aneeta26 22.05.07, 11:09 Mam dziecko 15 miesieczne.W czerwcu wybieramy sie z nim na wczasy.Aby nie bylo zbyt gorąco w samochodzie,możemy włączyc klimatyzacje? Czy może zaszkodzic dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i-l-o-n-a Re: Dziecko i klimatyzacja 01.06.07, 15:24 Musisz tylko uwazac zeby roznica miedzy temp na zewnatrz i wewnatrz nie byla wyzsza niz 4 stopnie. Tak przynajmniej jest w przypadku niemowląt, masz juz starsze dziecko wiec moze ciut wiecej tez moze byc. My w aucie mamy przy duzych upalach okolo 23 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
lula777 Re: Dziecko i klimatyzacja 01.06.07, 22:43 witaj, klima ... niby takie nic, dla dorosłych normalka, a w zeszłym roku upragniony urlop spędzony w domku, bo angina sie przyplatała. Zwaliłam od razu na klimatyzację, bo na co jeszcze? Teraz jak wracałam od teściowej w ten upał nie właczyłam w ogóle- z samochodu wysiadłam purpurowa, ale bez wyrzutów sumienia i przebierania nogami- "czy wieczorem nie bedzie gorączki". Dodam, ze mam osłabionego chorobami 5 -latka, który bierze srednio 6 antybiotyków (w tzw. ostateczności) rocznie. Pozdrawiam i polecam otworzyć okno. L. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzydek1 Re: Dziecko i klimatyzacja 03.06.07, 20:57 Jeśli chodzi o klimatyzację to u nas odpada ja osobiście źle się czuję mam problemy z krtanią a ponadto mamy 10mies.synka z którym od pierwszych mies.jego życia wyjeżdżamy w góry do rodziny i napewno bym nie chciała aby przebywał 5 godz.w klimatyzowanym pomieszczeniu.Do dzisiaj moje dziecko jest zdrowe i jeszcze nigdy mi nie chorował ani katarku nie złapał.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś