Dodaj do ulubionych

Pięcioraczki dziś

05.02.07, 13:58
Pani Edyto!
Życzę Państwu duzo zdrowia, wielkiej cierpliwości i stalowych nerwów.
Bardzo się wzruszyłam i jednocześnie przeraziłam czytając ten artykuł.
To naprawdę cudowne mieć tyle dzieci, ale także ogrom pracy!
gorąco pordrawiamy G.
Obserwuj wątek
    • pani_rosomak Re: Pięcioraczki dziś 05.02.07, 23:49
      A może ktoś dotarłby do gdańskich pięcioraczków z lat 70' , dziś to dorośli ludzie , sami napewno mają dzieci, ciekawe byłoby dowiedzieć się jak im się życie potoczyło.
      Swoją drogą smutne: chwilowe zainteresowanie, medialny szumek a za miesiąc, dwa zostaną sami z sześciorgiem w sumie dzieci, ledwie wiążąc koniec z końcem. Radość , ale i kolosalna praca, no i kolosalne koszty. Nie do udźwignięcia z jednej pensji kierowcy. Pozostanie wydeptywanie ścieżek do pomocy, szukanie sponsorów, walka o byt. moja przyjaciółka urodziła bliźniaczki. Jak do niej poszłam pierwszy raz z wizytą to zamarłam z przerażnia: dwoje dzieci to nie dwa razy więcej pracy , ale cztery razy więcej. Pięcioro dzieci- to nie do pomyślenia. Pozdrawiam i życzę dużo szczęścia.
    • inez_22 Re: Pięcioraczki dziś 06.02.07, 11:32
      I ja z wielkim wzruszeniem czytałam artykuł, tym bardziej, że sama teraz się
      spodziewam dziecka. Życzę Państwu dużo wytrwałości i radości z Dzieciaczków.
      Mam też nadzieję, że nie pozostaniecie bez pomocy.
      • trufla3 Re: Pięcioraczki dziś 06.02.07, 12:17
        wszystkiego dobrego!Tyle szczescia nie miesci sie w glowie.Ma pani teraz tyle
        kochanych serduszek przy swojej piersi.Duzo cierpliwosci i wiary.
        ......
        Pati

Trufla i jej kuchnia

• sasanka2411 Re: Pięcioraczki dziś 07.02.07, 16:33
          Zdrowia i wytrwałości
          I pieniędzy...
          Gratuluje
          Jesteście wspaniali
          • kol.3 Re: Pięcioraczki dziś 07.02.07, 19:13
            Przecież w ostatnich papierowych WO były 2 artykuły: o 5-raczkach 2006 i tych z
            1971 r.
            Oczywiście tamte z 1971 zostały obdarowane przez władze państwowe po
            królewsku: pieniądze, dobra materialne, pomoc pielegniarek, nowe miaszkanie,
            zabezpieczenie materialne do 18 roku życia. Ówczesna władza w ten sposób
            zrobiła sobie reklamę i na okrągło odwiedzała w towarzystwie kamer TV
            maleństwa, co z pewnością było uciążliwe, ale cóż w życiu nie ma nic za darmo.
            Pięcioraczki z 2006 r. nie otrzymały od państwa żadnej pomocy. Rodzice ich są
            raczej niebogaci. Pomaga szef firmy młodego tatusia, sponsorzy. Władze - zero
            pomocy.
            • malgozab Re: Pięcioraczki dziś 07.02.07, 21:22
              Mój mąż, kiedy usłyszał, ze maja znajoma urodziła trojaczki, byl pewny, ze
              dostanie jakąś stałą pomoc (opiekunkę) - "od państwa". Zdziwil się bardzo, ze
              nie i do dzisiaj chodzi zdziwiony. NIe wyobrażam sobie, jak rodzice radzą sobie
              - fizycznie - z opieką nad pięciorgiem dzieci.
            • arung_samudera Re: Pięcioraczki dziś 13.05.08, 18:48
              Czy pisząca nie pomyliła sie? Mam inne informacje i znane mi są fakty
              kontrastujące z wypowiedzią.
    • piopamama Pięcioraczki dziś 08.02.07, 23:57
      proszę o kontakt na piopamama@gazeta.pl
      pomogę tym, co mam, ciuszkami, przydatnymi rzeczami
      :)
      • artemizja22 Re: Pięcioraczki dziś 09.02.07, 11:22
        ja rowniez poprosze o adres, na ktory mozna wyslac prezencik dla dzieci
        artemizja@interia.pl
        • michelle77 Re: Pięcioraczki dziś 11.02.07, 16:46
          Może "Wysokie Obcasy" zorganizują jakąś zbiórkę rzeczy dla Rodziców, uruchomi
          jakiś adres pod który można wysłać podarki..Np. pieluchy, herbatki czy inne
          produkty odpowiednie dla wieku dzieciaczków. Wiadomo, że najtrudniej zebrać
          kasę, bo zaraz się "życzliwe" komentarze pojawiają, że się na brzuchu
          dorabiają.. Ale to typowe dla Kato-Polaków..Dosyć bicia piany tylko czas wziąć
          się do działania i pomóc ludziom w potrzebie. Szczególnie "mohery" mogłyby w
          końcu zrobić coś pożytecznego.
          I nie ma czego zazdrościć..Ja sobie nie wyobrażam opieki nad 5 dzieciaków..Mam
          dwójkę i czasem ledwo dawaliśmy radę z Mężem. Życzę Rodzicom i Babci wytrwałości
          i zdrowia..
          • opalit Re: Pięcioraczki dziś 13.02.07, 08:17
            Gratulacje dla rodzicow i wszystkiego dobrego maluchom!!

A zapyzialy Girtych niech sie wstydzi.
    • eeeee1 Re: Pięcioraczki dziś 13.02.07, 10:50

az do momentu przeczytania tego atykulu (swoja droga bardzo fajnie napisanego)
      bylem przekonany, ze osoba, ktorej urodzily sie piecioraczki otrzymuje nowe
      mieszkanie/dom od rządu; przynajmniej tak bylo za tego zlego PRLu wiec tym
      bardziej jestem zdziwiony, ze tak nie jest za czasow podobno prorodzinnej 4RP;
      wyglada na to, ze ten kartoflany rząd jest jeszcze bardziej hipokrytyczny niz
      to sie wszystkim wydaje;

• gitator Re: Pięcioraczki dziś 04.08.07, 22:42
      No i wyrazy podziwu dla dzielnej i tak bardzo pomocnej babci!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka