Dodaj do ulubionych

Lekarstwo na tożsamość

03.02.11, 08:25
takich rzeczy sie nie pisze :D . chyba ze to fikcja.
Obserwuj wątek
    • mlody-voltaire Lekarstwo na tożsamość 03.02.11, 18:28
      takiej fikcji też się nie pisze.
    • williamadama Pytanie 04.02.11, 00:11
      Prosze o wytlumaczenie tych wypocin, bo ich zwyczajnie nie rozumiem. Czy Szczepkowska chwali sie, czy zali?
      • mnbvcx Re: Pytanie 04.02.11, 09:05
        tego rodzaju forma nazywa sie anegdota. wiecej informacji bez trudu (mam nadzieje) znajdziesz w internecie.
      • akacja59 Re: Pytanie 04.02.11, 23:06
        williamadama napisał:

> Prosze o wytlumaczenie tych wypocin, bo ich zwyczajnie nie rozumiem. Czy Szczep
        > kowska chwali sie, czy zali?

Mogę wytłumaczyć. Szczepkowska się nie chwali ani się nie żali. W zabawny sposób opowiada o tym jak wielu ludzi ma problemy z byciem sobą. Nazwanie tej zgrabnej anegdoty "wypocinami" udowadnia, że williamadama rzeczywiście masz problemy z rozumieniem. Nie wiem tylko, dlaczego masz o to pretensje do Szczepkowskiej? Co ona zawiniła? Może zacznij ćwiczyć czytanie ze zrozumieniem od "Na jagody" albo "Nasza szkapa". Powodzenia życzę.
        • naels Re: Pytanie 05.02.11, 14:22
          Akacja, przykro mi, ale twój przedmówca ma troche racji. Dobra, "wypocinami" bym tego felietonu nie nazwala, ale "zgrabna anegdota" to gruba przesada w druga strone. Poruszony problem jest rzeczywiscie wazny i interesujacy, ale anegdota jest zdecydowanie niezgrabna i niewiarygodna. Zabawna tez nie jest, przynajmniej dla mnie - jestem juz w takim wieku, ze nie smieszy mnie humor "toaletowy".
          • mala.agni Re: Pytanie 06.02.11, 20:47
            naels - smarkulą nie jestem ;), ale ta historyjka mnie bawi; nie przez wzgląd na puentę
            Nie mamy tu może jakiejś super głęboko ukrytej i niezwykle odkrywczej zarazem metafory, ale wystarczającą, żeby uśmiechając się, pomyśleć, jakie to smutne.

I tyle, nie dopisujmy dodatkowych znaczeń. Pani Szczepkowska, pisz Pani dalej, bo masz Pani lekkie pióro, fajne poczucie humoru i cudowny DYSTANS.
            • emmalia09 Re: Pytanie 12.02.11, 22:27
              Również nie całkiem zrozumiałam tę anegdotę i niezbyt mnie ona rozbawiła, ale może dlatego, że nie spojrzałam na autorkę i spodziewałam się kolejnego artykułu o tematyce psychologicznej ;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka