bkswojciki 08.07.08, 13:42 witam, moja córka ma 7 miesiecy i nie zgina jej sie kciuk prawej ręki, prawdopodobnie ma to po tacie, u którego dotyczy to obu rak, prosze o jakiekolwiek informacje, z góry dziekuję, BWójcik Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikolaj_danko Re: paluszki 10.07.08, 21:04 Hmmm... A czemu tacie się kciuki nie zginają? Zwróciłaś na to uwagę pediatry? Odpowiedz Link Zgłoś
bkswojciki Re: paluszki 11.07.08, 11:34 Pediatra stwierdziła, że palec Małej nie zgina się, ponieważ, cytuję "jest to tłuszczyk dziecięcy". A palce taty po prostu się nie zginają, staw jest sztywny, tak jakby coś go blokowało. Przy okazji USG stawów biodrowych, zapytałam ortopedę, co o tym sądzi, powiedział, ze małą musi obejrzeć chirurg dziecięcy. Znalazłam juz poradnię chirurgiczną niedaleko naszego miejsca zamieszkania (mieszkamy w Opocznie, woj. łódzkie) prawdopodobnie w poniedziałek 21 lipca będziemy na wizycie, więc może chirurg nam coś powie. PS z tego co wiem, jest możliwość skorygoawnia tego operacyjnie, podobno w Łodzi w WAM-ie robią takie operacje. zobaczymy co powie chirurg. PS2 W rodzinie mojego męża wcześniej też były takie przypadki, z tym że nikt nie próbował nic z tym zrobić. Szkoda mi Małej bo już teraz widzę, że inaczej chwyta zabawki lewą a inaczej właśnie tą prawą rączką, zreszta mój mąż wiele przeszedł w dzieciństwie z tego powodu, więc teraz bardzo chcemy pomóc Sabince. Dziekuję za odpowiedź, BWójcik. Odpowiedz Link Zgłoś