mahtab1 07.05.10, 12:11 Bardzo podoba mi się sukienka Panny Młodej oraz dodatki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bawarska Po co? 07.05.10, 14:33 Wszystko rozumiem, było fajnie. Ale po co zamieszczać takie blogowanie na stronie gazety? Przecież to nie jest artykuł, list do redakcji także nie... Nie rozumiem, to nie ma już o czym pisać? Chętnie czytam "Wysokie obcasy", ale chyba przestanę, gdy zamiast artykułów pojawiać się będą artykuły jak z prywatnych blogów. Ani tam problemu... ani porady... zdjęcia nie za dobre.... Jestem rozczarowana Co mnie obchodzi ślub tych ludzi? Może porozmawiajmy ogólniej o ślubach cywilnych, konsekwencjach braku ślubu kościelnego w Polsce, ludzkich wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
agalidtke Nasz ślub 08.05.10, 10:17 Na szczescie zasluguje lkkazdy, niezaleznie od wieku... Pozdrawiam , AGa Odpowiedz Link Zgłoś
arnika77 Nie wiocha? 09.05.10, 15:11 A zawody z piciem wódki i tańce za kasę wyciąganą od gości to nie wiocha? Wiocha i to jaka! Odpowiedz Link Zgłoś
fufunia81 żadnej wiochy,ale... 10.05.10, 11:46 żadnej wiochy, ale zbieranie pieniędzy za taniec było... jak za starych, dobrych wiejskich czasów ;-) nawet na zapadłych wsiach zbieranie kasy od gości w czasie wesela jest już totalną "wiochą" ;-) uprzedzam komentarze: wiem, bo ze względu na rodzine i na takich "wiejskich" weselach bywam Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel9 Re: żadnej wiochy,ale... 10.05.10, 13:45 No tak, ślub cywilny ale z wiejskimi oczepinami. Odpowiedz Link Zgłoś
cappuchino Re: żadnej wiochy,ale... 13.06.10, 23:45 Dziewczyna pisze fajny, optymistyczny list, że miała cudne wesele, że jest szczęśliwa... To należy jej tak "po polsku" odpowiedzieć, a co, niech się tak nie cieszy... Pani Olgo, uśmiechnęłam się czytając ten list. Życzę szczęścia! Odpowiedz Link Zgłoś
fioolkaa Nasz ślub 10.05.10, 19:06 kiecka okropna, znajoma miała identyczną tylko niebieską na studniówce. sorry, ale panna młoda nie nie bawi się na balu maturalnym i nie ma 18 lat Odpowiedz Link Zgłoś
dkrato Nasz ślub 06.06.10, 17:51 Podoba mi się pomysł na to wesele, sukienka bepretensjonalana, nastrój takiż, choć jak na mój gust mogłoby się obejść bez wyciągania kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
sroka75 nt. wiochy 06.06.10, 22:27 Sądzę, że mówiac "żadnej wiochy" autorka miała ewidentnie na myśli muzykę, która była na tym weselu grana ( i wcle się nie dziwię, bo ją pod tym względem rozumiem - te weselne zespoły i ich repertuar też mnie przyprawiają o rozpacz).A tu co poniektóre panie tak się tą "wiochą" przejęły i zapowietrzyły, że szbciutko dziewczynie wyciąnęły "wiejskie" zwyczaje weselne, które na tej uroczystości były ( a panna młoda jak widać miała je w planach)ot...takie bezinteresowne "podsrywanie"...bo ktoś miał czelność mieś fajny pomysł na własne wesele...ehh... Odpowiedz Link Zgłoś
kika_19 Re: Nasz ślub 08.06.10, 16:22 żadnej wiochy, ale ślub cywilny = tylko rozwodnicy :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Nasz ślub 14.06.10, 08:30 Myślałam, ze będzie coś głębszego, a tu opis imprezy. A że w obecnych czasach dominuje przerost formy nad treścią, a tym samym śluby + wesela to raczej eventy, to też artykuł (o, nie, nie artykuł- wspomnienie prywatne) w ogóle mnie ani nie zdziwił, ani nie zadziwił, ani nie wzruszył, nie zmusił do refleksji... Wszystkie działy GW schodzą na psy... Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Nasz ślub 15.06.10, 20:25 Najbardziej rozczuliło mnie zdanie " pary które poznały się dzięki nam ZMUSILIŚMY do udziału w TZG". Na wsi jak zmuszają do przepuszczania jajka przez nogawkę to szczyt wiochy, a tu proszę- nowość:P Butz kiepsko dobrane, sukienka ladna. Odpowiedz Link Zgłoś