konfabulator 05.02.07, 22:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b-a-lau Pani Ruth jest super 07.02.07, 15:59 Po przeczytaniu tego artykułu stwierdzam, iż te 200 mln ludzi= nietykalnych powinni przejść na chreścijaństwo tzn katolicyzm, protestantyzm itp. Wtedy oni nie będą mogli identyfikować się z kastą, będą jako obywatele Indii i chrześcijanie. Wiem, że jest to trudne, ale jest to jedyna droga wyzwolenia się od niedotykalności. Jeżeli 200 mln przejdzie na chrześcijanstwo i będą zrzeszeni pod egidą lokalnych kościołów, to będzie siła. Nie radzę przechodzić na islam, bo tam też nie jest dobrze dla kobiety.Na szczęście jestem wesołą agnostyczką w wolnym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
gwiezdna.matylda Re: Pani Ruth jest super 08.02.07, 11:40 "System kastowy przeniknął w Indiach nawet do chrześcijaństwa, niedotykalni mają odrębne kościoły. " bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
janus9 kasty 08.02.07, 01:43 Tak jak wyzsze kasty traktuja niedotykalnych w Indiach tak samo kobiety z panstw 13- tki traktuja emigrantow mezczyzn. Z jedna roznica , nikt tych mezczyzn nie gwalci , po prostu ich sie nie chce.A jak ktoras zechce to jest z "niewidzialnej" kasty niedotykalnych swojego wlasnego kraju , narkotyki, ukryta prostytucja i zostawia takiemu emigrantowi wirusa.I tak sie to kreci czy w Indiach czy w Ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś
b-a-lau Re: kasty 08.02.07, 14:41 Janus nie dziw się że cudzoziemki nie chcą Polaków za mężów. Która Belgijka chciała by zamienić swoje nazwisko Stiwenson na Brzęczek lub Malinowski (ski) Takie nazwisko sugeruje, iż ta osoba jest rzekomo z gorzego kraju z Polski. Polka gdy wychodzi zamąż, to przyjmuje nazwisko męża i ma już nazwisko Rrenstyb lub Stiwenson i już łatwiej jej w urzędzie lub w banku. Po drugie Polki to bardzo atrakcyjny "towar" na żony są jak kombajn domowy. Mężczyżni przy cudzoziemcach z 13-tki blado wypadają sorry Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: kasty 10.02.07, 12:22 > Po drugie Polki to > bardzo atrakcyjny "towar" na żony są jak kombajn domowy. A taki Polak to tylko kombajn domowy potrfi włączyć, często z pięści. Odpowiedz Link Zgłoś
janus9 Re: kasty 10.02.07, 17:05 Swieta prawda !, tylko ja za ta wiedze zaplacilem straconymi 15- toma latami , i utraconym bezpowrotnie zdrowiem . Odpowiedz Link Zgłoś