Dodaj do ulubionych

Pani doktor gronkowiec

07.01.09, 10:08
Witam,
od 18 listopada zmagamy się z katarem i zaflegmieniem, dziecko nie gorączkuje,czyste osłuchowo.
Najpierw katar zielony, ropiejące oczko i kaszel po 2 tyg dostał antybiotyk amoksiklav.
Siódmego dnia podawania antybiotyku znowu te same objawy od początku.
Nie dałam antybiotyku tylko leki homeopatyczne i po 2 tyg zrobiłam wymaz z gardła i wynik nieliczne Staphylococcus aureus ( no i w antybiotykogramie wyszło że wrażliwy na amoksiklav) i co ja mam teraz zrobić ?
Obserwuj wątek
    • michal2008 Re: Pani doktor gronkowiec 07.01.09, 12:51
      a zapomniałam czy może tak być że ten gronkowiec to z laboratorium?
    • kasiaalbrecht Re: Pani doktor gronkowiec 07.01.09, 13:26
      Jeśli dziecko jest w dobrej formie i nie gorączkuje to nie ma potrzeby podawania
      antybiotyku, większość infekcji to początkowo infekcje wirusowe. Nie leczymy
      wymazów tylko pacjenta. U każdego z nas po zrobieniu wymazu na pewno coś się
      wyhoduje i nie oznacza to,że każdego trzeba leczyć:)
      • michal2008 Re: Pani doktor ale mój synek nigdy nie gorączkuj 07.01.09, 15:01
        Witam ponownie
        dziękuje za odpowiedz .
        Mój synek nigdy nie gorączkuje ani na ząbka ani nawet jak był tak zaflegmiony że
        tą flegma wymiotował.
        Ma nadal katar i kaszel dlatego pytam co dalej bo to już się ciągnie 7 tyg.
        Czy sprawcą może być ten gronkowiec?
        Ja bardzo nie chce następnego antybiotyku:(
        • kasiaalbrecht Re: Pani doktor ale mój synek nigdy nie gorączku 07.01.09, 16:16
          W jakim wieku jest synek?
          • michal2008 Re: Pani doktor ale mój synek nigdy nie gorączku 07.01.09, 20:52
            14 stycznia skończy 8 miesięcy
    • michal2008 Re: Pani doktor gronkowiec 09.01.09, 16:09
      Pani doktor com pani radzi bo ja już nie wiem
      • kasiaalbrecht Re: Pani doktor gronkowiec 09.01.09, 20:41
        Kaszle w dzień czy w nocy czy katar jest gęsty czy tzw. woda? czy mały ma apetyt
        i w jakiej jest formie co z leków dostaje
        • michal2008 Re: Pani doktor gronkowiec 09.01.09, 22:02
          Pokasłuje trochę w dzień i z dwa razy jak zasypia w nocy nie.
          Rano katar jak oczyszczam fridą zielonkawy , potem cały czas czysty. Mało leci
          jak leci to przezroczysty.Je ładnie pierś i kaszkę, obiad,deserek, chrupki,
          owocki , warzywka.
          Obecnie nie dostaje nic leków.
          • michal2008 Re: Pani doktor gronkowiec 09.01.09, 22:06
            Zapomniałam: w nosku jakby coś tam głęboko zalegało i przytykało nosek
    • michal2008 Re: Pani doktor gronkowiec 12.01.09, 06:32
      Pani doktor prosimy o radę
      • malinova14 Re: Pani doktor gronkowiec 12.01.09, 09:58
        Moja corcia ma 2,5 i kaszel od ok 2 mies :( Tez byl podawany antybiotyk
        minimalna poprawa i teraz od paru dni bardzo kaszle i ja juz niewiem co mam
        robic ,podawalam setki syropow,robilam z czosnku,z cebuli itd a efektow
        brak....,osluchowo czysto a ten kaszel to sama poejrzewam ze jakis gronkowiec
        wiec dolanczam sie do pytania jak ewentualnie go zalatwic zeby znikl i nie
        meczyl mojej corci;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka