tramonto Jak sie nie wie czym jest OPS to sie glupoty gada 09.01.07, 19:41 ktos, kto mysli ze OPS lepiej wychowa dziecko niz dwie swiadome i wyksztalcone kobiety, to ma nierowno pod sufitem. Nasze panstwo nie ma zadnych osiagow w wychowywaniu ludzi i powinno ograniczac swoja ingerencje, bo potrafi tylko psuc. Ale najwiekszym, najglupszym i najidiotyczniejszym frajerstwem bylo publikowanie tego artykulu. Ci co wiedza kto to jest, to sie nie pomylą - a nie wszyscy którzy znają tą historię cieszą się. Raczej będą się starali swoje brudne łapska wepchnąć w sprawę i prostować i naprawiać. Te Panie tylko sobie biedy narobią a innych podobnych par mozna szukac w madrzejszy sposób, mniej publiczny i mniej ryzykowny dla dzieci i ich samych. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Klopoty z analizowaniem rzeczywistosci, geniu 09.01.07, 19:43 > kolejny przyklad. Dutroux, sprawa rabina homo-pedofila-mordercy etc warto jednakowoż zauważyć, że tragiczna sprawa Dutroux miała miejsce nie w liberalnej Holandii, tylko w katolickiej i konserwatywnej Belgii. Ciekawe też, dlaczego wymieniasz przykład rabina-pedofila, a nie chociażby afer pedofilskich w Kościele Katolickim w USA? To zresztą nieważne - nie zniżajmy sie do tego poziomu. W cywilizowanym świecie tego rodzaju rodzin jest mnóstwo i radzą sobie znakomicie. W Polsce za to jest z kolei wiele rodzin "tradycyjnych" i patologicznych. Jaki z tego wniosek? Żaden. Bo nie od tego zależy szczęście dziecka, tylko od ilości starań, poświęcenia, mądrości opiekunów... Nie sądzę, aby to zależalo od ich orientacji. No chyba, że obrońcy moralności będą to dziecku non stop wypominać, ale w tym wypadku to tylko oni będą krzywdzicielami tych dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_ssrul Re: Klopoty z analizowaniem rzeczywistosci, geniu 09.01.07, 19:46 Fakt, ze istnieja rodziny patologiczne ma stanowic argument dla dania dewiantom mozliwosci adopcji??? Przeciez to leczenie dzumy cholera. Naprawde jestes tak naiwny czy tylko podpuszczasz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Klopoty z analizowaniem rzeczywistosci, geniu 09.01.07, 19:59 Dewiantom nie. Homoseksualistom tak. Bo nie ma żadnych społecznych dowodów, aby w tego rodzaju rodzinach patologie zdarzały się częściej, niż w klasycznych. A jest wiele dowodów na to, że rzadziej. wracam do pracy - w dyskusji stosujesz takie typowe stereotypy, które czytałem milion razy, a ich związek z rzeczywistością jest na poziomie Harrego Pottera. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
keradk Re: Klopoty z analizowaniem rzeczywistosci, geniu 10.01.07, 00:57 homoseksualizm jest dewiacja seksualna. wedle kazdej definicji dewiacji. pozytaj slownik. wyrzuc chomskiego Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_ssrul No widzisz - za trudny temat 09.01.07, 19:44 Nie naginam faktow a jedynie je przytaczam. Poza tem, jakie sklonnosci ma tatus dobierajacy sie do synka - tez heteroseksualne???:) Brak logiki jestem jeszcze w tanie wybaczyc - badz co badz niewykwalifikowany robotnik tez jest potrzebny. To co sprawia, ze krew we mnie wre to banda cwiercinteligentow wierzace, ze lektura Koszer Zeitung + gloszenie "postepowych idei" o dwoch mamusiach (badz tatusiach) rodem z Belgii, Holandii etc pozwola na szybszy awans spoleczny. Nie pozwola. Jak mawial moj Dziadek (zabity w Katyniu przez sily postepu reprezentowane pozniej przez Michnikow, Kuroniow et consortes ) "frak zaczyna dobrze lezec w czwartym pokoleniu". Uzbroj sie wiec w cierpliwosc i nie zabieraj glosu w kwestiach, ktore cie w sposob oczywisty przerastaja. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: No widzisz - za trudny temat 09.01.07, 19:49 Krzyczysz, obrażasz, a nie potrafisz nawet przeczytac postu rozmówcy. A Twój romówca pisał o pedofilii w rodzinach tzw tradycyjnych, która może dotyczyć np ojca i córki. Mało wiesz o świecie, Belgia nie jest krajem liberalnym, o pisanie o Kuroniu w kontekście tradycji Katynia po prostu przekreśla Cię jako poważnego rozmówcę. Więc postaraj sięt trochę bardziej, bo na razie stawiasz się w jednaj linii z prymitywnymi krzykaczami typu po szeklu (et consortes :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_ssrul Re: No widzisz - za trudny temat 09.01.07, 19:53 Najwyrazniej nie slyszales o hufcach walterowskich, ktore twoj idol kuron, "powazny rozmowco" zakladal. A przeciez to zakrez wiedzy z liceum :) Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: No widzisz - za trudny temat 09.01.07, 19:56 Najwyraźniej nie słyszałeś, że Kuroń przesiedział 9 lat za działalność antykomunistyczną. Znam co prawda wielu, którzy nawet to potrafią komentować na rózne głupawe sposoby, ale niewielu, którzy potrafiliby zdobyć się na taką odwagę. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
yrr Re: No widzisz - za trudny temat 09.01.07, 20:01 Nie znając mnie, piszesz różne rzeczy na mój tematm, być może nawet próbujesz obrazić. Tylko po co ? W dyskusji o homoseksualistach piszesz o tym, że Twój Dziatek został zabity w Katyniu? Jak to się ma do tematu? Próbujesz nam przekazać, że w Katyniu mordowano obrońców heteroseksualizmu ? Nie mam ochoty ani czasu uczyć Cię zasad dyskusji i ustępuję pola zgodnie z maksymą: "nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem". Przepraszam wszystkich czytających za spam. Odpowiedz Link Zgłoś
jogo2 Re: No widzisz - za trudny temat 09.01.07, 23:06 Pomijając wszystkie inne kwestie, które w tym 225 wpisowym wątku zostały już poruszone po kilka razy, to wątpię, żeby i mama-Zosia, która zostawiła niemowlaczka, żeby zarabiać na chleb, była szczęśliwa i samo dziecko także. Ta Maria, która sama ma już dwoje dzieci chyba jest świadoma tego, czym dla niemowlęcia jest kontakt z matką, a dla matki, która co dopiero nią została, kontakt z dzieckiem i jej na przykład nikt tego w jej poprzednim związku nie pozbawiał. Cały ten cukierkowy obrazek sprzedany gazecie ma swój rewers i coś sądzę, że pani Marysia nieźle tu wszystkich poustawiała i trzyma pod swoim pantoflem. Szkoda tylko, że sama nie ma lepszego pomysłu na życie niż bycie nauczycielką i zarabianie groszy. Wtedy może byłoby ją chociaż stać na finansowanie własnych zachcianek. Rzeczywiście, czekamy na ciąg dalszy za lat 10, a to i tak tylko połowa czasu, zanim dziecko stanie się dorosłe. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: No widzisz - za trudny temat 09.01.07, 23:08 jest świadoma tego, czym dla niemowlęcia jest kontakt z matką, a dla matki, która co dopiero nią została, kontakt z dzieckiem Dziecku potrzebny jest kontakt z bliską, kochającą osobą , niekoniecznie musi to być matka . Niektóre matki, tak jak niektórzy ojcowie , nie potrzebują kontaktu z dzieckiem 24h/ na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Dwie mamy Jasia 09.01.07, 19:45 Dziecko jest owocem milosci kobiety i mezczyzny nie nalezy ulatwiac les zaplodnienia czy homo adopcji dzieci homoseksualizm to ulomnosc ktora wyklucza mozliwosc posiadania dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai lesbijki TAK trójkąty NIE 09.01.07, 19:54 bo to by było dopiero ohydne i bezbożne :) zapowiadam wam że będzie jeszcze śmieszniej. Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Dwie mamy Jasia 09.01.07, 20:03 Dziewczyny, życzę Wam i Waszej Rodzinie szczęścia i miłości; oby się Wam udało to, co założyłyscie do zrealizowania wbrew nieprzyjaznemu światu! Na Waszym miejscu natychmiast wyjechałbym z Katolandu i serdecznie Wam to doradzam - tu będziecie się długo i czesto borykać z nieustającymi problemami różnorakiej natury i coraz trudniej będzie Wam wytrwać. Póki jesteście jeszcze młode i macie siłę do walki z przeciwnościami - zróbcie to, zwłaszcza dla szczęścia Waszych dzieci. Maluchy łatwo się adaptują, więc im wcześniej to zrobicie, tym lepiej. Dzieciaki wyrosną na Europejczyków, kontaktów przyjacielskich i rodzinnych zrywać nie musicie, a kiedyś, po latach możecie wrócić i niech Wam wtedy zazdroszczą, że nie poniosłyście życiowej porażki, bo tu może być nieciekawie... Trzymam kciuki za Was, powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Nie wiem po co sie tak podniecacie 09.01.07, 20:04 Ktos krzywdzi WLASNE dziecko wiec mi to zwisa, mniejsza konkurencja dla moich i Waszych dzieci. NIe moja krew nioe moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Nie wiem po co sie tak podniecacie 09.01.07, 20:52 teoretycznie masz racje nie moje to nie wnikac tyle ze za psychiatre psychoanalityka leczenie ochrone policje sad wieziennictwo dla spaczonych jednostek niestety Pan placi Pani placi itd moze lepiej zamiast bulic na ten caly majdan zlikwidowac poronione homo - pomysly w zarodku Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Za palaczy, grubasow, alkoholikow tez placimy 09.01.07, 22:53 Nie wiedzialem ze psycholog jest refundowany, ale dlugo mnie w Polsce nie bylo. To jest wlasnie paradoks panstwa totalitarnego. Zmusza sie ludzi zeby placic za innych a potem inni sie burza ze ktos sobie psuje zdrowie. Ja jestem za tym zeby czlowiek mial wolnosc sie truc i sam placil za swoje leczenie (zreszta - panstwowa sluzba zdrowia na swiecie za niedlugo zbankrutuje wiec nie bede musial dlugo czekac na powrot normalnosci). Problem lesbijek krzywdzacych swoje dziecko to nie moja brocha a dziciak niech bierze od mamus na psycholozke. Odpowiedz Link Zgłoś
tramonto Jestes bardzo biedna i ograniczona istota 09.01.07, 20:08 laczenie pedofili z homoseksualizmem, to jak laczenie opadow deszczu z wyadawaniem gazet. moze cos i jest na rzeczy, ale w gruncie rzeczy, to tylko urojenia psycholi. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.szewczyk Re: Dwie mamy Jasia 09.01.07, 20:10 o ludzie...o ludzie... bez komentarza, Bog i natura Was rozliczą a pozatym jakich artykułów spodziewać się po Koszernej jak nie prodewiacyjnych... Odpowiedz Link Zgłoś
polgara_czarodziejka Re: Klopoty z analizowaniem rzeczywistosci, geniu 09.01.07, 20:11 Znam taka pare...poznali sie na studiach...Ona zagiela na Niego parol...On czul, ze cos jest nie tak...na ostatnim roky odkryl swoja odmiennosc.Nie bardzo wiem jak jednak doprowadziła go do slubnego kobierca. Efektem tego zwiazku jest ich syn, Kuba. Jednak po 2 latach Jego sklonnosci nie daly sie okielznac i zamieszkali we czworke: Kuba , Ona, On i ... On. Ona poznala innego mezczyzne, rozwod, ale ładna wspolpraca w wychowaniu Kuby. Ona mowila oficjalnie, ze Kuby nie kocha, inaczej traktowala 2 corki z drugiego malzenstwa. Kiedy z drugim mezem wyjezdzala za granice, zabrala tylko corki...bo kuba musial kontynuowac nauke(3 klasa szkoly podstawowej).Kuba zamieszkal z tata i.. wujkiem.I to chyba bylo najlepsze, co moglo go spotkac.Dostal taka dawke miłosci, ktora, mam nadzieje pokryje niedobory, spowodowane przez jego ''normalna'' heteroseksualna mamusie. Jasne, lepiej zeby dzieci nie zaznaly w ogole milosci niz poznaly obrzydliwosc milosci homoseksualnej. Odpowiedz Link Zgłoś
unhomme Re: Dwie mamy Jasia 09.01.07, 20:12 hehe... co za idiota (ka) :D a co? to moze Twoje sąsiadki? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Dwie mamy Jasia 09.01.07, 20:38 niestety, dla mnie to jest w jakiś sposób chore pewnie tak już musi być w tej sytuacji ale żal mi tego dzieciaka z termosu nie mam nic przeciwko kochającym inaczej, niech sobie żyją jak chcą ale ta historia jakoś mnie jednak odpycha Odpowiedz Link Zgłoś
madlen.t Dwie mamy Jasia 09.01.07, 20:41 uważam,że taki artykuł był bardzo potrzebny, myślę,że dla całego społeczeństwa aby uświadomić wszystkim problem bądź problemy, bo jest ich tu parę. Mam wsród znajomych parę lesbijek, które myślały o dziecku ale mieszkamy w innym mieście, więc w tej chwili nie wiem jaka jest ich opinia w tej sprawie, ale pamiętam gorącą dyskusję wśród znajomych,na jednym z naszych wspólnych weekendowych wypadów- oczywiście włączając dziewczyny, które dyskusja dotyczyła-o tym czy taka ich chęć posiadania dziecka ma prawo bytu. Ja stałam po ich stronie ponieważ wydaje mi się,że mają jak każdy związek prawo do posiadania potomstwa, które w miłości wychowają, poza tym ilość porzuconych, samotnych, nieszczęśliwych dzieci z "normalnych" rodzin jest przerażająca i wydawało mi się,że mogą stworzyć szczęśliwą rodzinę choćby dla jednego malucha. Po przeczytaniu tego artykułu widzę,że nie jest to taka prosta sprawa, wtedy to była tylko gorąca dyskusja-gdybanie co by było gdyby było..to jest prawdziwe życie i nic nie jest łatwe jakby się wydawało ale winę moim zdaniem ponosi nasze społeczeństwo, które jest zgniłe i przeżarte nienawiścią to wszystkiego co "inne",że nie pozwala swobodnie żyć ludziom zgodnie z ich przekonaniami i prawami do życia takiego jakie pragną!! Martwi mnie też przyszła tożsamość chłopca ale wydaje mi się,że to z obawy jak odbiorą to inni,że jest wychowywany przez lesbijki,wydaje mi się,ze na pewno będzie bardziej dojrzały emocjonalnie niż inni jego rówieśnicy i bardziej tolerancyjny. Chciałabym poznać więcej takich histori ludzi, którzy mają takie doświadczenia, abym mogła swobodnie, nie obrażając niczyich uczuć, wyraźić swoją całkowitą opinię. Na zakończenie życzę dużo szczęścia i wiary obu mamom, wiem,że będzie trudno ale wydaje mi się,że póki co świetnie dają sobie radę i oby tak dalej!! P.S nie przeczytałam innych komentarzy ale oczywiście zauażyłam,że w jednym z pierwszych pojawiła się instytucja opieki społecznej, aż mnie ciarki przeszły-ludzie litości!! Odpowiedz Link Zgłoś
edyta4god Dwie mamy Jasia 09.01.07, 20:56 No cóż taka jest rzeczywistość,nawet lesbijki pptrzebują mężczyzny aby mieć dziecko albo przynajmniej jego plemnika. Bardzo jasno widać jak bardzo "naturalny" jest homoseksualny styl życia. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Dwie mamy Jasia 10.01.07, 15:57 edyta4god napisała: > No cóż taka jest rzeczywistość,nawet lesbijki pptrzebują mężczyzny aby mieć > dziecko albo przynajmniej jego plemnika. Bardzo jasno widać jak > bardzo "naturalny" jest homoseksualny styl życia. Jestem homo i nie mam pojęcia co to znaczy homoseksualny tryb zycia, bo widzę, że dużo wiesz na ten temat. Jeśli potrzebują plemnika, to sobie go na pewno znajdą. A co jest naturalne, a co nie to chyba nie Ty masz zamiar oceniac, bo wiedzę na ten temat masz szczątkową. Może coś najpierw poczytaj. Na poczatek polecam: Bagemihl: Biological Exuberance: Animal Homosexuality and Natural Diversity. St. Martin's Press, 1999 potem jeszcze kilka prac z zakresu ewolucji i etologii rozrodu u zwierząt i możemy zacząć gadac o przyrodzie i o tym co naturalne, a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
eandf ukochany tata mojej corki nie jest jej ojcem i co? 09.01.07, 20:57 ona o tym wie, sama zdecydowala ze chce, zeby byl jej tatusiem tak go nazywa, ufa mu i ma z nim swietny kontakt. miala kiedys ojca i go pamieta. ale nie nazywa juz. dla niej wreszcie zaswiecilo slonce. czytajac artykul mialam mieszane uczucia. co najwazniejsze: zycze Jasiowi aby nie bylo mu ciezko, aby odnalazl sobie miejsce, by byl zwyciezca a nie ofiara; jego sytuacja nie jest latwa. niech mu sie uda wyjsc z tego bez szwanku, jakkolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
henry_miller Dwie mamy Jasia 09.01.07, 20:59 po przeczytaniu tego artykułu jestem w impasie i niesamowitym dramacie, zapytaniu z którego nie ma wyjścia. z jednej strony większość ludzi ma instynkt macierzyński i chciałby posiadać dzieci, mieć rodzinę: nie być samemu, wracać do domu po pracy i być wśród swoich. u kobiety to bardzo biologiczne, emocjonalne, ale też czyba narzucone kulturowo żeby miec dzieci. z drugiej strony zawsze się myśli co za życie to dziecko bedzie miło, jak będą go traktować w szkole, jak się ktoś dowie, albo jak ono same po uzyskaniu pełnoletności będzie na siebie patrzeć. ale czy mamy naprawde problem? jedyny problem jaki naprawde widze jest taki: społeczeństwo nie pozwala na inną interpretację sytuacji. jakby to tylko społeczeństwo czyniło piecioosobową rodzinę nieszczęśliwą. normy społeczne które odmawiają ludziom szczęscia. ale znowu nie żyjemy w próżni, nie urodzilismy sie na pustyni, nie zostalismy wychowani przez zwierzęta. musimy respektować zdanie innych, musimy uważać na stosunki miedzyludzkie. tylko że oprócz tego, że sytuacja z ojcem jasia mogłaby wyglądać lepiej, tzn. moim zdaniem mógłby spotykać się z "synem" częściej, ja nie widzę w tym związku nic złego, nic niepoprawnego. dwoje ludzi kocha się, zakładają rodzinę, dbają o dzieci. społecznie są bardzo funkcjonalne, w czasach niżu demograficznego i rozbitych rodzin. tak naprawdę rodziny homoseksualne są funkcjonalne społecznie, nikt im tego nie może odmówić. ale, znów wracamy do norm spolecznych, może są funkcjonalne ekonomicznie, emocjonalnie, ale nie moralnie. bardzo mi przykro, że kiedyś Maria i Zosia odczują zaszczucie z zewnątrz, ale nie daltego że są, albo będą złymi matkami, ale dlatego że takie są zasady.... Odpowiedz Link Zgłoś
z1234567 dziecko z termosu... 09.01.07, 21:00 nie wiem co to ma byc? czy to jakis sposob na ujemny przyrost demograficzny? z jednej strony Panie nie chca traktowac instrumentalnie mezczyzny, ale jednak traktuja, ze o instrumentalnym traktowaniu dziecka nie wspomne (!) tak czy siak naturalne, czyli zgodne z natura to to nie jest i pokonanie nienaturalnych przeszkod tez nie Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinass [...] 09.01.07, 21:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Stop propagandzie zboczeń i dewiacji!!!!!!! 10.01.07, 16:00 Typowy przykład agresywnej homofobii. Takie skrajne przypadki często mają jakieś problemy ze sobą. Np. skazany wczoraj słynny psychoterapeuta pedofil był zawsze bardzo homofobiczny w swoich publicznych wystąpieniach. To daje wiele do myślenia. Ludzie z problemami seksualnymi czesto agresją wobec innych próbują poprawić sobie psychiczny komfort. Odpowiedz Link Zgłoś
trak711 Re: Dwie mamy Jasia 09.01.07, 21:43 To będzie jakoś tak: Przedszkole w Płońsku 2020 rok: dzieci komunikują wychowawczyni podstawowe informacje o sobie i rodzinie - :mieszkam z mamą i z tatą :mieszkam z mamą :mieszkam z tatą :mieszkam z mamą i z jej przyjacielem :mieszkam z tatą i z jego przyjaciółką :nie mieszkam ani z mamą ani z tatą (biedna sierota albo dziecko odebrane rodzicom) mieszkam z rodziną .... (różne wypadki chodzą po ludziach) :mieszkam z mamą i z mamą :mieszkam z tatą i z tatą Pozdrawiam Robert Odpowiedz Link Zgłoś
anrid Zabrać im! 09.01.07, 21:47 Zabrać im dziecko natychmiast! Jak one śmiały je mieć! Należy im je odebrać i umieścić w domu dziecka, żeby nie uległo demoralizacji. W domu dziecka z pewnością będzie mu lepiej, a jak nie, to może zaadoptuje je ktoś z forumowiczów tak troszczących się o dobro dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_gacie Re: Dwie mamy Jasia 09.01.07, 21:52 >"najbardziej na tym procederze cierpi mala bezbronna istota" A niby czemu ma cierpieć? Jeśli chodzi Ci o to, że będą się na nim wyżywać inni, ciemni ludzie, którzy wolny czas spędzają na wtykaniu nosa w nie swoje sprawy i roszczą sobie prawo do bezwarunkowego narzucania innym swojego zdania to masz rację. Ale czy to wina wspomnianych mam? Raczej jest to wina tych biednych, zacofanych, tkwiących w średniowieczu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
narod.ovviec Re: Dwie mamy Jasia 09.01.07, 21:53 I dramat to i wielka radosna wiadomość... Każdy nowy Polak, dziś przy spadającej liczbie urodzin, jest bezcenny! Jak Polska ma być mocarstwem europejskim musimy mieć przyrost naturalny zbliżony do państw arabskich żeby nas nie zalali. Mnóżmy się więc dla dobra WIELKIEJ NARODOWEJ KATOLICKIEJ POLSKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fan.giertycha [...] 09.01.07, 22:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fla Re: Dwie mamy Jasia 09.01.07, 22:12 nie znam się na tym specjalnie, nie wiem czy to dobre czy złe dla dziecka, bo widzę tyle samo argumentów za jak i przeciw, ale ten rysunek dołączony do tekstu śmierdzi mi trochę tanią propagandą Odpowiedz Link Zgłoś
zapytaniaznak Popaprańcy, dzieci szkoda 09.01.07, 22:16 Dwie lesbijki i dochodzący gej, do tego dzieci z rozbitego małżeństwa. ZGROZA! To nie jest normalne. Jest CHORE. Homoseksualizm to zboczenie (zboczenie z definicji to odstępstwo od normy). Co następne ? Bigamia ? Multi-mix ? Pedofila, najpierw "łagodna" a la Misiaczek ? Zoofilia (kochamy Sunię)? Odpowiedz Link Zgłoś