Dodaj do ulubionych

Odwołanie

10.06.13, 09:46
Mam pytanie, ponieważ pierwszy raz mam do czynienia z odwołaniem nie bardzo wiem jak postąpić. W przetargu wpłynęły dwie oferty: jednego wykonawcę wykluczyłam i odrzuciłam jego ofertę, ofertę drugiego Wykonawcy też odrzuciłam. Wykonawca drugi, którego ofertę odrzuciłam złożył odwołanie. Czy przedłużam termin związania z ofertą.
Obserwuj wątek
    • kancelariazp.pl Re: Odwołanie 12.06.13, 23:38
      Zgodnie z art. 182 ust. 6 ustawy Pzp w przypadku wniesienia odwołania po upływie terminu składania ofert bieg terminu związania ofertą ulega zawieszeniu do czasu ogłoszenia przez Krajową Izbę Odwoławczą orzeczenia. Z kolei na podstawie art. 85 ust. 2 wykonawca samodzielnie lub na wniosek zamawiającego może przedłużyć termin związania ofertą, z tym że zamawiający może tylko raz, co najmniej na 3 dni przed upływem terminu związania ofertą, zwrócić się do wykonawców o wyrażenie zgody na przedłużenie tego terminu o oznaczony okres, nie dłuższy jednak niż 60 dni. W związku z powyższym, z uwagi na zawieszenie biegu terminu związania ofertą, zamawiający nie musi wzywać wykonawców do jego przedłużenia, choć może to uczynić. Taki przedłużony termin związania ofertę będzie jednak biegł dopiero po jego "odwieszeniu" (po ogłoszeniu przez Krajową Izbę Odwoławczą orzeczenia).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka