Dodaj do ulubionych

Tajniki depilacji

13.06.07, 09:08
2 czy 3 zabiegi przy depilacji laserowej to mit, który ma zachęcić kobitki,
żeby przychodziły i próbowały. Bliższe prawdy jest 5-6 zabiegów, czego się
panie dowiadują, gdy po trzecim zabiegu muszą przyjść na czwarty :-( Tak więc
koszty rosną dwukrotnie, nie 1000 zł a 2000 zł. Ale jeśli się widzi efekty -
ciężko zrezygnować. Bo efekty są :-)
Obserwuj wątek
    • sztuka.latania Re: Tajniki depilacji 15.06.07, 17:49
      Słyszałam, że to okrutnie boli?
    • melonlimon Re: Tajniki depilacji 17.06.07, 11:56
      Nie ma mozliwosci zakonczenia sesji po 2-3 spotkaniach.mialam robione pachy i
      skonczylam na 6 sesjach, a teraz zaczelam okolice bikini-boli zdecydowanie
      bardziej niz pachy-milam juz 3 zabiegi i na pewno drugie tyle przede mna.
      Biorac pod uwage ze miedzy jedym, a drugim powinna byc przerwa ok 2 miesiecy
      wiec trwa to prawie rok. mimo tego bolu, warto sprobowac, bo sama sesja nie
      trwa dgugo a fajne sa potem efekty.pozdrawiam.
      • suzzzi Depilacja laserowa - po 5 latach trzeba powtórzyć 17.06.07, 15:23
        Dodajmy jeszcze, że po ok 5 latach nalaży zabiegi powtórzyć.
        Tego też często nie mówi się klientkom na początku...
        • gondra Re: Depilacja laserowa - po 5 latach trzeba powtó 09.06.09, 21:06
          > Dodajmy jeszcze, że po ok 5 latach nalaży zabiegi powtórzyć.

Nie zabiegi, a zabieg.

Mnie po 3 zabiegach na bikini i łydkach zostały pojedyncze włoski, ale ja jestem
          blada jak ściana, a włosy mam ciemne i grube, wiec jestem idealnym materiałem na
          laser.
    • to_me Peelingi domowe 17.06.07, 15:20
      To też jakaś straszna ściema, bo ja peelinguję swe nogi co dwa dni, a blizny po
      powrastanych włoskach i stany zapalne mam tak masakryczne, że nosze długie
      spodnie. Że nie wspomnę o okolicach bikini, które są jedną wielką blizną.
      Czasem mam wrażenie, że tylko ja mam takie problemy, bo moje znajome są
      zszokowane patrząc na moje nogi.

Chyba czas uzbierać na peeling dermatologiczny- może chociaż ten pomoże.
      • suzzzi Maszynki jednorazowe są the best 17.06.07, 15:29
        Walczyłam z depijacją kilka lat.
        Pomógł mi dopiero powrót do jednorazowych maszynek.
        Metoda tania, szybka, nogi gładziutkie, śliczne, od razu można je pokazywać.
        Przecież nie po to się depiluje, żeby potem trzeba było chodzić tylko w
        spodniach, a w sypialni gasić światło!

Ale lobby zkładów kosmetycznych, dermatologicznych będzie sponsorowanych w
        artykułach prasowych promować depilację laserową, woskiem itp. A potem peelingi
        na problemy wywołane depilacją w gabinecie. I tak w kółko. A pieniążki lecą i o
        to chodzi.
        • bebe.bebe.be Re: Maszynki jednorazowe są the best 22.06.07, 11:42
          suzzzi napisała:

> Walczyłam z depijacją kilka lat.
          > Pomógł mi dopiero powrót do jednorazowych maszynek.
          > Metoda tania, szybka, nogi gładziutkie, śliczne, od razu można je pokazywać.
          > Przecież nie po to się depiluje, żeby potem trzeba było chodzić tylko w
          > spodniach, a w sypialni gasić światło!

Masz racje, tez do tego dojrzalam. Męczylam sie z woskiem, depilacją u
          kosmetyczki i z depilatorami. Ból a pozniej wrastające wloski. Efekt? Lepiej
          przemykać ciemną nocą i to bokami ;)

Teraz gole nogi codziennie maszynką, zwyklą, najtansza, one są najostrzejsze i
          nadokladniej golą. Zadne damskie wynalazki, które slizgają się po skorze i golą
          niedokladnie. zadne ruchome koncowki ukladające się do ksztaltu nogi.

Reszta to opalanie, nawilzanie albo balsam brązujący. Efekt najlepszy z
          dotychczasowych.
          • lila191 Re: Maszynki jednorazowe są the best 25.06.07, 22:04
            a ja używam plastrów na zimno veet-a i mam gładkie nogi przez dwa tygodnie.
            Zabieg trwa 15-20 min ale warto! Po maszynce kujące włoski pojawiały się już na
            drugi dzień, a teraz jadę nad morze i nie muszę zawracać sobie głowy depilacją
        • gondra Re: Maszynki jednorazowe są the best 09.06.09, 21:08
          Cóż, ja miałam masakrę i po maszynce i po depilatorze. Dopiero laser mi pomógł.
          Poza tym żeby mieć naprawdę gładkie nogi musiałabym golić je codziennie -
          dziękuje bardzo.
      • veroy Re: Peelingi domowe 17.06.07, 16:45
        nie tylko ty. ja depilowałam przez ponad rok czekając ,aż "nogi sie
        przyzwyczają" bo takie bzdury też kiedyś krążyły. włoski nadal wrastały, więc
        wróciłam do jednorazowych maszynek. blizn pozbyłam sie dopiero niedawno i to
        było okropne,a mimo to zastanaiam sie nad powrotem do tego sposobu depilacji.
        gdyby nie te wrastanie ta metoda w pełni by mi odpowiadała, wiec zamierzam udać
        się do dermatologa spytać, czy można temu jakoś zaczasu zapobiec. Nie cierpie
        maszynek, bo dla gładkości musiałabym nogi golić codziennie a wtedy skóra jest
        strasznie podrażniona i tak czy siak nie nadaje sie do odsłaniania...
        • to_me Nie do końca 17.06.07, 16:53
          Maszynki nie są do końca idealnym rozwiązaniem- jak mam ciemne usposobienie
          włosów i te, golone maszynka na nogach są po kilku sesjach golenia widoczne pod
          skórą jako czarne punkty. I nawet codzienne golenie gwarantujące gładkie nogi
          nic na te czarnosci nie pomaga. W tym roku próbuję robić tak, że depiluję
          depilatorem raz na trzy miesiące, by nie było czarnych punktów, a w
          międzyczasie wspomagam sie maszynkami, co moze zapobierze wrastaniu. Na blizny
          z poprzednich lat nie znalazłam niestety lekarstwa [na moją kieszeń].

Mówię wam kobietki, że tak, jak już zaczęłam akceptować całą siebie ze
          wszystkimi niedoskonałościami, zbyt duzym brzuchem, krótkimi nogami itp
          (zaczęłam to przemieniać w swoje atuty!) tak z tymi okrponymi czarno- brązowo-
          czerownymi sladami po inwazji nie mogę się pogodzic, bo szpecą trwale moje
          ciało w niemal każdym miejscu.
          • gondra Re: Nie do końca 09.06.09, 21:11
            A mi właśnie blizny sie zmniejszyły po laserze, gdy 'wyciągnął' włoski. Jest to
            metoda bardzo droga i bardzo bolesna. Ze względu na cene zdecydowałam sie
            dopiero gdy miałam stan zapalny (bikini) i już zadnego innego pomysłu. I było
            warto, aczkolwiek pieniędzy poszło sporo, no i ból jest solidny.
        • to_me Veroy 17.06.07, 16:54
          Veroy, jesli lekarz da Ci jakąs mądrą radę, z chęcią ją przyjmę.
          • ikaria3 Re: Veroy 17.06.07, 23:35
            Ja też próbowałam już wszystkiego. Wrastające włoski, blizny i strupki też już
            przerabiałam. Stosuję wszystkie metody. Dobieram w zależności od stanu mojej
            skóry i owłosienia. Najczęściej jednak jednorazową maszynkę, bo wolę się
            poświęcić i częściej golić, niż leczyć rany na nogach po depilatorze czy wosku.
            • alamakota79 Re: Veroy 20.06.07, 23:29
              ja niestety tez dluuugo walczylam z krostami, bliznami itp. dermatolog
              przepisala mi krem na tradzik i potem na blizny dostalam krem acne-derm z kwasem
              azelainowym- znacznie tanszy niz zabiegi u kosmetyczki a efekt podobny (jest bez
              recepty)i zuzylam kilka tubek na moje nogi:(. Na szczescie pomoglo bo blizn
              praktycznie nie mam. Niestety teraz moge tylko golic sie maszynka bo boje sie ze
              sytuacja sie powtorzy a kolejne lato w dlugich spodniach mi sie nie usmiecha.
              Mam oczywiscie czarne kropki a wloski odrastaja po 1 dniu ale olewam:)
    • senix Tajniki depilacji 18.06.07, 11:37
      Ja próbowałam kilka lat temu depilatora. Niestety pojawiły się wrastające
      włoski, podrażnienia i krostki. Przerzuciłam się na zwykłe maszynki do golenia,
      ale na nogach po pewnym czasie zrobiła mi się „męska broda”. Codzienne golenie
      i czarne kropki pod skóra strasznie mnie męczyły. Ostatnio znowu wróciłam do
      depilacji mechanicznej, przejeżdżam nim bardzo powoli i w czasie kąpieli robię
      peeling (St. Ives Swiss Formula). I jestem zachwycona efektami :)
      • coop1 Re: Tajniki depilacji 18.06.07, 11:59
        Peeling przed i potem co dwa-trzy dni to podstawa.Sprawdza się też Sudocrem i
        Pantenol emulsja po depilacji- niweluje zaczerwienienja i wykwi krostek
        różnorakich.
        • gondra Re: Tajniki depilacji 09.06.09, 21:12
          Ja jeszcze alantan polecam i taka emulsje akneroxid - tylko nie pamiętam, czy
          ona jest na receptę czy nie.
    • perelka0071 Re: Tajniki depilacji 20.06.07, 16:09
      Hej dziewczyny! Zdradzcie mi swoje sposoby depilacji okolic bikini... ja gole
      sie maszynką i juz jednym dniu wloski zaczynaja odrastac i to okropnie kuje i
      boli gdy gole sie ponownie... pozniej wyskaqja krostki...przy goleniu sie
      rozdrapuja i w efekcie muse poczekac kilka dni by znow moc urzyc maszynki...
      jesli macie jakies swoje sposoby hetnie skorzystam:) z góry dzieqje:)
      • ptysia16 Re: Tajniki depilacji 25.06.07, 21:31
        najlepsze są kremy do depilacji, używane regularnie znacznie spowalniają
        odrastanie włosów. Ja używam duo veet bikini, jest wydajny i naprawdę
        skuteczny, dodatkowo ma dołączony krem po depilacji, który idealnie łagodzi
        podrażnienia.
        • kiniox Re: Tajniki depilacji 29.06.07, 23:32
          Najlepsza jest jednak depilacja laserowa, co by o tym nie mówić. Zabiegi robi
          się co 2-2,5 m-ca, ale pomiędzy zabiegami wystarczy się po prostu golić
          maszynką. Krosty, blizny itp. to była moja codzienność po każdym innym rodzaju
          depilacji. Fakt, zabieg trzeba powtórzyć około 6 razy, ale mija właśnie piąty
          rok, od kiedy zrobiłam depilację laserową i dopiero niedawno włoski zaczęły
          odrastać. Miałam pięć lat totalnego komfortu. Wydałam na to sporo pieniędzy,
          ale nie żałuję ani złotówki.
          • bebe.bebe.be Re: Tajniki depilacji 11.07.07, 19:45
            Ale teraz znowu musisz wydac sporo pieniedzy.
            Jednak tyle kasy na depilacje ktorą trzeba powtarzac co kilka lat to przesada
            IMO.
            • kiniox Re: Tajniki depilacji 11.07.07, 22:31
              Nie, nie muszę, bo nie startuję z tego samego poziomu owłosienia, co
              poprzednio. Wystarczy jeden zabieg. To po pierwsze. Po drugie, w moim przypadku
              to BYŁO warte tych pieniędzy, chociaż oznaczało rezygnację z wielu
              przyjemności, nowych ubrań, kina itp. Znam co najmniej kilka osób, które wydają
              miesięcznie na papierosy tyle, ile ja wydawałam na zabieg laserowy co dwa i pół
              miesiąca. Poniesienie takiego kosztu w tym wypadku, to tylko kwestia wyboru. Co
              innego, jeśli ktoś w ogóle tych pieniędzy nie ma. Wtedy, oczywiście, nie jest
              to sposób dla niego. Ale zniechęcanie kogoś, że nie warto, to chyba nie do
              końca dobry pomysł w ustach kogoś, kto sam nie spróbował i zapewne osiąga
              równie dobre rezultaty dzięki zwykłemu kremowi do depilacji, czy maszynce. Ja
              zaś mówię z punktu widzenia kogoś, kto inne sposoby okupował rankami do krwi,
              ropnymi krostami i plamami na skórze oraz wszelkimi związanymi z tym
              konsekwencjami. Dlatego rozumiem dziewczyny, które też się tak męczą i to do
              nich zwróciłam się z radą. A każdy, wiadomo, i tak zrobi, jak zechce.
              Pozdrawiam.
          • thirdeyed Re: Tajniki depilacji 16.07.07, 12:58
            można zapytać gdzie robiłaś zabieg lub polecić dobrego i odpowiedzialnego lekarza?
            • kiniox Re: Tajniki depilacji 16.07.07, 18:35
              Zabiegi robiłam w Warszawie na ulicy Jana Pawła 61 lok. 42. Ale zaznaczam, że
              to było chyba ponad 5 lat temu, więc nie wiem, jakie od tego czasu zaszły
              zmiany zarówno w tym zakładzie, jak i w samej technice depilacji laserowej.
              Teraz robię inny laser (za granicą) i nie jest taki skuteczny (działa, ale
              inaczej - wolałam poprzedni).
    • liren1 Re: Tajniki depilacji 12.07.07, 17:02
      Znalzłam fajny artykuł na temat depilacji i o depilacji laserowej można
      dowiedzieć się praktycznych rzeczy:
      www.polki.pl/uroda_i_styl_pielegnacja_cialo_artykul,10001040,1.html
      bo jak w każdej metodzie sa wady i zalety oczywiście
    • datura333 Tajniki depilacji 09.06.09, 16:29
      A po depilacji używacie jakiś środków żeby opóźnić porost włosków albo żeby
      były słabsze?? Słyszałam, że są takie antyperspiranty po których włoski
      odrastają cieńsze, używałyście już może?
      • gagnon Re: Tajniki depilacji 10.06.09, 21:27
        Artykul zawiera bledne informacje.
        Nawet dla 100% brunetek, zeby byl calkowity efekt i gladziudka
        skora, bez meszku, trzba liczyc conajmniej 8-10 zabiegow laserem.
        Dla szatynek lub blondynek jest drozej, bo liczbe zabiegow trzeba
        podwoic... Jestem szatynka, zaczelam od pach, potem bikini i nogi,
        trwalo to ponad dwa lata (okresy kiedy jestescie opalone laser nie
        dziala) dzis jestem zadowolona ze nie mam nawet jednego wloska;),
        bowiem jest to trwale rozwiazanie i niesamowicie praktyczne, ale
        uwazam ze cena jest wygorowana, a efekty mniej widoczne niz w
        przypadku elektrolizy. Co do bolu, boli szczegolnie bikini - ale
        pociesze Was trwa to bardzo krotko!
    • fanx1 Tajniki depilacji 29.06.09, 12:40
      Dla mnie niestety ten krem nie przyniósł pożądanych efektów. Włoski
      nadal wrastały, zaczerwienienia zostały. Veet jest chyba trochę
      przereklamowany, bo jego produkty do depilacji też mnie nie
      satysfakcjonują. Na wrastanie kupiłam sobie krem Keranorm w aptece.
      Ma działanie lecznicze i naprawdę działa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka