Dodaj do ulubionych

Gorączka bez innych objawow

06.07.15, 18:57
Witam! Moja córka 10 miesięcy dostała wczoraj po południu gorączki 38,8 stopni. Rano zrobiła zielona ale zwarta kupkę. Poza tym nic jej nie dolega. Byłyśmy u pediatry i została osłuchana, zbadano uszy itp. Ma ponoć leciutko zaróżowione gardło. Mocz ok. Czy od takiego gardła może być taka gorączka? Dodam ze ma 8 siekaczy, dalej się ślini wiec pewnie rosną jakieś kolejne zeby.
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: Gorączka bez innych objawow 07.07.15, 12:40
      Może ma trzydniówkę, bostonkę, albo cokolwiek innego. Gardło jest zaczerwienione przy wielu wirusach. Jeżeli ogólnie czuje się dobrze to spokojnie czekaj na rozwój sytuacji.
      • megulenka Re: Gorączka bez innych objawow 07.07.15, 13:03
        Wieczorem i w nocy bardzo cierpiała, budziła się co chwile z płaczem. Mam wrażenie ze albo boli ja gardło albo dziąsła bo wkłada przy płaczu palce do buzi. Idziemy do pediatry drugi raz, niech obejrzy.
        • sweethour83 Re: Gorączka bez innych objawow 07.07.15, 17:08
          U nas u 1,5-roczniaka było podobnie jakiś miesiąc temu. Ostatecznie po tygodniu temperatura skoczyła do 39,8 st. C i dwaj lekarze zalecili antybiotyk: jeden nie stwierdzając nic, a drugi - zapalenie gardła.
    • ewa.misko-wasowska Re: Gorączka bez innych objawow 08.07.15, 09:24
      Witam,
      jeżeli gorączka nadal się utrzymuje to należy ponownie się skonsultować, może to być trzydniówka, ale jak dziecko stale wkłada paluszki do buzi i widać, że je boli to może być aftowe lub opryszczkowe zapalenie gardła lub jamy ustnej. Może też faktycznie nałożyło się wyrzynanie kolejnych zębów.
      Zdrowia!
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka