inga0001 21.09.08, 18:41 Mam niedoczynność tarczycy (przyjmuję leki od kilku lat), czy powinnam wykonać badania u mojego 8- miesięcznego dziecka na tę chorobę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kudlataewa Re: Niedoczynność tarczycy 21.09.08, 19:41 Ja także mam niedoczynność i niestety moja 5 miesięczna córcia również - ale zostało to wykryte zaraz po porodzie dzięki badaniom przesiewowym i niemalże od urodzenia podaję jej leki. Odpowiedz Link Zgłoś
niunio-dwa Re: Niedoczynność tarczycy 21.09.08, 22:03 ja również mam niedoczynnośc leczę się już 8 lat ale u małej na szczęście wszystko ok, TSH 14 dni po porodzie było 7,24 a 3 m-ce po porodzie 1,48 - mi już w szpitalu kazali zrobic badania po skończeniu przez nią dwóch tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
martadas Re: Niedoczynność tarczycy 26.09.08, 23:15 Zrób. Trzeba bedzie niestety pobrac krew na hormony, ale warto. U mnie byla podobna sytuacja - tez lecze sie na tarczyce i przy wypisie po porodzie dostalam zalecenie, zeby Franka za kilka miesiecy zbadac. No i sie okazalo, ze tez kwalifikuje sie do leczenia - ma wlasnie niedoczynnosc. Lepiej sie upewnic, niedoczynnosc u takich maluchow ma duzy wplyw na ogolny rozwoj. Odpowiedz Link Zgłoś