monika_stelmach 25.12.07, 20:23 Dzień Dobry Panie doktorze czy to normalne jeśli mój 3-miesięczny synek przed zasypianiem nerwowo przerzuca głowę z boku na bok kilka razy aż wkońcu zasypia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia79a Re: rzucanie głową 25.12.07, 20:47 ja nie Pan Doktor ale też mam synka w tym wieku i robi tak samo- byliśmy u neurologa bo ma lekką asymetrię i przy okazji zapytałam o to rzucanie- lekarka powiedziała, że to normalne i jak nie budzi się z płaczem lub nie płacze przez sen to wszystko w porządku. ale ciekawe co powie Pan Doktor Ekspert Odpowiedz Link Zgłoś
monika_stelmach Re: rzucanie głową 26.12.07, 20:22 Cześć Dzieki wielkie za odpowiedż. spokoiłaś mnie. Mój synek też ma lekką asymetrię. Chodzimy do fizjoterapeutów 3 razy w tygodniu, i powoli następuje już poprawa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniutka4 Re: rzucanie głową 26.12.07, 14:46 Mój syn ( obecnie 4,5 lat ) od 8 miesiąca życia tak właśnie zasypia. Kiwa głową, a właściwie całym ciałem aż zaśnie. Kiedy jest chory, źle się czuje bywa, że kołysze się tak pół nocy. Gdy budzi się rano jest podobnie. Rozmawiałam z nim, tłumaczyłam. Syn twierdzi, że musi tak robić i bardzo denerwuje się, kiedy np. w nocy przytrzymuję mu głowę. Kiedyś oglądałam w telewizji program, pokazywano podobny przypadek, twierdząć, iż jest to oznaką lunatyzmu i jak dziecko skończy około 8 lat, to przestanie rzucać głową, a zacznie lunatykować. Też jestem ciekawa odpowiedzi pana doktora. Odpowiedz Link Zgłoś