alfa36 21.12.08, 20:16 Czy tempetarurę można zmierzyć dziecku w rączce? Tzn. dziecko trzyma termometr... Obawiam się, czy mój 3 latek wlasciwie trzyma termometr pod pachą. Do pupy sobie nie da nic wlozyć... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogimik Re: Mierzenie temperatury 21.12.08, 21:11 Nie słszałam o mierzeniu w rączce, można natomiasy w pachwinie. Są też dobre termometry , które dosłownie przesuwasz po czole. Niestety są b.b. drogie. Ja używałam termometru specjalnego do ucha, ale nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakostka Re: Mierzenie temperatury 23.12.08, 10:03 Kupilam Tommeee Tippee do mierzenia na czole- okazal sie do bani. Roznica w pomiarach miedzy nim a rteciowym siegala nawet 1.5 stopnia. (TT pokazywal 37 a normalny 38.5 przy ewidentnej goraczce malucha). Jednak rteciowy jest najdokladniejszy wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Mierzenie temperatury 23.12.08, 20:51 Mierzylam temperature dzieciom pod pacha od urodzenia - tyle, ze trzymałam je na kolanach i przytrzymywałam rączke. Oczywiscie konieczny jest termometr elektroniczny, bo 10 minut dziecko raczej spokojnie nie usiedzi. Dobre termometry elektroniczne sa calkiem niezle - tylko trzeba pamietac, ze kazdy upadek na podloge to koniec termometru. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj_danko Re: Mierzenie temperatury 28.12.08, 18:44 Nie mierzy się temp. w dłoni. Odpowiedz Link Zgłoś