Dodaj do ulubionych

Wysuwanie języka

22.05.18, 09:15
Moja 6tyg córeczka of jakiegoś czasu wysuwa jezyczek, i chowa, mieli nim jakby coś chciała powiedzieć lub jakby żuła coś. Właściwie robi to ciągle. Je z piersi piersi u butelki. Śpi z otwartą buzia mimo tego że czyscimy nosek, czasami charczy jak oddycha. Martwi mnie ten język bo tyle naczytalam się o zespole Downa, że jest to objaw. Widziało ja kilku lekarzy, jednak z innym tematem, żaden niezauważyl aby miała ta chorobę genetyczna. Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Wysuwanie języka 07.06.18, 07:33
      ja to bym poszła do neurologa z tym, a w ciąży piłaś?
    • india-mia Re: Wysuwanie języka 07.06.18, 17:22
      Refluks żołądkowo-przełykowy
    • kar4400 Re: Wysuwanie języka 21.06.18, 21:45
      Witaj, u nas bylo (i w zasadzie nadal jest) podobnie, do końca nikt nam nie powiedział dlaczego tylko, że prawdopodobnie córka ma obniżone napięcie mięśni twarzy.. możesz pójść z córką do neurologopedy ktory zakeci odpowiednie masaże twarzy i później techniki karmienia.
    • kawagu Re: Wysuwanie języka 20.07.18, 15:18
      Czy dziecko widział logopeda? Może ma przerost języka? Albo migdały są za duże? Aczkolwiek to drugie chyba mało realne w tym wieku. Jak masz dylemat poproś pediatrę o skierowanie do logopedy i do neurologa dziecięcego. Są długie czasy oczekiwania, więc nie ma co zwlekać
      • kawagu Re: Wysuwanie języka 20.07.18, 15:19
        A neurolog może zlecić rehabilitację neurologiczną. U nas bardzo pomogła przy zaburzeniach napięcia mięśniowego. Córka za to lubi ssać swój język. Ponoć to jeszcze normalne - ma niecałe 4 lata
    • flipflop00 Re: Wysuwanie języka 25.07.18, 11:01
      Moja córka miała to samo. Pediatra skierowała nas do poradni genetycznej. Tam pani doktor stwierdziła, że wg niej mała jest zdrowym dzieckiem. Mimo to zleciła badanie kariotypu. Oczywiście okazało się, że wszystko jest w porządku. Po prostu taka jej uroda. A dziś... jest najlepszą uczennicą w szkole. 😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka