Dodaj do ulubionych

Moralność na prąd

24.07.06, 12:15
Baju, baju pani Kinio. Zapomniała pani już lekcji fizyki z podstawówki? Tych
obrzydliwych heteronormatywnych zajęć, na których pokazuje się proste
doswiadczenia z dziedziny elektrostatyki? No chyba, że chodziła pani do szkół
humanistycznych i obrzydzeniem napawały panią te wszystkie heteronormatywne
fizyki, biologie, matematyki - wtedy pani uraz (czy raczej disability) jest
zrozumiały.

Otóż w mojej szkole wszyscy: i dziewczynki, i chłopcy uwielbiali te
doświadczenia z elektrostatyki, wszyscy się przepychali, żeby być pierwszym
podłączonym i pierwszą podłączoną do maszyny elektrostatycznej i poczuć to
dziwne mrowienie w placach, zobaczyć jak włosy stają dęba na głowie. Nie muszę
dodawać, że wszyscy z jednakową ochotą zajmowali miejsca zarówno podłączonych
do maszyny elektrostatycznej, jak i tych kręcących korbką i generujących
stosowną różnicę potencjału. Oczywiście pod kontrolą nauczycielki (może nie
powinienem o niej wspominać, bo tacy "intelektualni" siepacze jak pani mogliby
ją oskarżyć o jakiś mocheryzm czy niedajmatkonaturo utrwalanie stereotypów
bezpłciowych).

To piękne, proste doświadczenia dające przedsmak PRAWDZIWEJ NAUKI. Tak jak
obserwacje pantofelków w sali obok i oglądanie modelu zaćmienia w kolejnej sali.

Cóż, tak jak nie odmawiam Senyszonowej prawa do plecenie debilizmów (jakby się
przerzuciła na wiklinę, byłaby już milionerką), tak z rezerwą podchodzę do
debilizmów Cymańskiego błazna. To jednak jedna sprawa sprawa, bowiem to co co
pani napisała jest obrzydliwe. Nie wiem czy jest skutkiem pani nieuctwa, czy
zamierzonego kłamstwa: zrównała pani (bo nie błazen Cymański) tylko pani,
doświadczenie Milgrama (kontrowersyjne z jednej strony i dające absolutnie
ważne dla psychologii wyniki) z podstawowymi dającymi dzieciakom wielką frajdę
eksperymentami szkolnymi.

Jest pani żenująco niewykształcona, albo jest pani po prostu kłamczuchą.

Napisałem to, bo mnie nie jest wszystko jedno.
Obserwuj wątek
    • koloratura1 Re: Moralność na prąd 24.07.06, 15:47
      Czy ty, y00rku, wogóle zrozumiałeś, co czytałeś?

Autorka nie odnosi się do doświadczeń, jako takich, tylko do obrzydliwego i
      obleśnego oświadczenia posła, gdy idzie o "pieszczenie" koleżanek.
      • wrojoz Re: Moralność na prąd 26.07.06, 11:45
        Już niedługo będzie Was pieścił Kaczyński. Wolicie Jarka czy Lacha ?.
        • nenil009 Re: Moralność na prąd 26.07.06, 11:49
          To ja juz wole prad...

Btw moze sie okazac, ze mezczyzni tez beda pieszczeni ;)
          • almagus Re: Typowy Pisowski aparatczyk miłujący maryjnie 26.07.06, 14:09
            Jeszcze doliczyć jemu pracę na cmentarzu!
            Wypowiedzi lisa w kurwniku!

Cyma jest mentorem z paluszkiem!

Staram się jego zrozumieć.

Dlaczego w przemowie lata mu paluszek
            czy przez becikowe dyba na wianuszek?
            Pokazuje Kasi, paluszek ma być goły,
            inaczej nie powstanie problem becikowy.
            Dziura w rękawiczce, paluszek w odsłonie,
            zrób to na mrozie, choć marzną ci dłonie.

Nie markuj, zrób dziecię trzecie
            czy na drabinie, czy to w klozecie,
            czy to w obórce, czy na zagonie
            poczynaj w samoobronie!
            • janek-007 Moze gdyby Dunin za malenkosci... 26.07.06, 15:23
              tez ktos popiescil, nawet 'padem' to i moze by tez na cos wyrosla a tak to Dunin
              ciagle niepopipszczona.
              • vitabravo Pana/Panią Dunin proszę do psychiatry ! 26.07.06, 16:13
    • piekielnica1 Re: Moralność na prąd 24.07.06, 17:38
      y00rek napisał:
      > bo tacy "intelektualni" siepacze jak pani mogliby ją oskarżyć o jakiś

> mocheryzm

> To piękne, proste doświadczenia dające przedsmak PRAWDZIWEJ NAUKI

MoHeryzm może świadczyć o maturze z amnestii, a zasłanianie się prawdziwą nauką
      skłonnością do sadyzmu.
      O czym świadczy brak zrozumienia czytanego tekstu?

Kinga Dunin jak zwykle na wysokim poziomie.
      • pioneer13 Re: Moralność na prąd 26.07.06, 11:37
        Oto wypowiadal sie czlowiek, ktory sie chce popisac znajomoscia eksperymentu -
        coz z tego kiedy sieczka w glowie, za to jaka ozywiona dyskusje wzbudzil ten
        prosty skadinad ciemniak.
      • muftiwachocka Na wysokim poziomie? 26.07.06, 17:05
        Widocznie wysoki poziom jest usytuowany ostatnio wyjątkowo nisko. Przynajmniej w wypadku Pani Dunin.
    • evil-potato A ja bym cie, y00reku, prosil, abys odwiedzajac 24.07.06, 19:05
      forum Wysokich Obcasow pozostawil chamskie maniery na gdzie indziej. To, ze nie
      rozumiesz w sumie prostego tekstu, to glupstwo, gorzej, ze zalewasz forum
      gnojem. Prosze cie zatem uprzejmie, wyprowadz sie ma jakies inne forum - tam
      gdzie grasuja galba, bimbalimba i inne smiecie.
      • cziriklo Re: A ja bym cie, y00reku, prosil, abys odwiedzaj 24.07.06, 21:12
        Przylaczam sie do apelu. Y00rek nie potrafi dyskutowac inaczej niz po chamsku.
        Niech sie wynosi.
        • drojb I ja się przyłączam - precz z chamstwem 24.07.06, 21:31
          • leonklimuszko Re: I ja się przyłączam - precz z chamstwem 24.07.06, 23:19
            Kinga Dunin może obchodzi dziś imieniny. A jej felieton? Nawet nie wiemy czy u
            posła Cymańskiego było znęcanie czy też łaskotki. :(( O fałszywości przekazu
            zaświadcza anonimowy informator Jerzy! Że też przychodzi nam się zastanawiać nad
            tym co tylko poseł mógłby rozwikłać bądź IPN. A przecież to człowiek o tak
            konsyliacyjnym obejściu. Dopuki jednak ręczy on za Jarosława wątpliwym jest by
            zatruto mu życie. Za to brak dystansu wobec żonglerki bliskoznacznoscią naprawdę
            wybitny. Jeśli mechanizm decydowania o sprawach dotyczących ludzi dosięgalnych
            będzie przebiegał coraz bardziej życzeniowo to stawiam wszystko że jest to
            stokroć ważniejsze od tego czy poseł Cymański uczestniczył w jakimś eksperymencie.
            • piekielnica1 Re: I ja się przyłączam - precz z chamstwem 26.07.06, 14:41
              leonklimuszko napisał:
              > Nawet nie wiemy czy u
              > posła Cymańskiego było znęcanie czy też łaskotki. :(( O fałszywości przekazu

Szkoda, że widzisz różnicę między znęcaniem się a łaskotkami wbrew woli
              łaskotanych dziewczynek.

I tylko tym przykładem można by uzasadnić istnienie feminizmu.
              Precz z łaskotkami z inicjatywy osób mających przewagę fizyczną.
            • piekielnica1 Re: I ja się przyłączam - precz z chamstwem 26.07.06, 14:41
              leonklimuszko napisał:
              > Nawet nie wiemy czy u
              > posła Cymańskiego było znęcanie czy też łaskotki. :(( O fałszywości przekazu

Szkoda, że widzisz różnicę między znęcaniem się a łaskotkami wbrew woli
              łaskotanych dziewczynek.

I tylko tym przykładem można by uzasadnić istnienie feminizmu.
              Precz z łaskotkami z inicjatywy osób mających przewagę fizyczną.
          • soach przesada z tym chamstwem 25.07.06, 13:02
            Chyba Państwo przesadzają z tym chamstwem Yoorka. Można się z jego wypowiedzią
            nie zgadzać, powiedzieć, że jest gupia, ale że chamska?
            • evil-potato Re: przesada z tym chamstwem? Czyzby? 25.07.06, 21:07

"Baju,baju pani Kingo (...)Jest pani żenująco niewykształcona, albo jest pani
              po prostu kłamczuchą."
              Kiedy jakis anonimowy palant publicznie zarzuca szanowanej przez wielu ludzi
              pisarce, przez wielu studentow - nauczycielce akademickiej, przez wielu
              czytelnikow - znakomitej felietonistce - otoz kiedy jakis palant zarzuca jej
              brak wyksztalcenia i klamstwo, zwraca sie do niej jak do niesfornej dziewczynki
              (baju-baju) , a jest to ten sam, nawiasem mowiac palant, ktory nie potrafi
              przeczytac prostego tekstu - to w moich ksiazkach jest to szczyt chamstwa,
              gburowatosci. Rozumiem, ze dzis z trybun sejmowych leje sie fala jeszcze
              wiekszego chamstwa, ale chamstwo naszych politykow nie usprawiedlwia chamstwa
              na tym forum.
              • uii Chamstwo to ten artykul. 26.07.06, 09:17
                Czy wy czytac nie umiecie: "kara staje się źródłem sadystycznej,
                heteroerotycznej obleśnej uciechy"? Oj autorka jest wyraznie niedopieszczona
                osoba, ciagle jej to po glowie chodzi.
                • holyboy_666 Re: hmmm 26.07.06, 09:45
                  uii napisał:

> Czy wy czytac nie umiecie: "kara staje się źródłem sadystycznej,
                  > heteroerotycznej obleśnej uciechy"? Oj autorka jest wyraznie niedopieszczona
                  > osoba, ciagle jej to po glowie chodzi.

acha, czyli jak komuś przeszkadza ludzka krzywda, to jest niedopieszczony? bo
                  nie do końca rozumiem;-)
                • veritas11 Re: Chamstwo to ten artykul. 26.07.06, 10:20
                  A ja odnosze wrażenie, że to właśnie Ty jesteś nieco zakłopotany w tej
                  tematyce...
                  Zwykle, jeśli nie ma kontrargumentów,to zaczynają się wycieczki osobiste i
                  obrażanie autora. Artykuł jest świetny...:))) i pasuje, jak ulał do w/w posła.
                  • uii Re: Chamstwo to ten artykul. 26.07.06, 13:16
                    Jakis mniej lub bardziej rozgarniety gosciu palnal cos glupiego do kamery,
                    autorka wylewa na niego pomyje, odwolujac sie do erotyzmu, pisze ze razil ladne
                    kolezanki pradem z oblesna erotyczna uciecha (tu jednak wyobraznia za daleko
                    wybiega). A wszystko ku uciesze gawiedzi, ze ktos komus dokopal. Co takiego
                    swietnego jest w tym artykule? Bardzo chcialbym to rowniez dostrzec.
                • j_mat Kara w aspekcie heteroerotyzmu 26.07.06, 11:30
                  uii napisał:

> Czy wy czytac nie umiecie: "kara staje się źródłem sadystycznej,
                  > heteroerotycznej obleśnej uciechy"? Oj autorka jest wyraznie niedopieszczona
                  > osoba, ciagle jej to po glowie chodzi.
                  Lubię p. Kingę, a Cymańskiego wprost przeciwnie,
                  ale "sadystyczna=heteroerotyczna=obleśna uciecha" to już lekkie przegięcie.
                  Dalibóg, czy źródłem obopólnej wzniosłej satysfakcji miałyby być tylko
                  partnerskie relacje homoerotyczne?
                  • reszelanka Re: Kara w aspekcie heteroerotyzmu.O co Ci chodzi? 26.07.06, 18:35
                    Ludzie, czy Wy na lekcjach jezyka polskiego nie omawilakiscie felietonu?????
                    Madrzy sie polowa, ze pani Dunin przesadzila
                    piszac: "sadystyczna=heteroerotyczna=obleśna uciecha", ale wlasnie miedzy
                    innymi na tym polega felieton! Ma za zadanie bawic, byc lekki, smieszny i
                    troche ironiczno - sarkastyczny, poruszajac niekiedy powazniejsze tematy! Ma
                    nie stronic rowniez od ostrzejszych sformulowan. a jezeli juz wystepuja jakies
                    pojedyncze eufemizmy, to tylko po to, zeby rozbawic! Czego Wy oczekujecie od
                    felietonu????????? To przeciez nie reportaz, ani dokument!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    ----
                    Bułgarskie centrum...
              • ronja_curka_zbujnika Re: przesada z tym chamstwem? Czyzby? 26.07.06, 09:21
                > Rozumiem, ze dzis z trybun sejmowych leje sie fala jeszcze
                > wiekszego chamstwa, ale chamstwo naszych politykow nie usprawiedlwia chamstwa
                > na tym forum.
                Zgadzam się w całej rozciągłości.

Jednak w świetle Twojego postu gdzieś p[oniżej, w którym wobec paru userów używasz jakże barwnego
                określenia "śmiecie" zaczynam się zastanawiać, jaka właściwie jest Twoja definicja "chamstwa". Bo mnie
                kurczę - jakem gorącokrwista - podobne słowa w stosunku do drugiego człowieka - jak mało bym go
                nie szanowała - ani przez klawiaturę, ani przez gardło nie przeszły.
              • konkretniekarol Re: przesada z tym chamstwem? Czyzby? 26.07.06, 14:23
                evil-potato napisał:

> Kiedy jakis anonimowy palant publicznie zarzuca szanowanej przez wielu ludzi
                > pisarce, przez wielu studentow - nauczycielce akademickiej, przez wielu
                > czytelnikow - znakomitej felietonistce - otoz kiedy jakis palant zarzuca jej
                > brak wyksztalcenia i klamstwo, zwraca sie do niej jak do niesfornej dziewczynki
                > (baju-baju) , a jest to ten sam, nawiasem mowiac palant, ktory nie potrafi
                > przeczytac prostego tekstu - to w moich ksiazkach jest to szczyt chamstwa,
                > gburowatosci.

Cały ten artykuł to zlepek kilku oczywistości (jak ta, że Cymański ma skrzywione
                poglądy i nie ma za grosz tzw. wyczucia, czy ta, iż stosowanie kar fizycznych
                zwykle jest niefajne), ubranych w formę pompatycznego felietonu, doprawionych
                (bo jakże by inaczej) odrobiną feministycznej nowomowy (np. zestawienie słów
                heteroerotyczny i obleśny).

Naprawdę chciałbym lubić panią Kingę Dunin, wszak pisze nieco lewackie
                felietony, a takie zwykle z przyjemnością się czyta. Niestety zarówno ten, jak i
                większość znanych mi jej artykułów, reprezentuje co najwyżej mierny poziom
                literacki i merytoryczny, wpisując się doskonale w popularny obecnie nurt
                asekuranckiej, śliskiej felietonistyki. Po stokroć lepiej czyta się chociażby
                teksty pióra Jerzego Urbana.

Dodam jeszcze, że ziemniaki gniją mi w piwnicy, kiedy czytam na formum pełne
                afirmacji, nieraz zachwytu, laurki dla szanownej autorki tego felietonu.
      • maddrake Do Diableskiego Kartofla i spółki 26.07.06, 09:25
        Wstydźcie się - podstawą wartościowej dyskusji jest swoboda wypowiedzi -
        postawa Kartofla i spółki szkalująca rzeczywiście niewybredną ale mieszczącą
        się w granicach smaku krytykę Kingi Dunin przypomina najgorsze praktyki z
        okresu złotej a raczej czerwonej jednomyślności ...
        Kinga Dunin jest z pewnością świadoma iż uczestnicząc w oblewaniu pomyjami
        innych sama rownież się pobrudzi... a jeżeli nie jest to najwyższy czas to
        sobie uświadomić.
        • konkretniekarol Re: Do Diableskiego Kartofla i spółki 26.07.06, 14:43
          maddrake napisał:

> Wstydźcie się - podstawą wartościowej dyskusji jest swoboda wypowiedzi -
          > postawa Kartofla i spółki szkalująca rzeczywiście niewybredną ale mieszczącą
          > się w granicach smaku krytykę Kingi Dunin przypomina najgorsze praktyki z
          > okresu złotej a raczej czerwonej jednomyślności ...

Oj, nie zdziwię się, jeśli za parę godzin ten post zniknie z forum, za sprawą
          "omsknięcia ręki" moderatora :)

Podstawą dyskusji na tym forum jest trzymanie się zasady: "dobre, bo nasze",
          bowiem większość czytelników spoza właściwego "targetu" Gazety Wyborczej już
          dawno przeniosła się na inne portale. Ci, których widzenie świata wykracza poza
          "salonową modę" spod znaku middle-class, automatycznie są kwalifikowani jako
          dyletanci, zaś przy próbie podjęcia dyskusji nad "świętościami tego świata" -
          jako chamy...
          • zamyslona4 Re: Do Diableskiego Kartofla i spółki 28.07.06, 22:09
            konkretniekarol napisał:

> Oj, nie zdziwię się, jeśli za parę godzin ten post zniknie z forum, za sprawą
            > "omsknięcia ręki" moderatora :)
            >
            > Podstawą dyskusji na tym forum jest trzymanie się zasady: "dobre, bo nasze",
            > bowiem większość czytelników spoza właściwego "targetu" Gazety Wyborczej już
            > dawno przeniosła się na inne portale. Ci, których widzenie świata wykracza
            poza
            > "salonową modę" spod znaku middle-class, automatycznie są kwalifikowani jako
            > dyletanci, zaś przy próbie podjęcia dyskusji nad "świętościami tego świata" -
            > jako chamy...

hahahaha- twoja teoria spiskowa idealnie pasuje do paranoji uprzejmie nam
            rzadzacych...
            jak widac post jest i ma sie dobrze :)
      • archivario Re: A ja bym cie, y00reku, prosil, abys odwiedzaj 26.07.06, 11:59
        A ja bym cie, y00reku, prosil, abys odwiedzajac

Przeczytaj komentowany artykuł »
        evil-potato 26.07.06, 01:39 + odpowiedz

forum Wysokich Obcasow pozostawil chamskie maniery na gdzie indziej. To, ze nie
        rozumiesz w sumie prostego tekstu, to glupstwo, gorzej, ze zalewasz forum
        gnojem. Prosze cie zatem uprzejmie, wyprowadz sie ma jakies inne forum - tam
        gdzie grasuja galba, bimbalimba i inne smiecie.

A ja bym Cie prosil evil-p. bys wyjasnil ,jakim prawem odbierasz komukolwiek
        prawo do wypowiedzi na tym forum i moze wyjasnisz kto dal Ci prawo nazywac
        ludzi piszacych na forum "smiecie" ? Oczywiscie mozesz wyrazic chec poczytania
        mojej opinii o Tobie ! Zapewniam Cie ,ze posiadam bogaty vocabular obelzywych
        slow adekwatnych do Twojego poziomu. Mozna sie nie zgadzac z postem,ale
        nazywajac piszacego smieciem,automatycznie deklarujesz sie jako najwiekszy
        smiec!
    • duk123 Re: Moralność na prąd 25.07.06, 21:18
      O wplywie dziecinstwa na polityke forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?act=ST&f=25&t=423&st=0#entry9871

Poszukiwany: WROG forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?showtopic=218

• niejestnudnoco Re: Moralność na prąd 25.07.06, 21:33
      Baju, baju pani Kinio. Zapomniała pani już lekcji fizyki z podstawówki? Tych
      obrzydliwych heteronormatywnych zajęć, na których pokazuje się proste
      doswiadczenia z dziedziny elektrostatyki? No chyba, że chodziła pani do szkół
      humanistycznych i obrzydzeniem napawały panią te wszystkie heteronormatywne
      fizyki, biologie, matematyki - wtedy pani uraz (czy raczej disability) jest
      zrozumiały.

Otóż w mojej szkole wszyscy: i dziewczynki, i chłopcy uwielbiali te
      doświadczenia z elektrostatyki, wszyscy się przepychali, żeby być pierwszym
      podłączonym i pierwszą podłączoną do maszyny elektrostatycznej i poczuć to
      dziwne mrowienie w placach, zobaczyć jak włosy stają dęba na głowie. Nie muszę
      dodawać, że wszyscy z jednakową ochotą zajmowali miejsca zarówno podłączonych
      do maszyny elektrostatycznej, jak i tych kręcących korbką i generujących
      stosowną różnicę potencjału. Oczywiście pod kontrolą nauczycielki (może nie
      powinienem o niej wspominać, bo tacy "intelektualni" siepacze jak pani mogliby
      ją oskarżyć o jakiś mocheryzm czy niedajmatkonaturo utrwalanie stereotypów
      bezpłciowych).

To piękne, proste doświadczenia dające przedsmak PRAWDZIWEJ NAUKI. Tak jak
      obserwacje pantofelków w sali obok i oglądanie modelu zaćmienia w kolejnej sali.

Cóż, tak jak nie odmawiam Senyszonowej prawa do plecenie debilizmów (jakby się
      przerzuciła na wiklinę, byłaby już milionerką), tak z rezerwą podchodzę do
      debilizmów Cymańskiego błazna. To jednak jedna sprawa sprawa, bowiem to co co
      pani napisała jest obrzydliwe. Nie wiem czy jest skutkiem pani nieuctwa, czy
      zamierzonego kłamstwa: zrównała pani (bo nie błazen Cymański) tylko pani,
      doświadczenie Milgrama (kontrowersyjne z jednej strony i dające absolutnie
      ważne dla psychologii wyniki) z podstawowymi dającymi dzieciakom wielką frajdę
      eksperymentami szkolnymi.

Jest pani żenująco niewykształcona, albo jest pani po prostu kłamczuchą.

Napisałem to, bo mnie nie jest wszystko jedno.
      • mark.parker Re: Moralność na prąd 26.07.06, 05:19
        świetny i dowcipny tekst :)
    • slavik222 A jakim przyrządem pieszczono Kingę D.? 26.07.06, 09:01
      ...że stała się feministką?
      Ciekawe co na to jej psychoanalitycy,spowiednicy,zaufane koleżanki?
      A może sama opisze swój przypadek?
      • zwispokolana Wężem strażackim. Silny motyw falliczny i tak 26.07.06, 09:53
        piękna kobieta przeszła na jedynie słuszną stronę feminizmu.
      • vitkabravo slavik222, ciebie posuwali nogą od stołu? 26.07.06, 10:52
        musieli ci uszkodzić wątrobe!
    • ronja_curka_zbujnika Proszę... 26.07.06, 09:03
      • ronja_curka_zbujnika za szybko poszło 26.07.06, 09:13
        Proszę wszystkich przekonanych, że opisana w felietonie wypowiedź posła Cymańskiego (którego
        swoją drogą nie cierpię) miała miejsce o rzucenie linkiem, gdzie czarno na białym będzie można
        przeczytać, jak przyznawał się do swoich szkolnych ekscesów.

Bo jakoś mi się wierzyć nie chce...nawet nie w to, że nie byłby do tego zdolny, ale że powiedział o tym
        publicznie i z zadowoleniem, w oczywisty sposób narażając się na krytykę.

Będę wdzięczna.

Na marginesie - ciekawe zjawisko, kiedy zarzucając innym brak kultury w dalszej części postu bez
        oporów klasyfikuje się ludzi jako "śmiecie." Dla jasności - nie podzielam poglądów galby i nie darzę go
        sympatią.
        • wiewiorzasta Rzucam linkę ;)) 26.07.06, 09:45
          serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,3329428.html

"Kary cielesne w szkole nie wchodzą w grę, choć przyznaję, że w Nowym Stawie,
          gdzie się uczyłem, była stosowana. Za wygłupy nie raz dostałem linijką, a ręka
          piekła bardzo. Jeden z profesorów karał nas maszyną elektrostatyczną. Jak uczeń
          był niegrzeczny, kazał mu wyciągnąć rękę, w którą uderzała iskra. Czuło się
          takie małe kopnięcie. Jak karaną była dziewczyna, to profesor pytał, który z
          chłopców ma ochotę taką iskrę wywołać. Jak uczennica była ładna, chętnych było
          wielu. Ja też się zgłaszałem."
          • ronja_curka_zbujnika Dziękuję ;) 26.07.06, 09:53
        • dls słowa Cymańskiego 26.07.06, 10:24
          "Kary cielesne w szkole nie wchodzą w grę, choć przyznaję, że w Nowym Stawie,
          gdzie się uczyłem, była stosowana. Za wygłupy nie raz dostałem linijką, a ręka
          piekła bardzo. Jeden z profesorów karał nas maszyną elektrostatyczną. Jak uczeń
          był niegrzeczny, kazał mu wyciągnąć rękę, w którą uderzała iskra. Czuło się
          takie małe kopnięcie. Jak karaną była dziewczyna, to profesor pytał, który z
          chłopców ma ochotę taką iskrę wywołać. Jak uczennica była ładna, chętnych było
          wielu. Ja też się zgłaszałem."

źródło: serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,3329428.html
      • rabin_wesolek Pani Kingo a jak sie chodzilo z Ludwikiem Dornem ? 26.07.06, 09:14
        Moze niech Pani poopowiada tez cos o szefie MSWiA. Moze jakies pikantne
        szczegoly ? W koncu to Pani byly chlopak. A co do niemieckich fobii... to kto
        posluguje sie nazwa "Der Dziennik" ? Jezeli Pani Kinga nie zna odpowiedzi, to
        pracownicy Gazety Wyborczej. I dziwic sie pozniej ze nas za ksenofobie w
        Parlamencie Europejskim potepiaja (m.in. o zgrozo ulubieniec tych od "Der
        Dziennika" europosel Geremek).
    • nookie7 Re: Moralność na prąd 26.07.06, 09:21
      Poseł Cymański jest tak niezwykłym człowiekiem,że ani chybi sam
      był "pieszczony" prądem zaraz po urodzeniu.Jak widać za mało... :))
    • el_p Re: Moralność na prąd 26.07.06, 09:23
      Czy w tekscie chodzi o Cymanskiego, Artykul w Niemieckim brukowcu czy o metody
      wychowawcze bo sie pogubilem.
      • veritas11 Re: Moralność na prąd 26.07.06, 10:24
        el_p napisał:

> Czy w tekscie chodzi o Cymanskiego, Artykul w Niemieckim brukowcu czy o metody
        > wychowawcze bo sie pogubilem.
        • el_p Re: Moralność na prąd 26.07.06, 11:01
          Jak narazie wszyscy obrzucaja sie inwektywami i blotem, nie widze tu nikogo kto
          odpowiedzialby na moje pytanie. Veritas11 nie strugaj cwaniaka i powstrzymaj sie
          od ocen tylko odpowiedz na proste pytanie. Pozdrawiam
          • oczytelnik Re: Moralność na prąd 26.07.06, 11:07
            el_p! Chyba veritas11 ma rację. Odpowiedż jest tuż pod Twoją wypowiedzią...
            • el_p Re: Moralność na prąd 26.07.06, 11:31
              dem, sory zle zadalem pytanie. Co innego pomyslalem, co innego napisalem.
              Powtarzam zatem:
              "O co chodzilo w artykule"?
      • kurde.felek Re: Moralność na prąd 26.07.06, 17:08
        W tekście chodzi o rzekomą obrazę matki braci Kaczynskich i porównanie
        metalności Gosickiego (zaskarżył artykuł w Tagezaitung do prokuratury)z
        mentalnościa ulubionego PiS-posła pani Kingi Dunin. Mentalność ta sama, trudno
        nie widzieć.
        Sam się zastanawialem o jak tu obrazę matki chodzi, dlaczego prezydent Kaczynski
        mówił o tym z takimi emocjami. Wzburzony był niemiłosiermnie.
        Podzielam zdanie p. Kingi Dunin, że żadnej obrazy matki nie było, bo niby w
        czym? W stwierdzeniu, że mieszka z synem?
        Złośliwostką było, że mieszka bez ślubu, choć sam bym rzekł, ze śluby to tam są
        zawarte a dot. wiktu i opierunku.
        Sam Jarosław Kaczynski nie miał żadnych skrupułów zwierzać się publicznie, że
        jest od matki wręcz uzależniony, że oddaje jej zarobione pieniądze a staruszka
        szykuje mu łóżko jak wraca późno z partyjnej roboty.
        I jeśli ktokolwiek obraził matkę to Jarosław Kaczynski sam osobiście -
        przyznajac się, że zamiast się matką opiekować, wynajac do pomocy jakaś gosposię
        czy opiekunkę do matki, wszak jest w wieku ok. 80-lat, wykorzystuje ją po prostu
        jako osobistą niankę.
        Ten podstarzały dzieciak ma 57-lat i wypadałoby, by dorosnął po prostu.
        I to chciała nam powiedzieć Kinga Dunin.
    • kelob3 moja znajoma pięści feministki-zobacz 26.07.06, 09:30
      video.google.pl/videoplay?docid=-4688270020259328848&q=label%3Alady+punch
      • heluvald Antyfeminiści na stos! 26.07.06, 09:35
        Precz z buractwem!!!
    • holyboy_666 Re: ach to straszne - w taki upał kazali pracować 26.07.06, 09:43
      serca nie mają. posadzili cie przynajmniej w klimatyzowanym pokoju, czy w domu
      musisz wyrobić normę chamstwa na forum gw?
      • zwispokolana widzę, że kolega wrócił z Libanu. Tam uczą twoi 26.07.06, 09:48
        koledzy tolerancji (też w upale) i jak widać z sukcesami. A co do chamstwa -
        nie jestem tu jedyny, ty jak widzę też nie zasypujesz gruszek w popiele.
    • antykretyn [...] 26.07.06, 09:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • veritas11 Re: Ta baba to chyba jest lesbija 26.07.06, 10:37
        Tylko tyle wywnioskowałeś z tego artykułu???? Szkoda...
        Wygląda na to, że sadystyczne zapędy Cymusia Cię nie prerażają. A może się
        nawet podobają?
      • vitkabravo antykretyn..ty jesteś kretynem, do kwadratu! 26.07.06, 10:55
    • ginger123 Re: Moralność na prąd 26.07.06, 09:52
      No i wyrosl taki FRANKEINSTEIN
    • dem-leftist Re: Moralność na prąd 26.07.06, 10:11
      niestety w Polsce mamy najwiekszy odsetek(w porownaniu z innymi krajami UE)
      ludzi nie rozumiejacych tego co przeczytali...

• cichociemny13 Re: Moralność na prąd 26.07.06, 10:19
      O eksperymencie slyszalem co najmniej przed cwiercwiekiem, ale o praktycznych
      zastosowaniach raczej nie. No moze u Orwella... Danke, Kinga!
      zb
    • mfassa Re: Moralność na prąd 26.07.06, 10:22
      Jak widać Pan Cymański sam dobrowolnie przyznaje się do współpracy z uwczesnymi
      "władzami" i do tej współpracy nie trzeba Go było chyba długo namawiać.
    • veritas11 Re: Porażony to ma mózg ta panienka. Debilizmem 26.07.06, 10:28
      zwispokolana napisał:

> Bełkot godny szpalt gazety szechterowej
      ------------------------------------------
      Gdyby wszyscy chorzy na debilizm pisali takie felietony, to nie byłoby
      oPISywanych p(osłów) w Sejmie!
    • stanislawcz02 Re: Moralność na prąd 26.07.06, 10:28
      Kochani forumowicze, co sie dziwicie yOOrkowi - przeciez to jest typowy 100%
      milosnik i reprezentant koalicji PIS,Samoobrona i LPR u ktorej co slowo to
      obluda, a co drugie falsz podlany metna ideologia.
      • vitkabravo Cymański, to sadystyczny zboczek z imunitetem! 26.07.06, 10:47
    • zasrana_wyborcza [...] 26.07.06, 10:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • tom1003 Re: Moralność na prąd 26.07.06, 11:07
      Ech Dunin Dunin, czytając ten tytuł, skojarzenie pojawia się samo: Ciebie to
      nikt nie popiesci.
      Chociaż pewnie następny felieton będzie udowadniał tezę, że skoro Dunin nie jest
      seksualnie napastowana, to znaczy że jest tym samym dyskryminowana.
      • oczytelnik Re: Moralność na prąd 26.07.06, 11:12
        tom1003 napisał:

> Ech Dunin Dunin, czytając ten tytuł, skojarzenie pojawia się samo: Ciebie to
        > nikt nie popiesci.
        > Chociaż pewnie następny felieton będzie udowadniał tezę, że skoro Dunin nie
        jes
        > t
        > seksualnie napastowana, to znaczy że jest tym samym dyskryminowana.
        Zadziwiające są wnioski niektórych ..., a także wrodzona zdolność oceny
        osobowości autora tekstu. Jaka głębia wypowiedzi ;) Jak nie rozumie artykułu,
        to od razu obraża autora.
    • ulubienieclosu Czy ten tekst ma odwracać uwagę od masakry Libanu? 26.07.06, 11:10
      Wężykiem, wężykiem...
    • tales1 Czy Kinga ma penisa?Bo gada tak, jakby nim myślała 26.07.06, 11:17
      Babo-chłop?
      • veritas11 Re: Czy Kinga ma penisa?Bo gada tak, jakby nim my 26.07.06, 11:26
        A Ty dobrze wiesz jak się go używa zamiast mózgu i widzisz znajome cechy.
        Prawda?
        • tles01 veritas11..tales1,to zboczony kleryk od Paetza! 26.07.06, 11:40
          nigdy nie był męszczyzną!.. to gnojek...
        • tales1 Re: Czy Kinga ma penisa?Bo gada tak, jakby nim my 26.07.06, 11:55
          Oczywiście! jestem mężczyzną bez kompleksów i tęsknot transwestyckich!
      • tles01 tales1..ty śmieciu!..Paetz dawno cię nie pieścił? 26.07.06, 11:37
        • tales1 Znowu niepohamowany w swej wściekłości, co? 26.07.06, 11:57
          • tles01 tales1..prawda boli, co?.. 26.07.06, 12:05
            myślisz,śmieciu, że możesz bezkarnie lżyć ludzi?..
            • tales1 Re: tales1..prawda boli, co?.. 26.07.06, 12:08
              Ty jesteś nie tylko znerwicowany sral czerwony, ale ...prymityny i ograniczony
              znerwicowany sral czerwony!
              • tles01 Re: tales1..prawda boli, co?.. 26.07.06, 12:26
                ty jesteś,nie tylko zboczony...ty jesteś sadystyczny pedofil!
      • yhy_yhy ty go nie masz-gadasz jak kastrat 26.07.06, 15:24
        • tles01 yhy,yhy...nie mogę udowodnić, nie jestem pedałem 26.07.06, 16:03
          poproś talesa1, to cie wyczyści...
    • jerry.uk Dunin ma kiepski styl 26.07.06, 11:48
      sa publicysci o ostrym piorze i ci marni. w tym artykule brakuje mysli
      przewodniej. przestaje czytac, bo widac ze autorka ma bigos w glowie, albo
      akurat ogladala telenowele i pisala artykul.
    • kelob3 bo nie miala orgazmu 26.07.06, 11:53
      • kelob3 kompleksy brzydkiej baby 26.07.06, 11:54

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka