elizach520 15.07.08, 09:46 od jakiego wieku dziecko może jezdzić na przednim siedzeniu w samochodzie w foteliku?dziecko ma dwa latka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vioolka Re: jazda samochodem 15.07.08, 10:04 Z tego co wiem nawet niemowlak moze pod warunkiem ze nie ma poduszki powietrznej teoretycznie gdy fotelik jest skierowany do tyl a praktycznie poduszka moze wyrzadzic wielkie szkody w obu przypadkach. Naprawde najbezpieczniejszym miejscem dla dziecka jest tylne siedzenie i to w kazdym wieku. Dlaczego chcesz wozic z przodu? ps gdzies byl watek o tym zaraz poszukam Odpowiedz Link Zgłoś
elizach520 Re: jazda samochodem 15.07.08, 17:06 dzieki przeczytałam i wybieram opcje pośrodku na tylnim siedzeniu a co do twojego pytania dlaczego dziecko z przodu? przy długich trasach nawet z czestymi postojami dziecko potwornie sie nudzi a siedzac z przodu jest tak zafascynowane cała sytuacja ze nie ma dziecka.wiec opcja pośrodku na tylnim siedzeniu jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
vioolka Re: jazda samochodem 15.07.08, 10:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=81998840&v=2&s=0 tu jest cala dyskusja za i przeciw. Przeczytaj uwaznie i sama zdecyduj. Nie rob nic pochopnie pamietaj ze wiekszosc wypadkow cierpi przod samochodu i nie zawsze jestes sprawca wypadku. Sama duzo jezdze i duzo na ten temat czytalam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
betty-226 Re: jazda samochodem 15.07.08, 11:00 I tu sobie poczytaj fotelik.info/pl/faq/index.html#faq11 Rzetelne informacje na temat fotelików. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: jazda samochodem 15.07.08, 18:03 nie woz dziecka posrodku z tylu bo to niebezpieczne,najlepszym miejscem jest miejsce z tylu za kierowca gdyz w razie uderzenia kierowca automatycznie kieruje autem tak by nie uderzyc swoja strona auta.Ja wozilam dziecko z przodu w foteliku jak bylo malutkie gdy jechalam sama,wylaczalam wtedy poduszke. Odpowiedz Link Zgłoś
betty-226 Re: jazda samochodem 15.07.08, 18:05 Kasiu, poczytaj zawartość linka, który wkleiłam. Tam wypowiadają się specjaliści w tej dziedzinie. Bezpieczeństwo miejsca za kierowcą jest mitem. Najbezpieczniej jest na środku. Odpowiedz Link Zgłoś
vioolka Re: jazda samochodem 16.07.08, 09:18 Eliza Wiem o czym piszesz bo jezdze z moja corcia min 50km dziennie (ma zlobek kolo mojej pracy) i mialam takie same dylematy ale doszlam do wniosku ze lepiej nawet z marudzacym dzieckiem ale bezpiecznym. Puszczam jej duzo muzyki dla dzieci i ma w aucie caly worek zabawek (pamietaj zeby byly lekkie i miekkie), czasem jest ciezko ale juz niedlugo bedziemy sobie mogly rozmawiac :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś