dori80 06.08.11, 18:15 Witam, na szyi mojego 6 letniego syna w czasie wysiłku badz smiechu uwypukla sie żyła ( prawa strona ). Wczesniej nie zwróciłam na to uwagi. Czy jest to normalne czy powinnismy sie zgłosić do pediatry? Dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: żyła na szyi 06.08.11, 20:13 normalne.Obejrzyj sobie siebie w lustrze. Odpowiedz Link Zgłoś
dori80 Re: żyła na szyi 06.08.11, 21:56 Dziekuje za odpowiedz. Wiem co masz na mysli-ja jednak chyba nie wyrazilam sie jasno. Ta zyła nabrzmiewa mocniej w 1 miejscu-na ok 2 cm, robi sie taka jakby kulka. Normalnie, bez wysiłku nic w tym miejscu nie wyczuwam, syn nie skarzy sie na ból. Odpowiedz Link Zgłoś
leomonika Re: żyła na szyi 25.10.11, 20:48 Witam. Jestem ciekawa co dalej się dzieje u Pani w związku z tą żyłą na szyi. U mojej ponad 2,5 letniej córki przedszkolanka też dziś coś takiego zauważyła i faktycznie wygląda to dokładnie tak samo jak u Pani dziecka. Czy coś w tej kwestii się wyjaśniło? Odpowiedz Link Zgłoś
dori80 Re: żyła na szyi 29.10.11, 11:16 Witam, Byliśmy u pediatry, stiwerdziła ze taka jego uroda i to nic poważnego. Przy naspenej okazji spytamy innego lekarza o opinie. Jesli bedzie sie Pani wybierac do swojego pediatry prosze dac znac jaka byla opinia u Was Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agatka17lol Re: żyła na szyi 20.02.14, 19:48 DZIEN DOBRY CHCIAŁAM ZAPYTAC O TA ZYŁKKE CO Z NIA BYŁA JESZCZE PANI U JAKIEGOS LEKARZA ??? U MOJEGO ROCZNEGO SYNKA ZAUWARZYŁAM DZIS TO SAMO... Odpowiedz Link Zgłoś
agati77 Re: żyła na szyi 24.05.20, 22:50 U mojego synka jest to samo.Podczas smiechu wyraznie widac wypuklosc ok 1.5 cm z prawej strony na zyle na szyi.Ma tak od urodzenia,teaz ma 8 lat.Watek stary,ale ciekawa jestem czy ktos byl z tym u pediatry? Odpowiedz Link Zgłoś
agati77 Re: żyła na szyi 27.08.20, 19:42 Podczas ostatniej wizyty pokazalam te zylke naszej rodzinnej pani doktor.Powiedziala zeby sie nie przyjmowac,ale na wszelki wypadek skieruje synka do specjalisty,na scan, oraz badanie przeplywu krwi.Teraz czekamy na terminuy wizyt.Jak tylko bedziemy po badaniach to dam znac co powiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
agati77 Re: żyła na szyi 18.10.20, 15:01 My jestesmy juz po USG I pani ktora robila to badanie stwierdzila,ze to nic takiego.To nie tetniak,ani inna choroba zyl.Po prostu podczas smiechu,czy wysilku naprezaja sie miesnie na szyi,naciskaja na zyle I wtedy ona sie uwypukla. Pisze w razie czego jakby ktos mial podobny problem I sie martwil. Odpowiedz Link Zgłoś