15.03.15, 09:59
przedwyborczej propagandy.

No bo, żeby wciskać czytelnikom a zarazem potencjalnym wyborcom aż tak bezczelny kit?

www.praca.pl/poradniki/rynek-pracy/wskaznik-dobrobytu-wzrosl-o-0,5-pkt-czy-w-polsce-zyje-sie-coraz-lepiej_pr-1391.html
www.praca.pl/poradniki/rynek-pracy/pieniadze-na-wlasny-biznes-dawno-nie-bylo-tylu-mozliwosci_pr-1390.html
Jak tak dalej pójdzie, to jutro przeczytamy pewnie, że w polskich szpitalach podaje się kawior 3 razy dziennie, a nawet zupkę i drugie danie.

NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA TE PRZEDWYBORCZE OSZUSTWA!
Obserwuj wątek
    • damakier1 Re: Siła 15.03.15, 17:59
      Ale, że co? Uważasz, że te dwie zalinkowane informacje są nieprawdziwe?
      • wscieklyuklad Re: Siła 15.03.15, 18:31
        Oczywiście, że wierzę, ale ileż jest zgorzknialców przepełnionych żółcią, którzy z uporem dzięcioła i nie wiadomo po co, doszukują się w naszym kraju wyłącznie destrukcyjnych aspektów życia codziennego i trąbią wyłącznie o nich.
        Do takich niereformowalnych głąbów kapuścianych nie trafia żadna informacja, która dowodzi, iż równie wiele jest akcentów budujących i świadczących o tym, że mamy czym się chlubić.
        Kiedyś pewna nieszczęsna nautka jako jedyne wspomnienie z pobytu w naszym kraju, przytaczała rzekome odchody psie na otaczających trawnikach. Jeden z "podwórkowiczów" był przejazdem w tej mieścince i fotograficznie udowodnił, iż jest ono co najmniej warte promowania pod względem inwestycji w zieleń i miejsca spacerowe.
        Nauta o mentalności głąba kapuścianego za nic nie dopuści do siebie informacji optymistycznych/pozytywnych. Będzie wiecznie jojcył.
        Człowiek rozumny tym się różni od kapuścianego głąba, że potrafi wartościować.
        Głąb kapuściany zawsze jest na analitycznym dnie. Ot prosty przejaw tępoty i braku myślenia kategoriami.
        • ulisses-achaj Re: Siła 15.03.15, 23:36
          Zawsze znajdzie się jakiś Bredzidołek, WU... smile smile a ludność tam prosta, więc wzgląd miej.. smile
          • tan.nawe Re: Siła 15.03.15, 23:59
            Bredzidołek! Cuuudne! big_grinbig_grinbig_grin. Właśnie się z takiego jednego wygrzebalam. big_grin
            • ulisses-achaj Re: Siła 16.03.15, 00:04
              smile Naprawdę? A to serdecznie gratuluję. Zawsze to lepiej późno niż wcale smile Tylko po co tam było siedzieć? smile
              • tan.nawe Re: Siła 16.03.15, 00:38
                ulisses-achaj napisał:

> smile Naprawdę? A to serdecznie gratuluję. Zawsze to lepiej późno niż wcale smile T
                > ylko po co tam było siedzieć? smile

Fascynacja... innością? wink Rodzaj wyzwania? smile
                • ulisses-achaj Re: Siła 16.03.15, 03:31
                  smile smile smile
                  • klara_izydor Re: Siła 16.03.15, 12:50
                    ulisses-achaj napisał:

> smile smile smile

Ojej,jaka z tej Tannawe rogata dusza!Ojejejej...smile smile wink
                    • tan.nawe Re: Siła 16.03.15, 14:29
                      klara_izydor napisała:

> Ojej,jaka z tej Tannawe rogata dusza!Ojejejej

Gdzie mi tam do Ciebie, Klaro-Izydorze! wink
                      • klara_izydor Re: Siła 16.03.15, 18:37
                        "Zbuntowany anioł" - Dziecko oglądało kiedyś taką brazylijską operę mydlaną.
                        Z rozpuszczonymi włosami i w sukience - dziewczę było aniołem.A w czapeczce - daszkiem do tyłu - była zbuntowana.
                        Bo najważniejszy jest jasny przekaz dla widza i czytelnika : Jestem aniołem,a buntuję się w dni nieparzyste od 16.00 do 24.00.wink
                        • ulisses-achaj Re: Siła 16.03.15, 18:39
                          A zasadniczo to o co Ci chodzi, droga Klaro? smile
                          • tan.nawe Re: Siła 16.03.15, 18:48
                            Chodzi o monopol na buntowniczość i rogatość. wink
                            • klara_izydor Re: Siła 16.03.15, 18:52
                              tan.nawe napisała:

> Chodzi o monopol na buntowniczość i rogatość. wink
                              Też smile
                              A poza tym - o dobrą zabawę na forum - te zadęcia,przegięcia i niuanse....
                              • tan.nawe Re: Siła 16.03.15, 19:08
                                I chodzi o przekaz: "kim jest tan.nawe?" wink
                                Według sąsiadek zza płota - to C-K
                                Według Klary - to sorellina
                                • hardy1 Re: Siła 16.03.15, 19:13
                                  .. a według mnie - to jest "tan.nawe".
                                  ... ale jak ktoś wbije sobie coś w głowę i wszędzie widzi "podchody, obchody, spiski i inne miski" - to dla takiego nawet wieża jest w rzeczywistości dziurą w powietrzu smile
                                  • tan.nawe Re: Siła 16.03.15, 19:14
                                    smile
                                    • wscieklyuklad Re: Siła 16.03.15, 19:35
                                      To jak już sobie wyjaśniliśmy, co było do wyjaśnienia, to może powróćmy do motywu wyjściowego.

giznet.pl/polska-rozpoczyna-przemyslowa-produkcje-grafenu/
                                      Tym razem patent wypalił i może nas wywindować ekonomicznie na poziom trudny do wyobrażenia.
                                      Japonia będzie nam buty czyścić.
                                      I to Hameryka będzie nam robić łaskę, a nie my Hameryce.

Pod jednym warunkiem - że ten artykuł nie jest kolejną próbą mydlenia oczu zniewolonemu narodowi.
                                      • hardy1 Re: Siła 16.03.15, 20:36
                                        Też czekam na przemysłową produkcję polskiego grafenu. Wreszcie poszły na to przyzwoite pieniądze z rządu.
                                        Zobaczymy za pół roku, może rok. Później może być za późno, kto inny wejdzie na rynek światowy. Jeżeli będziemy to my (a jest naprawdę szansa), będę bardzo się cieszył.
                                    • ulisses-achaj Re: Siła 16.03.15, 20:25
                                      PS Cieszę się, że spodobał ci się mój twór językowy ... smile
                                      • tan.nawe Re: Siła 16.03.15, 20:31
                                        ulisses-achaj napisał:

> PS Cieszę się, że spodobał ci się mój twór językowy ... smile

Bredzidołek to "twór” genialny! smile
                                        • k.karen Re: Siła 16.03.15, 21:01
                                          Bredziołek - świetne określenie Ulissesie big_grin big_grin big_grin
                                          • sorel.lina Re: Siła 16.03.15, 21:09
                                            BREDZIDOŁEK, Karen! big_grin
                                            • k.karen Re: Siła 16.03.15, 21:29
                                              To nie ja wymyśliłam BREDZIOŁKA, Sorellino. Ulisses jest twórcą big_grin
                                              • sorel.lina Re: Siła 16.03.15, 21:38
                                                k.karen napisała:

> To nie ja wymyśliłam BREDZIOŁKA, Sorellino. Ulisses jest twórcą big_grin

Wiem, że nie Twoje! big_grin
                                                Ale to nie Bredziołek, tylko Bredzidołek! big_grinbig_grinbig_grin
                                                Grajdołek dla bredziołków! big_grin
                                                • k.karen Re: Siła 16.03.15, 22:06
                                                  big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin

Czas u mnie na okulary big_grin big_grin big_grin
                                • tan.nawe Re: Siła 16.03.15, 19:13
                                  P.S. No i o względy Kichonora-Vidavila chodzi. smile Chyba najbardziej o to. smile
                                  • klara_izydor Re: Siła 16.03.15, 19:35
                                    Zdecydowanie najbardziej o to smile
                                  • ulisses-achaj Re: Siła 16.03.15, 20:22
                                    A to ja się nie wtrącam, albowiem za duża to dla mnie konkurencja ... smile
                                    • klara_izydor Re: Siła 17.03.15, 19:44
                                      ulisses-achaj napisał:

> A to ja się nie wtrącam, albowiem za duża to dla mnie konkurencja ... smile
                                      >
                                      To prawda.Bo on ma to coś,czego nie masz Ty.
                                      I nie jest to kot smile
                                      • wscieklyuklad Re: Siła 17.03.15, 20:37
                                        Codziennie zasypywani jesteśmy kolejnymi przykładami polskiego geniuszu!
                                        Ot choćby dzisiaj taka budująca i budząca zazdrość zagranicy (za granicą) nowinka:

www.radiozet.pl/Rozrywka/O-tym-sie-mowi/Pizza-prosto-z-mobilnego-pieca-polski-wynalazek-podbija-swiat-00002422
                                      • ulisses-achaj Re: Siła 17.03.15, 21:08
                                        Ty też masz coś, czego nie mam ja... smile Takie życie. smile
        • damakier1 Re: Siła 16.03.15, 00:18
          wscieklyuklad napisał:

> Oczywiście, że wierzę, ale ileż jest zgorzknialców [...]

Dziękuję za wyjaśnienie. Tak myślałam, że to raczej kpina z przepełnionych żółcią zgorzknialców, ale nie byłam pewna smile
          • hardy1 Re: Siła 16.03.15, 19:09
            smile
            I tyle smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka