agressiw 28.06.10, 22:51 błagam ! proponuje obejrzeć "małe piękności " -nic bardziej dobitnie nie przedstawia ,ze różowy to nie kolor ,a sposób postrzegania świata! to szufladka w którą ładują mamy swoje dzieci ,a te dzieci zarażają dalej ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
watersnakes2 Re: Róż wstydliwy 29.06.10, 06:27 A ja proponuję nie obwiniać koloru o nieudolność wychowawczą. Odpowiedz Link Zgłoś
minkat Re: Róż wstydliwy 29.06.10, 19:33 Slabo mi sie robi jak czytam takie bzdury. Znam cale mnostwo inteligentynch malych kochajacych rozowy dziewczynek. Mierzac miara doroslych sa glupie i dziecinne, ale to przeciez dzieci i jak najbardziej im wolno. Jak dorosna (i sila rzeczy zmadrzeja)i stwierdza, ze bieganie w rozowym od stop do glow jest okropne(bo jest, tak samo jak w zoltym, czarnym, czerwonym i zielonym itd), to przestana chciec go nosic i koniec. Czy przez to, ze nie beda ubierac sie na rozowo wzrosnie im IQ? Nie rozumiem dlaczego niektore matki robia dzieciom pranie mozgu i programuja je na ocenianie innych dzieci w zaleznosci od ichulubionego koloru, znaczy rozowy- idiotka, granatowy inteligentna dziewczynka, czy jak? Trzeba byc prymitywna idiotka, zeby jako dorosla kobieta w cos takiego wierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
duniaraskolnikow Re: Róż wstydliwy 29.06.10, 20:12 minkat, zgadzam się w całości z twoim komentarzem.nic dodać nic ująć. Ciekawe tylko co złego się stało w dzieciństwie tych mam walczących z kolorem różowym. Jakikolwiek kolor nosiły, nie wpłynęło to dobrze na ich myślenie:/ Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitos Re: Róż wstydliwy 30.06.10, 10:14 Masz rację na 100%; ja znam całe stado takich "idiotek"; od pierwszego zdania podkreślają, że ich córeczka nienawidzi różowego, na widok Barbianek wymiotuje; masakra jakaś; czasem to śmieszne a czasem tragiczne; mam wrażenie, że dla tych osób sam fakt, że to dziewczynka ("nie urodziły mężowi syna") to już problem; ja lubię różowy kolor, optymistycznie mi się kojarzy; moja córka ma ubrania w wielu kolorach, w tym również różowe i mam w d.. co o tym myślą samozwańcze intelektualistki, których głównym życiowym problemem jest kolor różowy i jeo wpływ na rozwój dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
agressiw Re: Róż wstydliwy 02.07.10, 10:52 > > Trzeba byc prymitywna idiotka, zeby jako dorosla kobieta w cos takiego wierzyc. > Z całym szacunkiem (Tak dla kontrastu) chyba tu kogoś poniosło. Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Róż wstydliwy 02.07.10, 00:23 Zgadzam się z tym, że mnie np. wkurza to, iż wszystkie zabawki dla dziewczynek pakowane są w różowe pudełka. Niech dziewczynka nosi różowe sukieneczki, ale nie narzucajcie jej, producenci, różowych zestawów fryzjerskich, różowych domków, różowych opakowań WSZYSTKIEGO. Jest wiele wesołych kolorów, które lubią dzieci - żółty, pomarańczowy, błękitny, zielony, a wszędzie tylko ten róż i róż. Odpowiedz Link Zgłoś
olesia10 Róż wstydliwy 02.07.10, 10:30 Moja córka ma już 23 lata, od zawsze nie lubi koloru różowego (i pochodnych) oraz zupy pomidorowej, którą podobno lubią wszyscy. Nie wiem z czego to wynika, nigdy nie sugerowaliśmy, że kolor jest be, a zupa zawsze była obecna w naszym menu. I tak jej zostało, niestety, ale przecież każdy ma jakieś dziwactwa, nigdy nie robiliśmy z tego sprawy narodowej. Ona po prostu tak ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
agressiw Róż wstydliwy 02.07.10, 10:46 nie chodzi o kolor sam w sobie tylko o podejście rodziców i producentów . Mnie dobija fakt ,że jak chce kupić coś dla córki to mam możliwość wyboru -różowy a różowiutki ..Gdybym miała chłopca zapewne miała bym ten sam problem z niebieskim .Nie sprzeciwiam się kolorowi tylko temu ,żeby wtłaczać dzieci w konkretnie role np dziewczynki królewny(różowiutkiej) .Chcę aby moje dziecko same zadecydowało czy pokocha róż czy nie .Zaczyna się od kolorów a kończy na mężczyznach którzy nie potrafią umyć kibla ,i kobietach wtłoczonych w rolę matki polki sprzątającej .A najgorsi w tym wszystkim są rodzice którzy za pomocą dzieci realizują swoje chore ambicje . Odpowiedz Link Zgłoś