agata.gardzielewska 25.03.09, 10:54 Witam, od 3 dni podaję mojemu 9-tygodniowemu synkowi sab simplex. Ale nie wiem jak długo mogę podawać to synkowi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: sab simplex..dawkowanie 25.03.09, 12:55 az kolki nie przejda.Bodajze 8-15 korpli przed kazdym karmieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamasama76 Re: sab simplex..dawkowanie 25.03.09, 14:18 tak dlugo jak bedzie trzeba, to jest bezpieczny lek ktory nie ma dzialania ogolnoustrojowego, nie wchlania sie do krwi, nie uzaleznia, dziala tylko w jelitach zapobiegajac tworzeniu sie gazow. Ja stosowalam 3 mce bo potem juz nie bylo takiej potrzeby ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zosik1982 Re: sab simplex..dawkowanie 31.03.09, 11:54 Stosowalam sab simplex przed 4 miesiace :) nie bylo zadnych powiklan bo jest to bezpieczny lek, zawsze przed jedzeniem podawalismy 15 kropel. Odpowiedz Link Zgłoś
buliadekfc Re: sab simplex..dawkowanie 08.05.09, 22:34 Witam Mój synek skończy za tydzień 4 m-ce i nadal mu podaję. Próbowałam odstawić, ale nadal są kolki po odstawieniu. Spróbuję za jakiś czas odstawić znowu i zobaczę...Koleżanka podawała córce do 5-go miesiąca. To zależy od dziecka Mam do sprzedania Sab Simplex - krople przeciw kolce firmy Pfizer 30 ml. Mojemu synkowi pomagają! Są doskonałe w walce z kolką u dzidziusia. Nie używane. data ważności wrzesień 2011 gg 6108423 Sab Simplex jest przeciwpieniący preparat zapewniający rozkład piany, która zabrania wchłanianiu gazów w żołądku i jelitach. W ten o to sposób umożliwia odejście gazów w naturalny sposób lub ich wchłanianie poprzez ścianę jelita. W częściach układu pokarmowego jest obecne w różnych ilościach również powietrze ewentualnie gazy, które tu trafią podczas połykania wraz z pokarmem i powstają również podczas działania rozkładowego bakterii, obecnych w układzie pokarmowym.Połknięte powietrze częściowo odchodzi podczas odbijania, gazy są następnie częściowo wchłaniane poprzez ścianę jelit lub odchodzą przez odbyt z ciała.Jeżeli jest równowaga gromadzenia i wydalania gazów naruszona, dochodzi do produkcji bąbelków, które spienią powłokę błony śluzowej na ścianie przewodu pokarmowego i ta następnie zabrania naturalnemu wchłanianiu się i wydalaniu gazów.To jest następnie przyczyną wrażenia pełności, wzdęcia i napięcia w brzuchu. Do zwiększonej produkcji gazów w przewodzie pokarmowym dopomagają w dużym stopniu błędy w odżywianiu (wysoki udział tłuszczy i białka w pokarmie, itd.). Sab Simplex rozłoży bąbelki w spienionej powłoce błony śluzowej ściany jelita, ale nie jest wchłaniany i w stanie niezmienionym odchodzi z ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: sab simplex..dawkowanie 08.05.09, 23:04 ale lepszy jest jednak LEFAX;) Odpowiedz Link Zgłoś