Dodaj do ulubionych

problem z napletkiem

23.07.07, 09:01
Moj synek ma 22 miesiace i zauwazylam ostatnio podczas ogledzin czlonka,ze
kiedy lekko odciagam napletek w jednym miejscu jest z tym problem,pojawila sie
tak bialawo zolta kuleczka(choc nie wiem czy to dobre okreslenie) jakby pod
skora i w tym wlasnie miejscu napletek nie chce zejsc ...wczesniej tego nie
bylo...napletek przy myciu odciagal sie prawidlowo....czy to jakas ropka,stan
zapalny? co zrobic?
Obserwuj wątek
    • agila1980 Re: problem z napletkiem 24.07.07, 11:50
      Moj synek taka plame z "ropa" mial od bardzo dawna, ona sie przemiescila do
      napletka, przy naciaganiu zauwazylam biala glowke, dwa dni pozniej peklo to i
      wydostala sie z tego ropa o dosyc zbitej konsystencji, pozostawiajac
      dziurke.Bylam z tym u lekarza ale ropy juz tam nie bylo, za bardzo nie wiedzial
      co to moze byc,tlumaczyl ze to moze jakas pozostalosc po zyciu w lonie matki
      ale przepisal mi antybiotyk w kremie FUCIBET 15g.,poniewaz po tym siusiaczek
      mial stan zapalny, dodam rowniez ze ma taka "ropke"po drugiej stronie sisiaczka
      troche nizej i calkiem mozliwe ze i ona sie przemiesci...szukajac ujscia.Prosze
      udac sie do lekarza odpowiedzialnego za ta czesc ciala,mysle ze bedzie wiedzial
      wiecej na ten temat niz lekarz pierwszego kontaktu.Serdecznie pozdrawiam!Aga
      • alicjaa9 Re: problem z napletkiem 25.07.07, 14:19
        bardzo bardzo dziekuje.....troszke mi lepiej bo nie jestem z tym sama....szkoda
        tylko,ze pan doktor sie nie wypowiedzial:(
    • mikolaj_danko Re: problem z napletkiem 30.07.07, 20:26
      Może to być np. niewielka torbiel gruczołu, których wiele znajduje się w napletku. Jeżeli ujście takiego gruczołu się zatka, jego wydzielina zbiera się tworząc torbiel. Jeżeli nie ma tam silnego stanu zapalnego, to póki co możecie zastosować przymoczki z rivanolu na siusiaka i w najbliższym czasie pokażcie się z maluchem u urologa lub chirurga dziecięcego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka