pecka.1 16.10.08, 18:14 witam mam 1.5 rocznego synka ktory ma 4 dzien biegunke bylam u lekarz ktory przepisal leki nifuroksazyd, lakcis szma kupilam smekte podaje duzo plynow ale dzisiaj przestal mi jesc poradzcie co jeszcze zrobic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: biegunka u dziecka pomocy 16.10.08, 18:19 skad lekarz wiedzial ze biegunka ma podloze bakteryjne? Odpowiedz Link Zgłoś
pecka.1 Re: biegunka u dziecka pomocy 16.10.08, 18:24 nie wiem przepisala te leki po 2 dniach poszlam z powrotem i powiedziala ze moze to przez idace zeby ale to juz 4 dzien i jest ich coraz wiecej dzisiaj do tej pory bylo juz ich 4 a wczesniej po dwie Odpowiedz Link Zgłoś
ikostorz Re: biegunka u dziecka pomocy 16.10.08, 21:25 czesc. moj synek (5,5 miesiaczka) mial 3 dni po 8 kupek teraz zmiejszylo sie do 2-4 ale dalej zadkie. Od znajomej tez ma biegunki. Mam dobra lekarkę (bardzo zaufana i dokladna) i mowila ze to taki okres, dzici latwo dostają tekie niezyty zełądkowo-jelitowe. Tez mi przepisala lek na biegunke i peobiotyki. Mowila mi ze moga one sie trzymac nawet6-9 dni. trzeba uwazac zeby dzieciatko sie nie odwodnilo, to najwazniejsze. Jesli biegunki sa ratowirusem spowodowane, to moga trwac jeszcze dluzej. Ja bym radzila sie uspokoic, i obserwowac malenstwo. Jesli jest wesole i nie widac oznak innych poza kupkami to chyba nie trzeba panikowac. Lekarka doradzila tez odstawic owoce, i soki owocowe. pozdrawiam i zycze zdrowia. A co do diety to radzila bym zachecic malucha w jakis sposób, moze przez zabawe Na moje młodszego brata zadzialało zabawa z pudełko. Do pojemniczka wzucilismy ugotowane kawałki warzywek: marchewka, kartofelek, buraczek itp. i zaslonilismy wierzch. co wylosowal to musial zjesc. A moze ulozone danie np. w ludzika czy autko pomoze (kilka razy w naszym przyoadku zadzialalo) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pecka.1 Re: biegunka u dziecka pomocy 17.10.08, 08:02 dzieki za odpowiedz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: biegunka u dziecka pomocy 17.10.08, 12:05 Hm.... to jakis wirus chyba, bo moj Adas (2 lata i 9 miesiecy) na poczatku mial katar, po kilku dniach w nocy dosc wysoka goraczka, ktora juz nie wrocila i brzydkie zielone, sluzowate, cuchnace kupy. Oczywiscie brak apetytu, ale moj maluch to generalnie niejadek straszny. Podawalam wywar z suszonych jagod, Dicoflor. Wczoraj byly 3 kupy, ale bardziej zwarte. Dzis dolaczylam Enterol. Byla jedna kupa, ale juz zwarta i raczej normalna. Podejrzewam, ze zlapal cos w zlobku :-( Odpowiedz Link Zgłoś