k.karen 05.11.09, 08:41 DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM, DZIEŃ DOBRY PODWÓRKO Chyba na mnie będziecie krzyczeć za otworzenie nowego wątku ale poprzedni był już taki dłuuuugi. Ale raz...kozie śmierć ! Witam Was z piosenką Ewy Bem Moda Na Niemiłość: www.youtube.com/watch?v=zrB7wzLA_JM Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hardy1 Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 05.11.09, 16:33 Który to dzisiejszy wątek? Karen czy Guerrilli? At...liczy się pierwszy...Karen była "szybsza" o minutę...więc tu się wpiszę W pracy - ufff...ze trzy dni pracy w jeden dzień pracy..dwóch wykonawców i trzeci "na telefonie"... Ale jedna poważna "zlecona" robota została zakończona, odbiór podpisałem...wreszcie moi podopieczni są w "tivi" Teraz następne robótki robione "w międzyczasie"...do końca roku kalendarzowego muszę pozamykać...pozamykam! A od stycznia sobie troszkę odpocznę, zmniejszę natężenie pracvy...znaczy się, mam nadzieję... I...hurra!...nawiew i nagrzewnica w aucie już działa I...tragedia!...kosztowało mnie to trzy setki zeta...co do jednego grosza... Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 05.11.09, 17:12 Witajcie mam problemy z siecią, co chwilę mnie z niej wyrzuca - bardzo słaby sygnał. Nie wiem jak będzie dalej. Przeczytałam Waszą rozmowę na wczorajszym Podwórku Nie mogłam się powstrzymać - zostawiam Dodatek specjalny "Podwórkowicza Codziennego" na osobnym wątku Do napisania Odpowiedz Link
hardy1 Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 05.11.09, 17:39 Czytałem, czytałem...to Ty tym pismakiem byłaś Maju?! Czy tylko znalazłaś gdziesik tę gazetę? No to i skomentowałem tamże...wielce wzburzonym będą... Na razie wszystkim ,będę wieczorem... Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 05.11.09, 18:11 Hardy, oczywiście, że ja zawsze byłam Redakcją "Podwórkowicza Codziennego", którego pierwsze wydanie ukazało się z okazji I rocznicy, a II czeka na obchody II. Ale obowiązek obywatelski nakazuje mi ujawnianie takich rzeczy jak podsłuchy i inne tego typu działania operacyjne. Stąd dodatek nadzwyczajny. Nie wiem czemu się awanturujesz. Ja bym sie raczej zastanowiła nad skandalicznym inwigilowaniem Podwórkowiczów. Przeciez my jako te aniołki jesteśmy!!!! Karen - dobra jesteś Komisję będę absolutnie popierać! Odpowiedz Link
k.karen Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 05.11.09, 18:24 Maju ! Zauważ proszę, że Hardy coś tam napisał i fiuuuu...no,no,no i coś za dużo płaci w tym warsztacie ! Ja się pytam komu i za co Tiaa...niby nagrzewnica a wyszedł przeciek ! A teraz nieskromnie pragnę zauważyć, że zdobyłam sobie dzisiaj 3000 post na Podwórku ! A gdzie gratulacje, hę ? No to sobie, tym razem zadedykuję tę piosenkę ale nie będę taka, zapraszam Wszystkich do wysłuchania tego wiekopomnego ...dzieła Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłej zabawy ( wybaczcie mi dzisiejszą głupawkę) www.youtube.com/watch?v=URgg7Setkic Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 05.11.09, 22:38 Wczorajsze szaleństwo owocuje dziś ciszą na forum? Śpijcie dobrze i miejcie spokojne, kolorowe sny Dobranoc Podwórko Odpowiedz Link
hardy1 Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 05.11.09, 23:34 Taka tu cisza o zmierzchu to i ja się nie wyłamuję i już mówię Wam wszystkim, moi mili - dobranoc Odpowiedz Link
guerrilla1 Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 05.11.09, 23:45 Tekst linka guerrilla Nie potrzeba wiele kredek, aby namalować słońce… Odpowiedz Link
hardy1 Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 06.11.09, 07:39 Hop hoooppp, cześć cześć...witajciEEEEeeeee...eeee tam...nikogo nie ma, od półtorej godziny pohukuję, grzecznie witam, nawołuję...a tu ciiiiszaaaa...nieee, nie jak makiem zasiał... szkoda maku...a jeszcze by wyrósł i zgłaszać nada by trzeba było w wiadomym miejscu, jeszcze przykrości...wiadomo, mak... lepiej maku nie trochać...nie ma chyba jeszcze nikogo, wszyscy smacznie śpią...same nocne Marki?! Jeeeesttt!!! Słyszę kogoś, ktoś odpowiada: ..."...eeeść,...eeeśśćć, ...itaaaajcccciiieee..." Hej hej! Kto mnie woła,kto już jest?! "...ejjj,...ejjj,...ooołłłaaaa, ...eeeesttt..." No dobra, słyszę...ale kim jesteś?!!! Twój głos jakby znajomy ale który to z Was? Nie mogę...połączyć znajomości głosu z żadnym z Was, moi mili...kto mnie odpowiada?! Odpowiedz Link
guerrilla1 Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 06.11.09, 08:24 Dzień dobry Hardy, Dzień dobry Podwórko dzień dobry Hardy Tak ładnie wołasz z samego rana Tym nawoływaniem przypominasz mi fragment IV księgi "Pana Tadeusza", koncert Wojskiego na rogu, kończący wielkie łowy. Opisujesz świetnie i tak jakoś dzisiaj sokjarzyło mi się, a siała baba mak nie wiedziała jak dziadek wiedział nie powiedział, a to było tak To już z dziecięcej zabawy. Nocnym Markiem jestem, ale raniutko wstaję, trochę ziewam ukradkiem jakoby nikt nie widział Już piątek od samej północy, więc po południu upragniony przez wielu weekend i więcej swogody, więcej czasu. Miłego dnia Hardy, według potrzeby i czasu zagospodarowania lub spedzania, miłego dnia Wszystkim Kawa ze śmietanką dzisiaj, jeszcze gorąca, parująca Tekst linka guerrilla Nie potrzeba wiele kredek, aby namalować słońce… Odpowiedz Link
hardy1 Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 06.11.09, 08:41 Witam...już prawie z południa...chyba blisko południa...bardziej na Wschód to już mają przecież popołudnie ...więc witam Guerrillo :- D I już mnie nie ma...chciałbym mieć trochę luzu którego życzysz :- D...ale to chyba dopiero po Nowym Roku...trzyma mnie ta nadzieja "przy życiu"... Witam a priori wszystkich jeszcze śpiących...i już wybywam... Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 06.11.09, 11:02 Witajcie .. Czy ktoś wie, co się dzieje z Maską? Mam nadzieję że wszystko ok.. Maju Podwórkowicz jak zawsze super, nie myślałaś nigdy o karierze dziennikarskiej?? Karen, Guerillo i wszyscy Którzy Nadejdą, Miłego Dnia.. Odpowiedz Link
k.karen Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 06.11.09, 12:29 Dzień dobry Wszystkim Witajcie, Guerrillo, Maju, Hardy, Ulissesie i Kto jeszcze zajrzy... Masko Co z Tobą?! Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 06.11.09, 16:34 Witajcie Wszysscy Też się niepokoję, co z Maseczką - nigdzie się nie pojawiła, na poczcie pusto.... To do niej niepodobne, zeby tak znikać bez słowa...Wie, że się niepokoimy. Mam nadzieję, że jest tak zajęta Klasyką i przygotowaniami Rocznicowymi, że straciła poczucie czasu...ale wolałabym, żeby się odezwała. Maseczko!!!!!!!!!! Odezwij się!!!!!! Odpowiedz Link
m.maska Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 06.11.09, 16:42 Ciiiii.... Maju... nie krzycz tak glosno.... Troche w tym racji co tutaj piszesz... Dobrego popoludnia Wszystkim Wraz.. Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 06.11.09, 16:47 No , nareszcie... Cześć Masko, witaj Maju.. Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 06.11.09, 16:50 No, nareszcie... Witaj Masko, witaj Maju.. Odpowiedz Link
maja-z-podworka Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 06.11.09, 18:31 Nie krzycz...nie krzycz...A moje nerwy zszarpane?! Ale tak sobie pomyslalam, że "Klasyki" nie ma...tzn. nie jest dostępna, więc pewnie nad nią pracujesz. Powiedz mi Maseczko jak to jest, że Julenka, Podwórkowicz i Zaproszenie są jakby wydzielone na watku? I co znaczą te cyferki 1 i 2 przy nich? To Twoja robota, a ja nie wiem nawet gdzie tego szukać Odpowiedz Link
m.maska Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 06.11.09, 19:18 Maju ja Ci zostawie instrukcje obslugi czerwonych szpilek pod kamieniem Odpowiedz Link
k.karen Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 06.11.09, 19:21 Cisza taka...ale czasem też potrzebna. Masko Pozdrawiam No to coś Wam zagram...hmmm nie wiem tylko czy to lubicie? Urszula Dudziak - Papaja www.youtube.com/watch?v=zWSfiVp0vYA&feature=related Odpowiedz Link
guerrilla1 Re: 5. XI. Nowy dzień :-) 06.11.09, 20:44 Dzień wieczór Podwórko Maseczko, czytałam i zaczęłam się niepokoić, że coś nieplanowanego Ci wypadło, alibo coś ińszego, cieszę się, że już jesteś Tak na wieczorny uśmiech dla dziewcząt które są jak ona Cisza Karen jest potrzebna nieraz do zebrania myśli... Posłuchałam Urszuli Dudziak, śpiewa bardzo wysoko, to specyficzna nuta. Gdy słucha się jej na koncertach, jest jak wulkan pełna energii, uśmiechnięta i bardzo sympatyczna. Na dzisiaj wieczór, podleciało mnie na starszą ponadczasową muzę. Słuchając można odpocząć, zrelaksować się, poukładać myśli (oczywiście jak wymagają układania))))) Tekst linka Tekst linka Tekst linka Na razie moi mili Miłego wieczoru, odpoczynkowego według uznania i możliwości spędzania guerrilla Odpowiedz Link
m.maska Naszym Poetom 06.11.09, 20:35 Juz dzisiaj dedykuje Naszym Poetom Krzysiowi ef, Ulissesowi, Krystkowi... te oto piosenke... niech pozostaja zawsze w Naszym poblizu.. Gleboki Uklon dla Was.. a do tego grona dzisiaj jeszcze zalicze tego najmlodszego Wierszoklete Wesolka: Kogucika... Poeci nie zjawiaja sie przypadkiem Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: Naszym Poetom 06.11.09, 20:47 Kochana Maseczko - z tym "najmłodszym", to ja bym jednak polemizował , ale dzięki za uznanie. Odpowiedz Link
m.maska Re: Naszym Poetom 06.11.09, 21:07 Witaj Koguciku... najmlodszy stazem - to na pewno!!! a wiekowo??? hmm.. no moglbys sie pomylic.. do tej pory najmlodszy byl Krzys ex fabula - takie jego pelne miano. Musicie juz miedzy soba zdecydowac, ktory bedzie w przyszlosci Beniaminkiem... bo tak sie sklada, ze Krzys ef byl od pierwszego dnia na Podworku, wtedy jako Usmieszek.. takie wspominki.. Ale to dochodzenie Majki w sprawie jajek i hoplitow - ja sie musze w to wczytac, ona nam tu cos szykuje. Nawet sie nie zastanawiam czym to pachnie.. jesli chodzi o zblizajace sie obchody.. Odpowiedz Link
hardy1 Re: Naszym Poetom 06.11.09, 22:26 Cześć wieczornie Wszyystkim O co się martwiliście? O Maskę? No co Wy...ja wcale...przecież Maska jest odpowiedzialna...jakby przeszła "na drugą stronę cienia" to by nas o tym poinformowała...prawda Masko? A jakby zachorowała to tym bardziej Zaś co się tyczy "kto jest najmłodszy podwórkowiczowo czy też metrykalnie..." to nie jestem władzien rozstrzygnąć...zwłaszcza w drugiej rzeczonej sprawie... Natomiast mogę chyba autorytatywnie stwierdzić że jestem najwcześniej urodzony...bo jeszcze w ubiegłym millennium A Wy wszyscy...tylko w ubiegłym stuleciu Czyż nie mam racji?! Więc dbać o mnie, seniora rodu... Odpowiedz Link
guerrilla1 Re: Naszym Poetom 06.11.09, 23:15 Maseczko, czytam...czytam i hmmm, nie zastanawiam się co Majeczka szykuje Co do bycia na podwórku, od kiedy...to nie wiem, czy wiesz Maseczko, ale też byłam od pierwszego dnia powstania Podwórka. Edyta Gepert to jedna z najlepiej śpiewających polskich piosenkarek, w swoim repertuarze ma kilka perełek......... Cudowna piosenka, chyba to jest tekst Włodzimierza Wysockiego. Jak słucha się to tylko zamknąć oczy i słuchać, każda z nich jest wyjątkowa, choć słowa są proste, to zarazem w tej prostocie zawierają głębię, trafiają w sedno. W tym klimacie Idź swoją drogą- Janusza Kofty guerrilla Odpowiedz Link
m.maska Re: Naszym Poetom 07.11.09, 00:14 Hardy...tylko bez licytowania, kto, co i kiedy. Guerrilla.. ja tam nie wiem, mnie pierwszego dnia na P. nie bylo.... bo tak po prawdzie... to tego pierwszego dnia a bylo to w zamierzchlych czasach przed dwoma laty 07.11.07 - to Ulisses napisal post i to bylo chyba po godzinie 22, otworzyl nim nowy watek i dopiero nastepnego dnia, ktos o ile mnie pamiec nie myli, niejaka aleksandra, ten watek kontynuowala... hihihi, ale jak na przemyslnego Ulissesa przystalo, ktory pisal juz od wielu tygodni na forum, to jednak poczul, ze ten WATEK bedzie historycznym i wyjatkowym, niewiele w tamtym czasie dbal o niego, nadal bywal na innych politycznych i zapraszal na Podworko, tym sposobem, jak to juz w ubieglym roku stwierdzilam znalazlam sie i ja na Podworku 8.11. - chociaz juz od poczatku niemile widziana, przez nautke kocice, ktora wiedziala - co zdradze Wam tylko w tajemnicy, wiedziala na 100% - bo miala na to dowody, ktore koniecznie chciala wielu osobom pokazac, ze ja.... no.... ze ja... jestem... na 100%... z Torunia... a w ogole, to jestem Tadeuszem Rydzykiem we wlasnej osobie i ilekroc mi sie przypomina tamten czas... wtedy robi mi sie naprawde wesolo... PODWORK-u skladam najlepsze Zyczenia Urodzinowe..... a na rece Ulissesa podziekowanie za prezent jaki NAM wszystkim uczynil - zakladajac GO... Odpowiedz Link
hardy1 Re: Naszym Poetom 07.11.09, 01:03 Hura Hura hura! To już dwa lata Podwórka Wszystkim Wam moi mili (i samemu sobie też )wszystkiego najlepszego i dalszego miłego pobytu wspólnego... Te dwa lata wiele mi dały...a zwłaszcza Was...dziękuję wszystkim PS.W takim dniu nie będę się licytował, Masko Dobranoc Odpowiedz Link
1agfa Re: Naszym Poetom 07.11.09, 20:38 Za Hardym powtórzę: hurrrah! Hej - hurra! Juz dwa lata!, aż dwa lata, Ulissesie? Kiedy to powiedzieć głośno, dopiero w pełni dociera do świadomości...DWA LATA! I jak to na podwórku, działo się wiele, niczym na łodzi w morzu: słońce, sztormy, deszcze, mgła, i znów słońce na zmianę; działo się wiele, a łódź płynie... Juz trzeci rok się rozpoczyna Nie mogłem sie nie wpisać, "zdrowiem" kompa, co na ostatnich jest nogach, ryzykując . Ale jakże to tak, nie zajrzeć na Podwórko w taki dzień?! Pozdrawiam Wszystkich Poetów, Poetki, Twórców, co z Podwórka miejsce do złapania oddechu i pokazania piękna uczynili Dziekuję. Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: Naszym Poetom 08.11.09, 14:51 Ręka a gdzie to aż, dokąd człowiek dosięgnie ? Ech, ręce mieć nieprzykrótkie do podania chleba Dopiero spojrzałem i ( cóż i po co owo ukrywać ) wzruszyłem się. Fakt, troszkę popisaliśmy, czasem lepiej, często gorzej, ale zawsze o tym, co myślimy, co czujemy. AL jest wspaniała i... kobieca tak bardzo, że chyba tylko ja nie nabrałem się onego czasu na męski nick na innym wątku Wspaniała, niepowtarzalna jest też Czarodziejka, Poetka całą swą postacią. Wspaniały jest też Wściekły, absolutny Mistrz Słowa na forum. Było zatem, i jest, kogo podpatrywać. Ode mnie, dla zainteresowanych, najpiękniejsza wersja Pieśni dla Wołodii w wykonaniu Żaneczki Biczewskiej : Tekst linka Odpowiedz Link
krzys.ltd Re: Naszym Poetom 08.11.09, 15:13 ps. tematycznie - Polowanie na wilki, Wysockiego, w kapitalnym wykonaniu : Tekst linka Odpowiedz Link