Dodaj do ulubionych

interpretacja wyników moczu

10.01.08, 22:08
odebrałam dzis wyniki moczu coki.Moge prosic o ich interpretacje
color-LT.yellow
GLU-NEGATIVE
BIL-NEG
KET-NEG
SG-<=1.005
PH-7.0
PRO-NEG
URO-0.2 E.U.?dl
NIT-NEG
BLO-NEG
LEU-NEG
dodam jeszcze ze jutro odbieram wyniki posiewu.
Obserwuj wątek
    • mamajudytki.pl Re: interpretacja wyników moczu 11.01.08, 13:30
      mama wyniki posiewu,na ktory mocz pobrałam dzien wczesniej niz na ogólny i jest
      bakteria proteus mirabilis pow. 10^5.Dodam ze 2 m-ce temu tez miała ta bakterie
      a mies. temu było ok.czy powtórzyc badanie,bo zrobione na drugi dzien bad.
      ogólne jest chyba dobre.
      • mikolaj_danko Re: interpretacja wyników moczu 13.01.08, 21:40
        Badanie ogólne faktycznie jest ok. Dziewczynka ma jakieś objawy, w jakim jest wieku? Powtórzyłbym posiew, pamiętając o dokładnym umyciu dziecka przed pobraniem materiału na badanie.
        • mamajudytki.pl Re: interpretacja wyników moczu 13.01.08, 22:02
          córka miała przez kilka dni czerwone place na pipci,teraz jest ok.Nie pomogła
          masc która przepisał doktor(clotrimazolum) tylko zwykła maka ziemniaczana.Ma 18
          m-cy, nie wiem co mam teraz zrobic, czy powtórzyc posiew, isc do naszego
          nefrologa czy ginekologa dziec.Dodam jeszcze ze wczoraj i przedwczoraj miala
          biegunke a wczoraj wymiotowała,byłyśmy u lekarza i powiedział ze to wirus,
          dzisiaj jest lepiej ale zarówno wczoraj i dzisiaj wieczorem ma stan
          podgorączkowy tj.37,7 a przed południem nie,bo 36,3.Mam nadzieje ze to od
          wirusa.A co Pan o tym myśli?
          • mikolaj_danko Re: interpretacja wyników moczu 14.01.08, 22:32
            Może to być wynikiem wirusa, chociaz takie objawy czasem moga towarzyszyć zakażeniu układu moczowego, jednak wówczas raczej same by nie usąpiły. Powtórzyłbym posiew.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka