Dodaj do ulubionych

antybiotyk?

27.12.11, 12:01
Moja 6 letnia córeczka przez święta mocno kaszlała,nie miała gorączki więc próbowałam leczyć ją domowymi sposobami oraz syropem pulmeo miała bardzo suchy i męczący kaszel.na trzeci dzień córeczka lepiej już kaszlała bo kaszel jest już mokry nie męczący i bardzo rzadko,po świetach jednak poszłam do lekarza aby osłuchał dziecko,a ten od razu walnął antybiotyk ceclor,czy to dobre posuniecie?ja wiem ze nie moge być mądrzejsza od lekarza ale znam swoje dziecko i uważam ze jest już po kryzysie nic sie takiego nie dzieje czy konieczny jest antybiotyk?
Obserwuj wątek
    • aneta.wk Re: antybiotyk? 27.12.11, 13:31
      Mój syn 5-latek 4 tygodnie temu przechodził zapalenie oskrzeli - przebieg jak u Was, najpierw suchy kaszel, potem mokry, bez gorączki i dostaliśmy antybiotyk, bo oczywiście pani dr usłyszała zmiany. W piątek 23 grudnia pojechaliśmy się osłuchać, bo sytuacja się powtórzyła po 3 tygodniowej przerwie od antybiotyku i znów to samo, słyszalne świsty i antybol znowu, a już 9-ty w tym roku. Ręce mi opadają, bo chyba jest coś nie tak, nie z moimi dziećmi (starszy tak samo), tylko z panią dr. Dbam o swoje dzieciaki, mają zróżnicowaną dietę, dużo ruchu na świeżym powietrzu, podaję tran, nie przegrzewam, pilnuję temperatury w domu, nawilżenia powietrza również... Nie mam już siły!!!
    • b.bujak Re: antybiotyk? 27.12.11, 14:03
      jeśli jest już po kryzysie i nic się takiego nie dzieje to nie podawaj antybiotyku; a na przyszłość nie chodź więcej w takiej sytuacji do lekarza...
      • marzenusia5 Re: antybiotyk? 27.12.11, 14:30
        dzięki bardzo własnie chyba tak zrobię
        • momago Re: antybiotyk? 27.12.11, 20:04
          Tym bardziej, że to nie jest już niemowlę.
          Sześciolatek może popić ziółka przez tydzień i jeśli nie ma pogorszenia, to spokojnie poradzi sobie z infekcją.
          • marzenusia5 Re: antybiotyk? 28.12.11, 10:31
            nie podałam córce antybiotyku nawet go nie wykupiłam ponoć to mocny ant.podaję flavamed bo jest na mokry kaszel.Trzymam ją na razie w domu,mam nadzieje że jej całkiem przejdzie.
            • momago Re: antybiotyk? 28.12.11, 12:08
              Jeśli dziecko nie gorączkuje, to możecie spokojnie wyjść na spacer. Na mokry kaszel zaparz jej tymianek i niech pije (nawet 3 szklanki dziennie). Rano i na noc porządnie oklep plecy (zwłaszcza na bokach).
              Będzie dobrze :-)
    • peperonia321 Re: antybiotyk? 27.12.11, 16:12
      ja staram sie unikac antybiotyków ale jesli juz zachodzi taka konieczność zawsze pamietam o ochronie ukladu pokarmowego, stosuje u swojego dziecka lactoral ropzuszczony w szklance wody, moje dziecko najbardziej lubi truskawkowy ale dawniej kiedy był mniejszy podawałam ten naturalny
    • aneta.wk Re: antybiotyk? 28.12.11, 15:53
      U moich chłopaków zawsze staram się leczyć w domu sama, ale nie zawsze wychodzi. Ostatnio trwało tydzień i skończyliśmy u pediatry. Oczywiście osłonę podaję zawsze przy antybiotyku, poza tym dzieci jedzą jogurty, piją aktimele i przyjmują probiotyki sporadycznie poza infekcją.
    • aleksandra247 antybiotyk- to ostateczność! 31.12.11, 10:51
      Nie chodzić do ANTYBIOTYKOTERAPEUTÓW tylko poszukać solidnego lekarza, który antybiotyki stosuje tylko w razie konieczności.
      • marzenusia5 Re: antybiotyk- to ostateczność! 03.01.12, 12:09
        dziekuję wam wszystkim za wsparcie moja córka jest całkowicie zdrowa bez tego antybiotyku...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka