13.01.14, 21:06
Witam, moja 3letnia córka od dłuższego czasu walczy z zaparciami, wypróżnia się średnio raz na tydzień, zwykle bez bólu, chyba że zje coś, czego nie powinna, np.czekoladę, wtedy ból jest. Podaję Duphalac, a ostatnio kupiłam inulinę. Mam w związku z tym dwa pytania: ile dziennie tej inuliny można podać i czy takie zaparcia to coś groźnego i czy powinnam się nimi martwić, czy raczej same miną z czasem?
Obserwuj wątek
    • angela10086 Re: zaparcia 14.01.14, 10:14
      jak mozesz dopusczac do sytuacji ze dziecko zalatwia sie raz na tydzien?
      • dewu3 Re: zaparcia 14.01.14, 17:17
        A co mam niby zrobić?? Daję jej odpowiednie jedzenie, śliwki, siemię lniane, rodzynki itp., dostaje syrop, pilnuję diety... Poza tym nie prosiłam o złośliwe komentarze tylko o odpowiedź eksperta
        • angela10086 Re: zaparcia 14.01.14, 20:49
          wiesz co to sa kamienie kalowe? maks 3 dni... na temat zaparc wiem wiecej niz pewnie nasz ekspert.
    • ma.ruda666 Re: zaparcia 15.01.14, 14:38
      Zrezygnowałabym z Duphalacu, za to namawiała do ruchu.
      A co się dzieje przez ten tydzień, że córka się nie chce wypróżnić? Tzn. siada na nocnik i co?

Ile i co pije?
      Co z dietą generalnie, oprócz rodzynek itp?
      • dewu3 Re: zaparcia 15.01.14, 16:14
        Duphalac zalecił lekarz, ruchu córka ma mnóstwo, jest bardzo aktywna. dietę ma wg zaleceń lekarza, ułatwiającą wypróżnianie, a przez ten tydzień w ogóle nie woła kupkę na sedes, tylko sika, a po tygodniu siada i robi, po prostu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka