zuzia_1983 19.09.14, 10:14 Witam, rozważam kupno mieszkania w wieżowcu przy ul.C.K.Noriwda. Większość znajomych straszy karaluchami w wieżowcu. Jak to jest z tymi karaluchami na Norwida? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszkanieczbloku Re: Karaluchy 19.09.14, 11:06 Jest ich całe mnóstwo, zwłaszcza w mieszkaniach od strony zsypu... Ogólnie to walka z wiatrakami..na pionie zawsze trafi się jakiś "Brudas" i nawet jak u siebie je skasujesz, za jakiś czas przylezą od innego. Taki urok wieżowców, polecam raczej niską zabudowę! Odpowiedz Link Zgłoś
bronka777 Re: Karaluchy 19.09.14, 11:17 Zuzia to loteria.... u nas kiedyś były bo sąsiad miał dość specyficzne podejście do higieny :-) sąsiada juz nie ma, wiec wreszcie jest spokoj od wielu miesięcy... jeśli mieszkanie Ci się podoba to robalami bym się nie przejmowala, dasz sobie rade.... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_1983 Re: Karaluchy 19.09.14, 13:23 Dzięki za odp! Mieszkania od strony zsypu to 3-pokojowe? Na Norwida tyle karaluchów? Koleżanka mieszka w wieżowcu na Leśnej i mówiła, że u niej ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: Karaluchy 19.09.14, 16:28 każda klatka i pion inny..... W wieżowcach na Sobieskiego w jednej klatce nie ma w żadnym mieszkaniu, a w klatce obok wszyscy narzekają na małych przyjaciół... Chodzą pionami i to czasem właśnie indywidualne podejście bloków Odpowiedz Link Zgłoś
marbart001 Re: Karaluchy 19.09.14, 18:55 Witam.My mieszkamy w wieżowcu na 8 piętrze w okolicy o której piszesz.Adresowo przypisani jesteśmy do Sowińskiego.3 lata minie za miesiąc jak mieszkamy,karalucha nie widziałem w tym mieszkaniu na oczy.Być może pomogło to że przed przeprowadzką po remoncie zapiankowaliśmy rury w pionie oraz w wentylacji są kratki z siateczkami.Mieszkamy od strony zsypu (m-4).Jeszcze jedna zaleta na te piętro komary nie dolatują:)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kubabig Re: Karaluchy 20.09.14, 19:23 Masz dwa wyjścia. Kup kota i regularnie odprusaczaj mieszkanie. Ja natomiast rozebrałem cały ekran w kuchni i wszystko uszczelniłem dużą ilością pianki montażowej, od tamtej pory żadnego nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: Karaluchy 21.09.14, 12:18 Kot i odprusaczanie nie idą w parze. Preparaty odprusaczawujące mogą być skuteczniejsze przeciwko kotu niż prusakom Odpowiedz Link Zgłoś
ggpost Re: Karaluchy 22.09.14, 21:39 Mieszkam przy Norwida, mieszkanie przy zsypie. Po zamieszkaniu, jakieś 3 lata temu, były problemy z prusakami. Uszczelnianie nie pomagało. Gdzieś to cholerstwo przechodziło. Inna sprawa że były w całym bloku. Zamówiliśmy dezynsekcję. O tego momentu stopniowo znikały. Potem w całym bloku zrobili pryskanie i można było odetchnąć z ulgą. No i tak jest w zasadzie do dzisiaj. Czasem jakiś maruder się pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś