madziulec Re: do p doktora i mam-zakażenie dróg moczowych 10.06.07, 08:18 cystografie robiliscie? urografie? wiele jest badan. Ale raczej wazne jest to, byscie trafili do dobrego lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: do p doktora i mam-zakażenie dróg moczowych 10.06.07, 08:43 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25339 Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Elise 10.06.07, 18:37 Pozwolilam sobie przejrzec strone Twojego synka. Z tego co widze nei ma zmian w moczu. Mozliwe, ze wystapil jakis ucisk na drogi moczowe.. Nie potrafie Ci powiedziec, stad to powiekszenie, ale tez widze, ze go wczesniej nei bylo. Dlatego jeszcze raz - dobry lekarz, nie forum. Bo niestety na forum moga dc Ci bardzo sprzeczne rady, i niestety czasem bardzo zle. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj_danko Re: do p doktora i mam-zakażenie dróg moczowych 13.06.07, 18:43 Faktycznie dziecko powinno być skonsultowane w poradni urologicznej lub nefrologicznej dla dzieci. Prawdopodobnie dobrze, oprócz badania moczu (ogólne plus posiew) trzeba wykonać cystografię, ew. urografię/ scyntygrafię układu moczowego - zależnie od decyzji specjalisty. Madziulec ma rację że problem małego nie jest do rozwiązania na forum. Odpowiedz Link Zgłoś