
    • zdunia1979 Re: krew w wymiotach 20.03.11, 20:10
      Wymioty świetnie zatrzymuje torecan w czopkach. Trzeba dać połowę czopka. Mój syn często miewał jelitówki i tylko nas ratowało. Po godzinie od podania wymiotów nie ma.
    • solaris31 Re: krew w wymiotach 20.03.11, 20:19
      ja przy wymiotach podaję diphergan - straszej córce 7-letniej 4 ml, trzylatkowi wychodzi połowę mniej.

a co do krwi - moje haftujące nie miały, ale mogę sobie wyobrazić, że faktycznie, pęka naczynko i pojawia się nitka krwi. dopóki nie sa to faktycznie krwiste wymioty, to bym się nie przejmowała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka