zjoanna1 14.04.08, 10:34 czy nutramigen tez moze uczulac? maly go dostaje ale nadal jest wysypany nawet wtedy gdy pil tylko mleczko bez zadnych innych produktow... czy powinnam sprobowac isomil? prosze o podpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: nutramigen a isomil 14.04.08, 12:21 a jak długo dziecko pije nutramigen? Zmiany skórne mogą się utrzymywać ok. miesiąca do 6 tyg. po odstawieniu alergenu. Odpowiedz Link Zgłoś
zjoanna1 Re: nutramigen a isomil 15.04.08, 10:10 pije go ponad 2 miesiace i raz mu przechodzi jak jest smarowany sterydami a po dostawieniu znowu to samo :( a juz nie chce go smarowac tym swinstwem :( Odpowiedz Link Zgłoś
booge29 Re: nutramigen a isomil 15.04.08, 13:04 Witam.To podobnie jak u Nas!!Tyle tylko że ja usiłuje podawać mojemu dziecku nutramigen ale z marnym skutkiem!!Za każdym razem pluje dalej niz widzi!!!A wysypka znika tylko po sterydach i co tu robić??? Filip 2007.11.08 fotoforum.gazeta.pl/u/booge29.html Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: nutramigen a isomil 15.04.08, 14:29 idź do lekarza, na nutramigen też można być uczulonym: www.leki.med.pl/lek.phtml?id=276&idnlek=948&menu=3 Moja córka pije isomil, bo musiałam ją dokarmiać, a miała skazę białkową, ale nie wiem, czy i na niego się nie uczuliła... Ja starszej córce podawałam Sinlac. Jest bez recepty od 5. miesiąca. Możesz spróbować to, bo ten preparat zawiera inne składniki niż nutramigen, więc może będzie lepiej. Ale w sumie najlepiej iść do lekarza, na isomil też trzeba mieć receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
axi0 Re: nutramigen a isomil 15.04.08, 15:44 Dziecko moze byc uczulone na nutramigen(jak moj maly byl w szpitalu to w naszym boksie bylo takie dziecko), tylko jak mowili lekarze nie wina jest samego mleka,o dziecko uczulone bylo prawie na wszystko. Jesli maly jest tez takim alergikiem moja lekarka mowila,zeby z sojowy b. uwazac bo dzieci czesto nabywaja alergie na soje. Spotkalam sie z opinia,ze dla chlopcow tez nie jest najlepiej jak pija sojowe mleko, bo soja ma naturalne hormony zenskie. Moze bebilon pepti warto sprobowac? Spytaj pediatre-alergologa. Odpowiedz Link Zgłoś
zjoanna1 Re: nutramigen a isomil 16.04.08, 08:57 to mi dalas do myslenia :( bylam u alergologa kazal na podawac preparat zastepczy robiony z mieska w domku (BO POWIEDZIAL ZE MOZE BYC UCZULONY NA NUTRAMIGEN) ale maly i tak po tym musi dostac mleko bo jak nie dostanie to placze :( dermatolog i pediatra powiedzialy zebysmy sprobowali isomil i mamay obserwowac reakcje ... Odpowiedz Link Zgłoś