Dodaj do ulubionych

Krzysztof 'Grabaż' Grabowski

16.04.07, 11:26
Co za nieprzyjemny facet.
Dowcipny, lotny, a jakoś budzi moją szczerą niechęć. Co zdanie, to
uogólnienie, co fraza to stereotyp: od hoteli (te stare okna) do kobiet
(taaa, tylko brzydkie idą do harcerstwa...).
Nauczenie się gotowania stawia w jednym rzędzie ze skokiem na główkę i
ufarbowaniem się na blond. Fuuu.
Obserwuj wątek
    • jan_maliniak Re: Krzysztof 'Grabaż' Grabowski 16.04.07, 22:32
      W każdym razie "Dzien dobry, kocham cię, już posmarowałem tobą chleb" to chyba
      najdobitniejsza, jedna z najbardziej trafnych i skondensowanych fraz
      piosenkowych. Jezd świetna.
      A tak wogle: absolwenci historii (tyż ci niedoszli) wszystkich krajów - łączcie
      się!!!
    • kat-ka Krzysztof 'Grabaż' Grabowski 18.04.07, 14:56
      Oj Grabaz...jak ja sie kiedys w Tobie kochalam. Po szczeniacku miekly mi kolana
      i wydawalo mi sie ze twoje slowa dotykaja istoty rzeczy.Przy kasetach z MAMI,
      potem na jakis pierwszych moich koncertach na dziedzincu zamkowym. Pamietam ze
      byly wakacje,upal i musialam wychodzic w polowie, bo koncert zaczynal sie z
      obsuwa, a ja mialam ostatni pociag do domu o 22.41...Najfajniej wspominam taki
      mini akustyczny koncert na Rozbracie. Cytowalam Cie w listach do ukochanych
      ("jestes podwinieta rzesa pod moja powieka"), a nawet kilka razy gdzies w
      wypracowaniach - hi hi pani od polaka byla pod wrazeniem mlodego poety. Teraz
      raczej nie pojde na koncert Pizamy, ale mam jeszcze twoje "welwetowe swetry",
      ogromny sentyment i szacunek!Pozdrawiam!
    • kokogutek Krzysztof 'Grabaż' Grabowski 19.04.07, 23:34
      a ja pamietam jak ukradlismy ci z kumplem twoj oslawiony kapelusz na konercie w
      Bogatyni i ganiales za nami niezle wkurzony. Pamietam tez jak rozmowy z wowczas
      jeszcze domniemana ma zona prowadzilismy twoimi tekstami i jak teraz, gdy ona
      spi z innym wku...m sie, gdy tylko jakis twoj kawalek leci w radiu. Takie zycie.
      A na Rozbracie to i tak najlepiej zagraly chlopaki ze Zlotowa - 1125
    • agat337 Krzysztof 'Grabaż' Grabowski 20.04.07, 19:29
      Grabaż nieźle sobie radzi; mimo że ze "starej gwardii" to jest czynny w obecnej
      rzeczywistości - i bardzo dobrze. Chętnie usłyszałabym jednak jakieś nowe
      teksty w jego starszym, zgarbnym i ambitnym stylu.
      • biutiful_beata Re: moralne salto 21.04.07, 17:05
        jako kobieta muszę powiedzieć eksperyment tak udany, że aż boli...
    • wawak1 Grafoman. 22.04.07, 00:39
      Aczkolwiek kilka jego kawałków lubię.
      • jpsi etam :) 23.04.07, 07:36
        Grafomania tez ma swoja wartosc.

I wedlug mnie niektore teksty sa trafne. Chociaz nie pasuja do mojego stylu
        zycia, to podobnie wyobrazam sobie wiekszosc spoleczenstwa. Chcialbym kiedys
        uslyszec od niego [/Ciebie, biorac pod uwage, ze jest malo komentarzy, i moze to
        czytasz] jeszcze tekst o technologii, przyszlosci i nauce. Zastanawiam sie co o
        tym mysli[/sz].

• fakara Re: etam :) 29.04.07, 11:05
          Dla mnie jeden z najtrafniejszych tekstów to ten o "nieznośnej lekkości butów" w
          "Ezoterycznym Poznaniu". Ogólnie i Pidżama i Strachy odrobinę zeszły na psy, a
          może to ja wyrosłam, ale do Grabaża mam dużo sentymentu i na pewno na polskiej
          scenie rockowej jest jedną z wybijających się pozytywnie postaci. Chociaż
          zarówno teksty, jaki muzyka (a zwłaszcza to drugie) wieje pewnym uproszczeniem i
          (przepraszam, jeśli zabrzmi brutalnie) prymitywizmem. Na "Złodziejach" (moim
          ulubionym albumie) czuć było też duży autentyzm, ale np. "Bułgarskie centrum" to
          już krzyk dla krzyku, może oprócz pierwszego kawałka.
    • yo_soy_rubia Re: Krzysztof 'Grabaż' Grabowski 16.05.07, 14:52
      alez...co tez ty opowiadasz - tozto czysta poezja a nie uogólnienia

Grabaz - pisz, pisz i pisz raz jeszcze- coby sie niektórym Twoje piosenki
      zaczely kojarzyc z innymi, nowymi juz czasami- pisz mistrzu :-)
      • ola102 Re: Krzysztof 'Grabaż' Grabowski 21.07.07, 16:11
        ja tez uwazam, ze Grabaz to prawdziwy potea i przedewszystkim zajebisty
        poisenkarz. szkoda ze w tym roku nie ma go na Festiwalu w Jarocinie;(
    • anja711 Krzysztof 'Grabaż' Grabowski 25.07.07, 12:34
      Dygoty. mam zawsze. Jak słucham. I zawsze miałam choć to już tyle lat. i chcę
      dalej mieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka