dunia34 10.05.12, 22:59 zazwyczaj stosuję dicoflor ale on musi być w lodówce, polećcie mi dobry probiotyk dla dzieci, który mogę zabrać w podróż. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa.misko-wasowska Re: dobry priobiotyk 11.05.12, 09:22 Witam, bardzo dobrym probiotykiem są szczepy Saccharomyces boulardi, zmniejszają ryzyko biegunki poantybiotykowej i biegunki podróżujących. Przechowuje się w temp. pokojowej. Preparaty to m.in. Dierol, Enterol, LacidoEnter, Lacton Forte. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: dobry priobiotyk 11.05.12, 11:31 Większość probiotyków może być poza lodówką do 2tyg, w czasie których trzeba lek zużyć. Ja używam i polecam beneflorę, nigdzie na niej nie jest napisane, że trzeba w lodówce. To jedyny probiotyk, który w widoczny sposób pomaga na moje problemy jelitowe, efektów innych - nie widać. Beneflora jest droga, ale warto. Jest tam 6 szczepów bakterii probiotycznych + substancja wspomagająca ich kolonizację i wzrost. Odpowiedz Link Zgłoś