sylwia882074 26.02.14, 17:19 Jak wyglada leczenie polipow nosa? Ktoś je leczył? Dziekuje za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna_12 Re: polipy nosa 26.02.14, 18:28 Czy laryngolog postawił taka diagnozę? Pytam ponieważ u dzieci polipy nie występują chyba ,że jest jakaś wada . ;leczy się sterydami,antybbiotykiem jeżeli jest bakteria lub lekami przeciwalergicznymi jeśli podejrzewa się alergie .Na końcu jest usunięcie jeżeli nadal są i blokują drożnośc lub zatykają uszy,niestety lubia odrastać mojemu znajomemu odrosły po roku ale to dorosły facet.Zeby je zdiagnozować i potwierdzić na 100% trzeba zrobić kilka badań min toografie komputerową. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia882074 Re: polipy nosa 26.02.14, 19:15 W piątek ide do lekarza, niby pediatra stwierdził zapalenie blon sluzowej, synek ma czerwone kulki w nosku tydzień temu we wtorek dostał krople ale ja nie widze poprawy i przyszla mi myśl o polipach. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalskiwona Re: polipy nosa 03.03.14, 12:17 wita moj syn (4,5 roku) ma wedlug laryngolog polipy w nosie, dodatkowo ma alergie na roztoczy kurzu i z tego wzgledu wiecznie przytkany nos, zalegajaca w nosie wydzieline, ktora rano musze odciagnac i potem jets juz ok.ma spray do nosa, syrop dla alergikow, ale czy pomaga nie jestem pewna. na szczescie nie choruje tak czesto, na poczatku przedszkola owszem, ale od 3 miesiecy nie byl chory, poza zatkanym nosem (ale u niego to nic strasznego, alergia winna) dostaje sinupret syrop i nos sie odtyka, dodatkwo inhalacje wieczorem z rumianku i soli i mozna z tym zyc:) mieszkam w niemczech i tutaj jak tylko lekarz stwierdzi polipy proponuje ich usuniecie. bylam juz u kilku lekarzy, dla potwierdzenia diagnozy i kazdy powiedzial, do usuniecia. w przedszolu co 4 dziecko ma usuniete polipy, zabieg trwa ok pol godziny w narkozie po 3 godzinach od obudzenia dziecko idzie do domu, biega , skacze jakby nic nie mialo robione. mysle, ze tez usuniemy u syna, moze mu bedzie latwiej walczyc z alergia. jesli moge cos poradzic. to jak najmniej ingerencji na codzien w noskach u dzieci! jesli nie Maja obrzydliwego, meczacego kataru , moga spac, to sol do noska, na noc ewentualnie krople i tyle. te odciagania aspiratorami-loooo matko. tylko podrazniaja male noski. sol sprawi ze wydzielina sama wyleci. inhalacje tez dzialaja cuda i polecam sinupret. w polsce slyszalam ze zalecany od 5 czy 6 lat. w niemczech syrop jest od 2-go roku zycia. i dla mojego syna to prawdziwa pomoc w zatkanym nosie. kupilam ostatnio jak bylam w polsce pneumolan. okropnie gorzki, nie chcial pic i nawet w nosie nic nie drgnelo. zdrowia zycze i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bombel840 Re: polipy nosa 20.09.14, 22:01 moje dziecko tez ma polipy noska , zyjemy w Niemczech i pani laryngolog powiedziala ze nic z tym narazie nei trzeba robic mowila ze polipy sa a glowa rosnie mojemu 4 latkowi i zrobi sie miejsce . Ja natomiast mam nerwice bo maly ma caly czas zatkany nos i katar ostatnio mial przerwe miesieczna w przedszkolu i nei mial kataru ale zatkany nosek za to jak poszedl do przedszkola to zas ma katar ile mozna chodzic z katarem nie iwem jak mu pomuc ? Odpowiedz Link Zgłoś
janet101 Re: polipy nosa 02.02.16, 18:11 witam...ja te zyje w Niemczech i bylam dzisiaj z moja prawie 6-letnia corka u lekarza laryngologa i rowniez zdiagnozowal polipy .Moja corka od dwoch miesiecy ma caly czas nosek zatkany i kinderartz przepisywala jej caly czas kropelki do nosa , ktore wogole jej nie pomagaly . Lekarz laryngolog powiedzial ze w tej chwili nie trzeba ich usuwa .Polipy bede usuwane tylko wtedy ggy moja corka bedzie rosla a polipy razem z nia to wtedy sie je usuwa. Poniewaz moze byc tak ze ona bedzie rosla a polipy nie to nawet same zanikaja.Ja sie tez bardzo denerwuje ale chyba lekarz wie lepiej . I nie uzywac zadnych kropli , bo one podrazniaja sluzowke. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.misko-wasowska Re: polipy nosa 11.03.14, 12:16 Witam, polipy w tym wieku to niezmierna rzadkość, może to jakieś zmiany naczyniowe? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
kvelk77 Re: polipy nosa 18.05.14, 22:03 Jestem mama 7 latka , ktory polipy chanalne z zatok mial usuwane juz 2 razy metoda endoskopowa , niestety jest alergikiem i mimo wdrozonego leczenia odrosly juz trzeci raz , Odpowiedz Link Zgłoś
kratka5 Re: polipy nosa 01.10.14, 13:00 Bardzo proszę o kontakt w sprawie polipów choanalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
arthur10 Re: polipy nosa 23.11.16, 17:50 zadnych lekow na polipa nie bylo. bylo "wypalanie" chyba z 5 razy ale guz zaraz dalej krwawil i rosl. mialem takiego krwawiacego guza. wycieli mi w szpitalu. bylem tam moze ze 20 minut, i do domu. bez narkozy wiec szybko i super. Odpowiedz Link Zgłoś