Dodaj do ulubionych

Jelitówka?

07.04.11, 18:47
Witam mamy i p. doktor.Moje dziecko 6 letnie chyba ma jakiś wirus jelita..ale niewiem tak naprawdę co to jest.wczoraj po przedszkolu brzuch go strasznie rozbolał, az zwijał się z bólu.Ból był w dole brzucha, taki kurczowy, zarzynający ponoć..Udaliśmy się do lekarza, który stwierdził ze coś się może rozwijać..Oprócz tego na twarzy miał lekko czerwone krostki.Jeść mu się normalnie chce, ale go boli ciągle brzuszek,,już dzisiaj nie tak jak wczoraj(mamy biegunkę).Cztery lata temu gdy byliśmy w szpitalu , wróciliśmy z rotawirusem, wymioty, biegunka, kompletny brak apetytu, i wstrętne śmierdzące stolce.Teraz jest to zupełna biegunka i ból brzuszka.Pije Debridat i probiotyk.Mocz zrobiliśmy wyszedł ok, cukier też.Pewnie to nic takiego, ale mój syn nie miewa w ogóle bóli brzucha,wiem ze coś się przyplątało i kompletnie niewiem co mu dawać jeść.Np na śniadanie?Koleżanka powiedziała mi, ze moze to być łagodna forma jelitówki, skoro kiedyś przechodził już coś takiego i przebiegała ona dośc ciężko.Niewiem co ot ym myśleć
Obserwuj wątek
    • madzius5 Re: Jelitówka? 07.04.11, 22:07
      No to chyba jakiś wirus wisi w powietrzu! Moja mała 10-cio miesięczna córeczka od 3 dni ma biegunkę. Kupy bardzo luźne z dużą ilością śluzu i ropy, bez krwi.Zapach...no nie powiem żeby kupy były zwykle jakieś tam pachnące...ale ten zapach jest nie do opisania :/ Na policzkach małe kropeczki, dzisiaj też na pleckach i trochę na brzuszku. Byliśmy u lekarza który zlecił gazometrię z krwi kapilarnej i wyszło ok. Dziecko nie jest zakwaszone ani odwodnione. Ja podaję do picia praktycznie co chwilę orsalit,wodę albo herbatkę. Jeść średnio chce, ale daję wszystko na bazie ryżu i marchwi. Dobry jest ORS 200 hippa ale nie wiem czy twój maluch to wypije bo niezbyt dobre. Ja mojej mieszam ze słoiczkiem marchwiowo-bananowym i zajada. A starszemu dziecku to chyba najlepiej ryż z gotowaną marchewką...ale jak takiemu wmusić to żeby nie grymasił? nie wiem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka