fryderyka8 Re: O.S.T.R 02.05.07, 15:56 Typowa polska buta i megalomania. Jaka to on ma mamusie, ile to on wie, ile to on dostanie w Anglii od reki (nawiasem jak on chce ja dostac jak nie mowi plynnie po angielsku) i.t.d, i.t.p...... Chory czy dziecko? A kto go wlasciwie zna ?Kim on jest? Odpowiedz Link Zgłoś
huana17 Re: O.S.T.R 02.05.07, 21:43 "A kto go wlasciwie zna ?Kim on jest?" Skoro go nie znasz to po co komentujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
swanka Re: O.S.T.R 04.05.07, 19:39 (nawiasem jak on chce ja dostac jak nie mowi > plynnie po angielsku) i.t.d, i.t.p to że mówi że nie bedzie tworzyl po angielsku nie znaczy ze nie mowi w tym jezyku proponuje czytac ze zrozumieniem i w ogole ..a nie chce sie gadać nawet Odpowiedz Link Zgłoś
fryderyka8 Re: O.S.T.R 07.05.07, 18:36 Mow do slupa , slup zrozumie. Nie bedzie tworzyl po angielsku, bo go po prostu nie zna i tyle. Zreszta maja go lyknac z 4K funtow za miesiac , no to jest wlasnie typowa polska buta. Co do komentarzy na moj post, to rozumiem co czytam. A skoro on sie udziela w mainstreamowym pismie to powinien byc znany szerszej publicznosci. Co do dody , to wy naprawde macie waskie horyzonty zyciowe i myslowe. Moze wam sie sni ten wulgarny ku..szon po nocach , ale mi nie. Coz jestescie typowa polska buta i ciasnota obyczajowa i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kontempora Osry to geniusz 08.05.07, 16:37 Normalnie nie wierze ze jest taka osoba. Moze ty z jakiejś partii jesteś? Ostry nie tylko robi profesjonalna muze, nawiązuje kontakty muzykami nawet w Stanach( to chyba tez o czymś świadczy) ale i dogłębnie i dosadnie opisuje nasza zagmatwana polska rzeczywistość. Ty chyba z jakiejs innej planety dziewko sie wyrwałaś. Ostrego fanka z berlina. pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
kpiarz Re: O.S.T.R 05.05.07, 18:46 fryderyka8 napisała: > A kto go wlasciwie zna ?Kim on jest? A tak właściwie, to kim TY jesteś, że się tak mądrzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
anjew Na Balutch znaja go wszyscy, hehe 05.05.07, 18:55 Ciebie zapewne nikt nigdzie nie zna, trollu. :-)) Nie interesuje Cie temat, po co piszesz? Co do Ostrego, lubie goscia, jest troche dziecinny, ale w sumie fajny i muze robi naprawde niezla. Odpowiedz Link Zgłoś
kubadyb Re: O.S.T.R 06.05.07, 00:08 droga fryderyko ostr jest bardzo mądrym człowiekiem, nie wysnuwa pochopnie wniosków, nie mówi jaki jestdobry... jest BAAAAAAARDZO znany, choć przepraszam, może nie tak jak doda.... a w ogóle jakie to kryterium "czy jest znany"?!!!!! weś zrób se herbatę z melisą i idź spać bo głupoty gadasz a przwdziwym profesjonaliście, z prawdziwą pasją, nielycznym w tym kraju nieprzeżartym zawiścią, i nienawiścią do wszystkiego co niezrozumiałe.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cyberchmura [...] 06.05.07, 13:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
miss81 Re: O.S.T.R 02.05.07, 16:33 no właśnie.. serce mam złamane;) Ostatnia płyta jest extra, polecam wszystkim! (w dodatku naprawdę niedroga) O.S.T.R. jest po prostu profesjonalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
strus27 Re: O.S.T.R 06.05.07, 01:45 Ja tylko chce wyrazic swoje uznanie dla Ostrego, za muzyke, za wklad w polska scene i za plyty, do ktorych ciagle wracam. Big up! Odpowiedz Link Zgłoś
haryjesion Ostry na prezydenta :) 05.05.07, 17:39 Jedyny Hiphopowiec w Polsce, którego słucham. Kreatywny, inteligentny, świadomy tego gatunku muzycznego ( no, jeszcze Jajo ) jego korzeni. Robiący przej...ą muzę, piszący świetne teksty, najlepszy freestyler wraz z Tedekiem. Co tu dużo pisać, gdyby nie Ostry, cały dzisiejszy polski rapp byłby o kant d...y rozbić. Te blokowe lamy i komercyjne śmiecie jak Donie, Mezo-zy,Peje, ułomne, żalosne grajki niech się uczą od mistrza. Niech wezmą się za słuchanie klasyki (wzgórza, albo 3H) Tylko żeby po Psach tak nie jechał...Ale spox, u nas na pewno mandatu nie dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubadyb Re: Ostry na prezydenta :) 06.05.07, 16:23 ej no jasne zgadzam się w pełni, no prawie, bo oprócz ostrego jest jeszcze jeden zajebisty koleżka-łona-nie ma pytań no i jeszcze polecam fisza a peja może sie schować jeżeli chodzi o technikę, chociaz trzeba przyznać że nie ma tak nasrane we łbie jak te donie, czy "artysta roku"eski mezo..... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
a.tomaszewska O.S.T.R 05.05.07, 19:25 Wielki big up dla OSTRego. Jestes bardzo dobrym muzykiem , tak trzymac....zadbaj jednak tez o zdrowie, mozesz umrzec na scenie, ale poczekaj jeszcze z 60 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
huana17 Re: O.S.T.R 05.05.07, 20:12 Ten guz to na szczęście tylko (i może aż...) przepuklina. Odpowiedz Link Zgłoś
hens O.S.T.R 05.05.07, 20:40 Ten tekst jest do nieuka redaktora ..........Chłopie Bałuty nie są osiedlem tylko dzielnicą,- to taki obszar i zaludnienie jak np Jarocin (nie ujmując Jarocinowi)- być może jest to przejęzyczenie, ale pomimo że w Łodzi nie mieszkam 30 lat taka ignorancja tematu, o którym sie pisze mnie powala. .........Od 77 roku bydgoszczanin Odpowiedz Link Zgłoś
pether_23 Dokładnie, z resztą róznie miejsca są na Bałutach. 05.05.07, 21:52 Od gett pokroju Limanki po osiedla willowe. Odpowiedz Link Zgłoś
crame O.S.T.R 06.05.07, 01:11 Zajebisty wywiad, najlepsze jest to: "Jeżeli ktoś zagra melodię, pierdząc, ja muszę ją usłyszeć " Odpowiedz Link Zgłoś
xauss Re: O.S.T.R 06.05.07, 05:01 O.S.T.R rządzi!!!!!!!!! Prawdziwy, szczery, autentyczny hip-hop!!!! niewielu taki robi w PL i za to nalezy mu sie SZACUNEK!!!!! Pozdro z Pabianic! Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner O.S.T.R -trzecia liga - lub gorzej, polskiego rapu 06.05.07, 07:16 po wysluchaniu 4 kawalka zwatpilem... temu gosciowi kompletnie skonczyly sie pomysly !! Peji mozesz buty czyscic chopaczku ! dlatego nawija o polityce, chce by go TVN24 na sile lansowala. Odpowiedz Link Zgłoś
meetsue Re: O.S.T.R -trzecia liga - lub gorzej, polskiego 06.05.07, 12:51 halfilner napisał: > po wysluchaniu 4 kawalka zwatpilem... > > temu gosciowi kompletnie skonczyly sie pomysly !! > > Peji mozesz buty czyscic chopaczku ! > > dlatego nawija o polityce, chce by go TVN24 na sile lansowala. nie mogę się powstrzymać od komentarza, bo padłam ze śmiechu? czyścić buty Peji? no tak, rzeczywiście on ma bardzo elokwentne teksty i jest wspaniały- wciąż gadający o tym samym! bloki bloki ziomki ziomki i parę razy dorzuci ku* wszystkie kawałki nie do odróżnienia - no rzeczywiście, nikt mu do pięt nie dorasta! po tekstach Łony czy O.S.T.R.-a przynajmniej można stwierdzić, że mają coś w głowie, no przykro mi, ale taka jest prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
cyberchmura Re: O.S.T.R -trzecia liga - lub gorzej, polskiego 06.05.07, 13:12 Czy aby wszystko w porządku.Porownaj flow ostr i peji,bez urazy ale rychu tak nie wymiata w sumie ma styl prosty i oczywisty i chyba metafora to dla niego tajemne slowo. To samo na produkcji ja ostrego cenie za to,że jako jedyny poza emadem jest osluchany z muza nie tylko hip hopowa i to slychac w jego muzie. poza tym co kto lubi to chyba kwestia gustu Odpowiedz Link Zgłoś
yo_sis71 O.S.T.R 06.05.07, 10:56 WOW...z tą żoną to też mnie zaskoczył...Bity z odgłosów psa- OSTRY zawsze był orginalny :D,szacunek dla tego Gościa,za to co robi,kim jest :) Mam nadzieję,że nigdy go nie zobaczę umierającego na scenie :/...bo moje serce umrze razem z nim... POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
meetsue Re: O.S.T.R 06.05.07, 12:41 Świetny wywiad. nie słucham hip-hopu, ale O.S.T.R.-a znam bardzo dobrze i mam nawet jakąś płytę. Przede wszystkim uważam jednak, że jest świetnym artystą i bardzo inteligentnym, ciekawym człowiekiem, co potwierdza tym co mówił w tym wywiadzie. Bardzo szanuję takich ludzi i podziwiam! Z całego serca życzę zdrówka przede wszystkim! :) Odpowiedz Link Zgłoś
mw.center Re: O.S.T.R 06.05.07, 14:49 o s t r jest wporzo!!! mam wszystkie jego wydawnictwa i 3eba przyznać że nie ma tego co u innych "hip hopowców" u których co trzecia piosenka jest sklonowana ( hwdp, laski , life na dzielnicy, blanty) !!! on dawkuje to wszystko w miarę logicznie i porusza wiele ważnych spraw! zejdzcie z niego, macie w tym kraju tyle beztalenci do zjeżdżania... aha, ja tez mam żonę i co to coś dziwnego??? Odpowiedz Link Zgłoś
isiah.thomas OSTR >>>>>>>>>>>> fisz 03.06.07, 23:05 OSTR kładzie fisza na glebę bez wysiłku najmniejszym palcem Odpowiedz Link Zgłoś
bas26 O.S.T.R 09.06.07, 19:49 Wielki szacunek dla jego Matki. No i dla niego, oczywiście. Inteligentny facet jak cholera. Jego wywiady powinni dawać jako lektury szkolne ;p. Jego płyty tak oswajają z Łodzią, bo wjeżdzając w większość ulic po pobycie w innym mieście to czowiek myśli "Matko, co to za miejsce! Tutaj chyba nigdy Bóg nie zagląda!". Ostry nadaje temu miastu (zwłaszcza Bałutom) taki klimat, coś fajnego i czystą przyjemnością jest jechać autobusem/tramwajem jak w uszach leci jego muzyka. Ja po Hollyłódź jestem dumna, że jestem łodzianką. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
suchy_mistrz O.S.T.R 20.07.07, 00:07 Szacunek OSTRY... Chciałbym skomentować tekst o tym że ostry nie zna angielskiego... Otóż zna, gdyż sam fakt, iż był prezenterem MTV i przeprowadzał wywiady z Raperami Amerykańskimi o tym świadczy... Poza tym miał swój udział przy tworzeniu płyty angielskiego zespołu SkilMega... Pozdro PS. OSTRY Wpadnij do Szczecinka... Odpowiedz Link Zgłoś
nella31 Re: O.S.T.R 20.07.07, 22:35 no skoro znalazłam ten post po takim długim czasie to muszę sie dopisac. kometarz do: a kto go w ogóle zna? kim on jest? no właśnie ja. znałam go kiedys osobiscie i powiem że fajny z niego gość. trochę głowę ma w chmurach, ale tacy sa właśnie artyści. i pomimo że nie lubię tego typu muzyki to szanuję go za to co robi. Ostry pozdrawiam jeśli to czytasz! (siedzieliśmy w ławce na K.S.-ie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
trashylife O.S.T.R 25.07.07, 18:53 wlasnie, Ostry dbaj o siebie! ja chce jeszcze wychodzic z empiku z Twoją płytą! Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: O.S.T.R 07.08.07, 11:43 ostry to jeden zlepszy ch polskich hiphiopwocow chociaz nie wiem czy to nie krzywdzace dla niego okreslenie bo on juz dawno wychodzi poza ramy hip hopu.szkoda ze macie tak mala wiedze o polskimhh bo łona i ostry to nie jedyni dobrzy raperzy majacy cos wartosciowego do powiedzenia.szczerze powiem ze mam 2 pierwsze plyty ostrego i poe,natomist wole pezeta znoonem(2 genialne plyty,siwetne teksty i rymowani pezeta),eldo(i solowe i z grammatikiek)noi moj ulubinienic sokóz wwo.genialny glos i teksty ktore zawsze zaskakuja i swietnie opisuje rozne sprawy Odpowiedz Link Zgłoś