19.12.07, 17:38
Witam moja 8-miesięczna córeczka w nocy bardzo niespokojnie śpi,od tygodnia daje małej na noc pół łyżeczki ibufenu gdyż to jest problem z ząbkowaniem po podaniu ibufenu mała śpi bardzo dobrze wogóle się nie,budzi nocą,ale wczoraj jej nie podałam ibufenu i znów spała nie spokojnie i mam pytanie jak ja mogę jeszcze długo podawć ibufen,i,czy mogę bo myślę ,ze to jest też zbytnio nie zdrowe codziennie podawc,bo mogę ją od tego leku uzależnić? z góry dziekuję za odpowiedz pozdrawiam i zyczę wesołych świąt.
Obserwuj wątek
    • karol-cia23 Re: IBUFEN 19.12.07, 18:19
      proponuje sprobowac viburkol w czopkach u nas sprawdzilo sie fantastycznie,jest
      to lek homeopatyczny.pozdrawiam
      • ctrjx Re: IBUFEN 19.12.07, 18:47
        no tak ale nawet jak bym dała jej viburcol to jak długo mogę małej podawc pozdrawiam
        • karol-cia23 Re: IBUFEN 19.12.07, 19:41
          viburkol mozesz pdawac bez obaw i jak dlugo potrzebujesz,przeciez nie bedzie
          dostawac tego wieki.to lek homeopatyczny,takze spokojnie
          • gabrielle76 Re: IBUFEN 19.12.07, 20:01
            Nie wolno dawać dziecku na ząbkowanie Ibufenu, a podawanie go przez tydzień bez
            powodu to juz przegięcie, rzeczywiście warto skorzystać z czegoś homeopatycznego
            • rumcjasa Re: IBUFEN 10.03.08, 09:19
              Na moje dziecko homeopatia nie dziala. Na mnie z reszta też. Ja
              podawalam wspomniany ibufen i swojego dziecka nie uzaleznilam. Warto
              jednak skonsultowac z lekarzem dawki i czas w jakim podawany bedzie
              lek
    • przeciwcialo Re: IBUFEN 19.12.07, 20:10
      Jeśli to bolace zabki to lepszy byłby paracetamol nalepiej w czopku.
      Albo cos hmeopatycznego.
      Moze herbatka z melisy pomogłaby w spokojniejszym snie?
    • mikolaj_danko Re: IBUFEN 22.12.07, 19:33
      Też bym się skłaniał bardziej ku viburcolowi. Smarowanie ząbków żelem łagodzącym nie pomaga?
      • marusia.pl Re: IBUFEN 21.02.08, 08:20
        Ibufen jest bardzo skuteczny, bezpieczny oraz ma bardzo przyjemny
        smak- dzieci bardzo go lubią, ale chyba z niczym nie mozna
        przesadzac i nie wolno szpikowac dziecka przez dług czas nawet
        najbezpieczniejszym lekiem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka