zankoha Re: problem ze spaniem 13.07.07, 15:24 witam Ja również jestem mamą trzymiesięcznego synka Igorka.Objawy do teraz(chociaż nie zawsze)obserwuje u mojego synka.Pytałam lekarza o wyginanie się jak parabola i kopanie nóżkami.W odpowiedzi usłyszałam,że być może jest bardzo uczulony na zmianę pogody(i faktycznie na każdą zmianę z ciepła na zimno lub odwrotnie)i reaguje w ten sposób.Drugi z powodów to wzdęty brzuszek_kazał podawać dwie krople do mleka ESPUTICON i usypianie jest łatwiejsze.A to dlatego ,że rzeczą oczywistą jest,że kładziemy dzieci zaraz po jedzeniu do spania.A one (już teraz o tym wiem)potrzebują odbicia i popurkania sobie:-).I tak każdym jedzeniu staram się ,aby Igorkowi odbiło się.Potem przytulanie ,chwila zabawy całusek i dzieciątko śpi z 2-3 godzinki.Esputicon kupisz w aptece bez recepty,krzywdy dziecku podając tym nie zrobisz.Poobserwuj małego:-) Pozdrawiam ZANKOHA Odpowiedz Link Zgłoś
zankoha Re: problem ze spaniem 13.07.07, 15:43 Wiesz:-)jestem 34 mamą po 12 latach.Moje macierzyństwo wygląda zupełnie inaczej_jest bardziej dojrzałe,odpowiedzialne.Mam 12_letnią córcie Martyne,która bardzo mi pomaga.U Igorka zauważyłam,że jak Go przed snem przytule i powiem mu jak bardzo Go kocham i powtarzam mu przed snem NIECH CI SIĘ ANIOŁKI PRZYŚNIĄ:-)to jest spokojny i szybciej zasypia.Poklepuje Go po pupci(bardzo to lubi) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś